Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pěstujete si k porodu maliník? Slyšela jsem, že domácí je nejsilnější. Myslíte, že domácí je účinnější? Mám si ho zasadit?
Věř tomu, že kupovanej stačí, to byla rychlovka po maliníku, ale před porodem jsem slyšela, že se má správně pít s jahodníkem, že jen maliník nemá ten správný učinek, takže já jsem si na poslední chvíli koupila ještě jahodník a pila 1:1
@Lucciiee prolévala jsem se litrama maliníku a bylo mi to k… k ničemu ![]()
Já ještě pila lněné semínko, aby malej rychleji vyklouzl a paráda
ještě jsem si koupila na strach z porodu a rozvolněný porodních cest homeopatika a v porodnici říkali, že tak nádhernej porod neviděli a já hlavně mohla jít po porodu domu, nebyla jsem vubec unavená
Me byl taky k nicemu… staci u porodu nepanikarit - to moje rada ![]()
Určitě, aspoň se nebudeš nudit ![]()
U prvního jsem pila, tři hodiny, u druhého se mi nechtělo a něco přes dvě
tak na mě měl asi opačný účinek, bylo to „pomalejší“ ![]()
To jsem neslyšela o tom jahodníku, ale určitě to zkusím, bylinkám věřím.
@střepina píše:
Já ještě pila lněné semínko, aby malej rychleji vyklouzl a parádaještě jsem si koupila na strach z porodu a rozvolněný porodních cest homeopatika a v porodnici říkali, že tak nádhernej porod neviděli a já hlavně mohla jít po porodu domu, nebyla jsem vubec unavená
lněné semínko chci taky zkusit. Jaká homeopatika jsi měla?
@Measmille píše:
Me byl taky k nicemu… staci u porodu nepanikarit - to moje rada
To je mi líto, že nepomohl. Já si myslím, že ať už věřím čemukoliv, tak to pomůže
Takový placebo ![]()
@kozisek píše:
Určitě, aspoň se nebudeš nuditU prvního jsem pila, tři hodiny, u druhého se mi nechtělo a něco přes dvě
tak na mě měl asi opačný účinek, bylo to „pomalejší“
Tak prý se říká, že druhý porod je rychlejší. Třeba mělo vliv i to. Já doufám, že nebudu rodit desítky hodin, máme to totiž v rodině.
Tak jak se rozjaří, asi ho zasadím. Ale pokud má někdo zkušenost s domácím (silnější chuť a vůně), budu ráda, když napíše.
A nikdo známý nemá na zahradě maliny? Že bys oškubala trochu listí a je to ![]()
Jo, to mají rodiče manžela. Ale chtěla jsem pít nesušený, aby byl hodně koncentrovaný. Dost se k tomu upínám
, že pomůže. A pak se třeba někdy budou hodit i maliny, pokud ho do srpna celý neoškubu ![]()
@Lucciiee píše:
Pěstujete si k porodu maliník? Slyšela jsem, že domácí je nejsilnější. Myslíte, že domácí je účinnější? Mám si ho zasadit?
ty myslis, ze ty slechtene maliniky budou mit taky ty ucinne latky?
ja bych teda sla do lesni maliny.
@Pudloslava píše:
ty myslis, ze ty slechtene maliniky budou mit taky ty ucinne latky?
ja bych teda sla do lesni maliny.
Já si chtěla zasadit lesní. Počítala jsem, že mi poroste. Myslíš, že na zahradě ne? Máme tam takový stinný místo. Tam jsem doufla, že se uchytí.