Recept: Vepřové maso v kapustě

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 60
Hodnotilo 0 lidí

U nás velice oblíbené jídlo.

Postup

Kapustu si očistíme a nakrájíme nadrobno. Na oleji nebo sádle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo uzené. Opečeme a následně přidáme maso nakrájené na kostky. Osolíme, podlijeme vodou a necháme dusit. Když je maso skoro měkké, přidáme k němu nakrájenou kapustu (vypadá, že je jí moc, ale zdusí se). Necháme dusit dokud nemáme všechno měkké (kapustě stačí jen chvilka). Nakonec dochutíme česnekem a mletým kmínem.
Možno zahustit troškou mouky, ale není potřeba. Maso v kapustě podáváme s vařenými bramborami, ale stačí k němu i čerstvý chléb.

Autor: NikysekR

Ingredience

  • 0,5 kg vepřové kýty (možno použít i krůtí maso)
  • 1 hlávka čerstvé kapusty
  • 1 cibule
  • 100 g slaniny (nebo kousek uzeného masa)
  • česnek podle chuti (možno použít i sušený)
  • mletý kmín
  • sůl
  • voda na podlití
  • olej (sádlo)

Doporučená příloha

Brambory, chléb

Chutnalo vám? Okomentujte recept Vepřové maso v kapustě

Váš příspěvek