Pěstí do obličeje ve školce

Anonymní
8.12.25 23:59

Pěstí do obličeje ve školce

Ahoj. Synova učitelka ve školce mi dnes hlásila že náš syn dostal od „kamaráda“ pěstí do obličeje. Děti 5-6 let. Údajně je to prý hodný a chytrý kluk, ale že má výbuchy vzteku a že to řeší. To je sice hezký, ale pěstí do obličeje přece není strkanice, hádka apod. a vlastně nechápu jak to takovýho prcka vůbec napadne.
Konflikt dle syna vznikl na procházce kdy šly děti za sebou ve dvojicích, mezitím co si syn povídal s kamarádem vedle kterého šel se ten kluk otočil a řekl mu že mu dá pěstí, na čemž mu syn odpověděl ať to nedělá a on mu ji prý dal, pod oko… náš syn je klidný, rozvážný, žádný provokatér… tak se syn rozbrečel a samozřejmě se seběhly učitelky a pokáraly ho že se děti nebijí, ale nevím no, to se mi fakt nelíbí a chlap zuří že chce konfrontovat rodiče. Já bych to zatím nemazala a věřila že to učitelky už pořeší lépe a synovi jsem řekla ať se s ním nekamarádí a kdyby cokoliv nebo se k něčemu schylovalo tak ať odejde a hlásí to učitelce. Dokáže si sám poradit, ale tohle ho jak řekl bolelo. A ten fakt že to to dítě udělalo zcela bezdůvodně a ještě učitelky přiznaj že je problémový mě docela znepokojuje. Jsem ráda že konečně už nějak začal po těch 2 letech chodit rád do školky :roll: Máte někdo podobné zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9.12.25 00:12

Nas.ralo by mě to. A synovi se ten kluk omluvil nebo ne? Půjde s ním i do školy? Má syn monokl? Podle závažnosti bych to řešila. Buď ráda, že to tvůj muž chce řešit. Někteří to berou jako normální chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
9.12.25 00:13

Máme podobné zkušenosti. Máme ale výbornou školku, kde si s takovými dětmi a jejich excesy poradili (ve spolupráci s rodiči toho dítěte) a nebylo nutné, abychom to my rodiče ještě řešili mezi sebou.

(Zuřit a chystat se na rodiče toho kluka mi taky nepřijde v takové situaci, jak jsi ji popsala, adekvátní. Takže za mě, jak píšeš, prozatím nerozmazávat dál než to je.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
9.12.25 00:16
@Duše_jako_kaviár píše: Více

A hele, konečně téma, kde já jsem smířlivější a ty bojovná, bývá to vždycky naopak. :kytka: Je to pořád malé dítě, rodiče u toho nebyli, neznáme situaci a učitelky hned reagovaly, stalo se to snad poprvé. Myslím, že na přímou konfrontaci rodičů je v tuhle chvíli čas.

Anebo musí zakladatelka napsat víc informací. Pokud jsou i rodiče hrubí, tak bych to viděla jinak. Pokud se ale trpělivě věnují problémovému dítěti, tak si to úplně schytat nezaslouží, může to být i špatný odhad učitelek, nebo prostě nešťastná souhra okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
9.12.25 00:26

Osobne neverim ze to skolka bude riesit, takze by som kludne vyslal chlapa na rodicov toho problemoveho dietata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
9.12.25 00:40

Učitelky se na to podle mě vykáknou, nauč syna se bránit, i kdyby za to pak měl dostat céres od učitelek. Já to udělala a vyplatilo se, malý se ubránil už ve 4 letech proti dvěma. Ale u nás doma jsou dva kluci, takže se rvou pro zábavu a tím pádem to trochu umí. Agresora tím nenapravíš, ale zaměří se jinam. S rodiči agresora nebývá dobrá domluva, protože oni jsou obvykle ten důvod, proč to jejich dítě dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.25 01:21

@Ani123200 on si normálně umí poradit, když se mu něco nelíbí tak svůj názor řekne nebo prostě odejde - je zvyklý že slova a gesta mají váhu a rozhodně by se nerval, ale dovedu si představit že na agresora ptž. dítě které má neovladatelný vztek tohle neplatí.
On si i tohle v sobě vyřešil líp než my tak, že považuje toho kluka za nevychovanýho, ale pěstí do obličeje mi asi nepřijde jako „nic“ když k tomu ani nebyl důvod a to mě znepokojuje asi nejvíc… zase čekat zda se to bude opakovat, ale nejspíš nic jiného nezbývá.

