Recept: Jablečný a švestkový crumble

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 5 OSOB
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Ovoce s křupavou drobenkou. Můžeme podávat polité smetanou. Jablka i švestky obsahují hodně vitamínů a minerálů, působí na zdraví pokožky, nehtů a vlasů, posilují imunitu.

Postup

Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kousky. Neloupeme. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce naskládáme do pekáčku, zasypeme skořicí. Změklé máslo, cukr a mouku prohněteme a vytvoříme drobenku, kterou posypeme ovoce. Dáme péct na 180 stupňů, dokud drobenka nezrůžoví.

Přibližné energetické hodnoty na 1 porci:
Energie: 1 100 kJ
Sacharidy: 28 g
Tuky: 18 g
Bílkoviny: 1 g

Autor: Tiger-lily

Ingredience

  • 5 jablek
  • 2 hrsti švestek (můžeme použít i mražené)
  • 50 g másla
  • 50 g cukru moučky
  • 50 g polohrubé mouky
  • skořice

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablečný a švestkový crumble

Váš příspěvek