Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den dámy. Ze zdravotních důvodů nemohu HA. Ani tělísko. Jsem 7 týdnů po porodu a právě řeším nějakou jinou antikoncepční metodu. Máte některá zkušenost s tímto pesarem Caya Diafragma??? Moc děkuji za příspěvky
Moje gyn mi jinak říkala že za podvázaní vaječníků už se platí. Nepřihlíží se na zdravotní důvody…
S pesarem neporadím, já jdu nakonec na podvázání. Ve Vyškově to stojí 6.000,– a pokud si sečtu kolik bych ještě narvala do antikoncepce, že na to musím myslet a navíc mi to taky nedělá nejlíp tak do toho jdu.
Děkuji za odpověď
. No tady ve středočeském to stojí doktorka říkala od 16000 Kč výše
. Prý jak která nemocnice, ale prcek je ještě maličký abych ho nechala doma manželovi. Navíc kojím, tak prozatím bych ten pesar… ![]()
V Karviné podvázání za 10tis, mám to v plánu jen co se tělo trochu srovná po porodu(skončila jsem šestinedělí).
Nicméně ten pesar zní zajímavě, počkám, jestli ma někdo zkušenost.
@Zuzaa Už tady diskuse na téma Caya je. Jukni se tam. Je to z loňského roku.
. Já chci na ten podvaz taky jít ale ještě je brzy… Hlavně 3 kluci mi stačí
Ale zatím bych tu Cayu vyzkoušela… ![]()
@hazema kouknu se
pesar me nenapadl, furt jsem přemýšlela, co do té doby (do kondomu se mi nechce
)
Ja už treti nechci, a hlavně bych ho nedala zdravotně, uz ted to bylo len tak tak.
Tri kluci, uf! To bych si ten podvaz udělala asi i sama
![]()
@Zuzaa No manžel se na kondomy právě moc netvářil. A dělat děti jako na běžícím páse tak to fakt ne. Ja otěhotněla právě i přes tělísko a měla jsem po něm i dost ošklivý zánět
. No musela jsem samozřejmě na výškrab ble. Pak nám pro změnu několik měsíců otěhotnět nešlo. Když už jsme byly ve stavu že bude to mímo přes to tělísko a nedopadlo to.
. Ale nakonec se v loni v říjnu zadařilo
A máme mrňouska. Tak jsme šťastní
. No ale na dnešní dobu už to myslím bohatě stačí
.
@Zuzaa Tak jsem si dnes tu Cayu objednala. No a k tomu rovnou ten menstruační kalíšek. Tak jsem zvědavá. Názory jsem si pročetla jak na Cayu tak na kalíšek a nadchlo mě to. Docela se těším až tu Cayu s manželem vyzkoušíme ![]()
@hazema hehe,já četla diskuze a odpoledne taky objednala
Tak jsem teda zvědavá, jak to bude v praxi.
@Zuzaa No doufejme, že to bude dobrý.. Ale instinkt mi říká, že to bude v pohodě
Pak se můžeme podělit o zkušenosti
Já si objednala velikost L. snad mi bude sedět
… ![]()
Ahoj, zvažuju teď koupit Cayu nebo něco podobného a chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Hlavně ohledně spolehlivosti, toho, jestli to vy nebo partner necítíte a neni vam to třeba nekomu nepříjemné nebo tak něco. A dalsi vec je, co opakovaný styk? A opakovaná „předehra“. Nezavazí to tam partnerovi?
Diky za všechny zkušenosti.
Používali jsme rok před plánovaným otehotnenim v kombinaci s přerušovanou soulozi a spermicidnim gelem. Po x letech HA jsem chtěla něco bez hormonu, tohle mi vyhovovalo na 100%, první zavedení teda vůbec neslo, chce to cvik. Te po porodu se k pesaru budu opět vracet ![]()