• Citovat
  • Upravit
5326
9.12.25 04:19

Mě by zajímalo co očekává manžel, když naběhne na rodiče toho kluka. Co se stane? Oni v té školce nebyli. Jasný, mohou to řešit - učit dítě ovládat emoce, pracovat s tím … Ale hlavně to řešit musí ta školka. Ta učitelka tam je v té situaci. Ona to řešila a dál komunikovala s dítětem a jeho rodiči jak?
Jinak monokl nebo strčení na zem. Stále je to afektivní jednání, které se to dítě musí učit řešit jinak, včetně zákazu, že toto se nedělá.

My to řešili ve školce taky.
Chlapeček tam napadal děti. Dle školky nevyzrály, ale vyloučit ho nemohli. Řešilo se to celý rok. Syn si to nenechal pak už líbil ( věty, odchod, atd.. nepomáhaly ) a třískali se vzájemně. No ten kluk má letos AP a končena. Školka neví jak na něj, AP neví co s tím. Rodič neví co s ním. PPP se tváří, že ok.
Jsem ráda, že syn už v té třídě letos není.
Bylo to ke konci náročné a to nejedeme další roční kolo.
Jen zkušenost. Jo konfrontace s rodiči nepomohla. Oni v té školce nejsou že. Tu situaci musí řešit školka společně s rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
9.12.25 04:27
@Anonymní píše: Více

Na druhou stranu, je fajn, že to učitelky aspoň řekly. U nás bylo ticho po pěšině, přitom mladej mi řekl, že to učitelky viděly a agresora pokáraly. Ale nebylo to k ničemu, protože se to opakovalo. Samozřejmě říct důrazně, že se mi něco nelíbí je první krok, to dělá syn správně. Ale někdy to nestačí. Takže by bylo dobré, aby byl propříště připravený. Kluci mají v domácím bitkování zakázané kravaty a kopy a údery do hlavy, krku a koulí, ale při obraně nic z toho neplatí a ono i rychlé zakroucení ruky následované zakleknutím může být dobrý vztyčený prst. Tohle platí na klasické provokatéry, samozřejmě pokud agresor má nějaké problémy, že doma rozmlátí půl pokojíku, když ho něco rozhodí, tak na něj žádná obrana od spolužáků stačit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14926
9.12.25 07:25

Tyhle děti a potažmo jejich rodiče vyloženě nesnáším, dělají jenom zbytečně problémy pro nic za nic. Chodila jsem do dětské skupinky, tam byl nějaký čtyřletý kluk, nudil se a normálně vzal nějaké menší dítě pravým hákem, jen tak, protože šel zrovna okolo a napadlo ho to, a ještě se tomu usmíval. Nevěřím, že tenhle hmat dite vymysli samo, to muselo někde vidět nebo mu to někdo ukázat, nacvicit s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30473
9.12.25 07:26
@Anonymní píše: Více

Zvykej si na realitu dětských skupin. Jinak z údivu s manželem nevyjdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13270
9.12.25 07:50

A co by sisi představovala, že měly ty učitelky dělat? Za mě to řešily a tvrdí ti, že to řeší dál.
Není správné ani normální, že tohle nějaké dítě dělá, ale faktem je, že se to běžně děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
9.12.25 08:16

Zvykat si na něco takového rozhodně nemusíte, každopádně pokud školka v tuto chvíli tvrdí, že situaci řeší, vyčkala bych. Musím říci, že v našem případě takové věci řešil efektivně jak učitelský sbor školky, tak učitelé ve škole.

• Citovat
  • Upravit
16015
9.12.25 08:24
@Semtex píše: Více

A to jako rodiče přešli? Já bych toho fakana seřvala tak, že by mě bylo slyšet až venku.
Vždy, když něco bylo, řešila jsem to přímo s děckem. Bylo to nejefektivnější. Rodiče jsou většinou na facáka. Ti nevyřeší nic.

Jo a taky jsem na tyhle spratky brutálně vysazená. Takže stačí málo a řeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.25 08:25

Dodám pohled z druhé strany jako matka agresora. Bylo to totální zoufalství. Doma se opravdu nemlátime, přesto syn ubližoval ostatním. Řešila jsem to s ním denně. Pokaždé slíbil, že už to neudělá. Konzultovali jsme s několika psychology, jedna psycholožka za ním chodila pracovat k nám domů. Měl ve školce asistentku. Byli jsme i na dalších specializovaných pracovištích, přečetli několik knih o výchově. Dítě má vlastního psychiatra (ADHD a PAS). A jediné, co nakonec pomohlo, že vyrostl a začal regulovat své emoce. Plus konečně dostal léky na ADHD. A je klid. Ale představte si to zoufalství na druhé straně, opravdu jsem nevěděla, co mám dělat, když se dítě ve školce chová špatně. Trápila jsem se s tím každý den a aktivně hledala všechnu pomoc. Anonym z důvodu osobních informací.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML