Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Sweet_Angel2 Jo tak děkuju. A nevíš aspoň přibližnou dobu, kdy jste to zatřihli? Já třeba vím, že rajčata šmikám na přelomu července a srpna. Podle oka to neodhadnu, protože vůbec nevím, jak je ta rostlina normálně dlouhá, pěstuji to poprvé a jsem takový Mičurin ![]()
@AliTad Po celou dobu pěstování… ale tak přibližně jsme s velkých stříháním začali až byl vidět první plod. Na jedné straně jsme to nechali volně růst, tam nám bylo jedno, kolik to zabere místa a na druhé jsme zastříhávali celkem pravidelně..no a když to mělo již několik plodů, tak jsme začali stříhat i tu druhou stranu. Stříháme i okurky a rajčala po celou dobu. Prostě, aby se rostlinka moc nerozkošatila a nedávala zbytečně sílu do růstu, ale dávala to do plodů.
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:12
@Sweet_Angel2 Jojo, u rajčat stříhám ty boční výhony taky pořád, v půlce prázdnin pak uštípnu ten vršek.
@AliTad Tak ten my museli u některých rajčat už ustříhnout…jsou jako divé a jsou skoro vetší než já…ale já jsem malinká ![]()
Příspěvek upraven 17.09.14 v 17:12
@cell mezi cuketama nic jako samci a samici rostliny neexistuje (teda u klasickych, treba sou nejaky spesl ale pochybuju). Ale sou samci a samici kvety. Ty samci plody nikdy mit nebudou ale ty samicky jo. Treba u dyni sou ty samici az na vedlejsich vyhonech, takze ten dlouhej hlavni je bez plodu. U cuket je vsecko v jednom, naopak se slechti tak, aby mely maximum tech samicich. U dyni to za to nikomu nestoji.
Jestli mas aspon malou cuketku, tak aspon jeden samici kvet tam urco byl. Napada me…co hnojeni? Cukety potrebujou dost hnojit a zalivat… ![]()
Ahoj holky,
Koupila jsem na konci dubna sazenicky cukety(tentokrat jsem neměla svoje semínka) ale prodávající mi jaksi neco zatajila a nebo prodala něco jiného
teď jsem byla na zahradě a už tam pod květy vykukuje něco, ale na klasickou zelenou cuketu, kterou jsem chtěla, to bohužel nevypadá
je to žluté, kulaté a chlupaté
co mi to prodala ![]()
Nevite co s tim, co to je? Ja se těšila na řízky a že budu zavařovat calamadu ![]()
Tak druhů cuket je víc… Ale o chlupaté cuketě teda nevím
Nemáš fotku?
@pajulinkaa mohla by to být třeba i dýně (např. hokkaido), mají podobné listy. Nebo nějaký druh tykve. Anebo prostě nějaká žlutá cuketa, když jsem to hodila do vyhledavače, pojem žlutá cuketa tam existuje ![]()
Žlutá cuketa je. Máme ji na zahradě spolu s proužkatou a klasickou zelenou. Ale ani jedna není chlupatá… Pak jsou kulaté odrůdy, ale taky nejsou chlupaté…
@Bobby a mohla by to být ta kulatá žlutá?, tu máte na zahradě? Zajimalo by mě, jestli to fakt je cuketa a jak teda bude chutnat ![]()
Jo a oproti klasické cukete už leze po zahradě
od středu už má dvoumetrove slahouny do stran a desitky květů ![]()