Pescetarianství - dá se to dlouhodobě zvládnout?

Anonymní
18.6.25 07:48

Pescetarianstvi-da se dlouhodobě?

Ahojky, stravujete se někdo takto? Že žádné maso kromě ryb?
Veganství je až príliš prisne, mám moc ráda vajíčka, sýry a kefír. Samozrejme, že se to také nemá jíst denně. Měla by převažovat rostlinná strava.
Drůbež a ostatní ptactvo mi nikdy nechutnalo a vadily mi vždy ty kosti v mase, nesnesu ani masový vývar. Červené mase zase škodí, hlavne uzeniny..jenže zase mi hodně chutná tofu, rostlinný salám i párek, ale také ne denně.
Kdybych jedla převážně rostlinnou stravu, plus nějaké vajíčko, mléko a semtam rybu tak by to bylo ok?
V rybách mi také vadí ty kosti, jedině nějaké filé nebo pomazánku z ryb z konzervy, morské plody, krevety.
Jenže zase se říká, že červené maso je nutné kvůli železu, ale mě maso celkově jinak nechutná. Ale zase ta ryba celkem jo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
18.6.25 07:54
@Anonymní píše: Více

Jez co chceš a co ti chutná a nemusíš tomu dávat ani žádné moderní názvy :roll: Předpokládám, že chodíš normálně na prevence k lékaři, kdyby ti výrazně chyběly nějaké vitamíny, minerály či jiné živiny, zjistí to z krve a pak se podle toho zařídíš.
Pobavilo mě „červené maso škodí - hlavně uzeniny“ :mrgreen: Červené maso s uzeninami dost často nemá vůbec nic společného :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
18.6.25 07:55

Člověk je od přirozenosti vsezravec. Pokud maso ze sve stravy vynechas, je potřeba si pohlídat, ze dodrzujes podíl nutrient(zejmena bilkovin)a přijímat všechny další prvky, které potrebujes a obvykle si je bereme z masa (železo, zinek, vitamíny B a D).
Jinak nevidím důvod, proč jist maso, kdyz ti nechutná..

• Citovat
  • Upravit
1278
18.6.25 09:03

Nevím proč by to měl být problém. :nevim: Já jsem už delší dobu vegetarián a samozřejmě něco málo suplementuju, ale to jsem dělala i dřív když jsem jedla všechno. Nevím proč se z toho dělá takový strašák. Pokud člověk ví co jeho stravovací návyky obnáší, tak se jim prostě přizpůsobí. Teď jsem těhotná a nikdo z doktorů to vůbec neřešil, viděli mé hezké krevní testy, miminka rostou ukázkově, těhotenství mám zatím (ťuk ťuk) bez jakýchkoliv komplikací.
Mám i pár kamarádů veganů a jsou úplně normální, zdraví. V dnešní době se dá vše možné pořešit, jen musí být člověk důsledný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.25 12:49

Dá se stravovat různě. Moje dcera jí z masa pouze ryby, nemůže lepek a má problém s netepelně upravenou zeleninou, ovocem a ořechy, náhražky masa nevyhledává, ale miluje mléčné výrobky a luštěniny, vejce taky jí. Krevní obraz má dle lékaře ukázkový.
Ale ty se v tom dost plácáš a je vidět, že tomu opravdu nerozumíš, tak si to buď nastuduj nebo si nech poradit od někoho, kdo tomu rozumí.

• Citovat
  • Upravit
8302
19.6.25 21:20

Jez co ti chutná. Co ti nechutná, vůbec nezkoušej jíst a neměj u toho špatný pocit, že to jíst máš. Nemáš. Tělo ví, co potřebuje a chutí ti to dá najevo.

Při preventivních prohlídkách ti z krve vyjde co ti chybí a to případně budeš doplňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1761
20.6.25 00:50

Jezte to, co vám chutná. Nemá smysl se nutit jíst něco, co vám nejede. Ale rovnou říkám, že jakékoliv červené maso je rozhodně zdravější, než veganský párek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí