Pěstujete maliník k porodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
22.1.14 20:38
@Lucciiee píše:
Já si chtěla zasadit lesní. Počítala jsem, že mi poroste. Myslíš, že na zahradě ne? Máme tam takový stinný místo. Tam jsem doufla, že se uchytí.

ja myslim, ze v pohode, malina je nezmar, spis se toho uz nikdy nezbavis. jestli chces sazet na jare, nasla bych si nejaky holy klacky v lese uz nekdy v breznu, zasadila hloubs, nez to rostlo tak o 5 ocek a nad povrchem zeme zastrihla na 3 ocka. A zalevat. Kdyz nechas ty dlouhy klacky, tak ti to nejspis uschne. takhle budes mit letos ty listy, pristi rok mozna i plody.

A propos - neni lepsi zajit si rovnou do lesa na to listi a na zahradu si dat neco slechteneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
22.1.14 20:48

@Lucciiee to si nepřipouštěj, že budeš rodit hodiny, to je nesmysl, když nezanedbáš přípravu, tak to pujde rychle :lol: kdy máš termín? S lněným semínkem se začíná tak okolo 25.týdne, jelikož jsem ke konci dostala šílenej strach z porodu, lavně z bolestí, v noci jsem se budila hruzou, pořád jsem myslela jak to bude bolet, až budu roit, takže malýmu se na svět vubec nechtělo, na ten strach jsem gelsemium sempervirens 15CH, berou se pět tablet od doby když začneš mít strach z porodu večer před spaním a pak když to nastane každou hodinu pět tablet až do akce, a na porodní cesty jsem brala arnica montana 15ch, začneš pár dní před termínem 5 tablet denně, až nastanou kontrakce rozmícháš do pul litru neperlivý vody deset tablet a popíjíš po douškách celou první dobu porodní, pokaždé protřepe flašku, velice doporučuji!!!Na ten strach to zabralo za hodinu, ulevilo se mi i fyzicky, malej mě tlačil na záda avečer jsem ležela v posteli a připadala jsem si jak v nebi :* V každé lékárně mají homeopatickou brožurku pro těhotný, dají ti jí zadarmo, tam je všechno pěkně popsaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.1.14 21:04
@Pudloslava píše:
ja myslim, ze v pohode, malina je nezmar, spis se toho uz nikdy nezbavis. jestli chces sazet na jare, nasla bych si nejaky holy klacky v lese uz nekdy v breznu, zasadila hloubs, nez to rostlo tak o 5 ocek a nad povrchem zeme zastrihla na 3 ocka. A zalevat. Kdyz nechas ty dlouhy klacky, tak ti to nejspis uschne. takhle budes mit letos ty listy, pristi rok mozna i plody.A propos - neni lepsi zajit si rovnou do lesa na to listi a na zahradu si dat neco slechteneho?

No, jsem poprvé těhotná a myslím si, že pak už do lesa nedojdu :-). Prostě se někde prodírat lesem každý den. Ale zkusím tvůhj návod jak zasadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
22.1.14 21:05
@střepina píše:
@Lucciiee to si nepřipouštěj, že budeš rodit hodiny, to je nesmysl, když nezanedbáš přípravu, tak to pujde rychle :lol: kdy máš termín? S lněným semínkem se začíná tak okolo 25.týdne, jelikož jsem ke konci dostala šílenej strach z porodu, lavně z bolestí, v noci jsem se budila hruzou, pořád jsem myslela jak to bude bolet, až budu roit, takže malýmu se na svět vubec nechtělo, na ten strach jsem gelsemium sempervirens 15CH, berou se pět tablet od doby když začneš mít strach z porodu večer před spaním a pak když to nastane každou hodinu pět tablet až do akce, a na porodní cesty jsem brala arnica montana 15ch, začneš pár dní před termínem 5 tablet denně, až nastanou kontrakce rozmícháš do pul litru neperlivý vody deset tablet a popíjíš po douškách celou první dobu porodní, pokaždé protřepe flašku, velice doporučuji!!!Na ten strach to zabralo za hodinu, ulevilo se mi i fyzicky, malej mě tlačil na záda avečer jsem ležela v posteli a připadala jsem si jak v nebi :* V každé lékárně mají homeopatickou brožurku pro těhotný, dají ti jí zadarmo, tam je všechno pěkně popsaný

Termín mám až 14.8., ale už teď se bojím a zjišťuje všechno možný. Ty homeopatika mě zaujali. Zítra zajdu pro brožuru. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.1.14 21:06
@Lucciiee píše:
No, jsem poprvé těhotná a myslím si, že pak už do lesa nedojdu :-). Prostě se někde prodírat lesem každý den. Ale zkusím tvůhj návod jak zasadit.

bych si narvala pytel a dala to na mrazak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
22.1.14 21:15

@Lucciiee jedny stojí okolo 80kc a jsou fakt super, ještě jsem cvičila s epino balonkem, abych opravdu byla na vše připravená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
23.1.14 09:22
@Lucciiee píše:
To je mi líto, že nepomohl. Já si myslím, že ať už věřím čemukoliv, tak to pomůže :-) Takový placebo :-)

Ja vim :) ale spis doporucuju homeopatika na strach:)
ja sem se u prniho zacala tak strasne bat, ze se vsechno stahlo a bylo to v cudu…:)cely piti maliniku apod. zaruceny urychlovaky
my sme meli na zahrade zluty maliny…tak ted nevim, zda se maj pouzit listy jen z cervenych…hm?
u druhyho a tretiho sem nepila nic a porody ukazkovy (uz sem si vypestovala techniku a vedela, co kdy ocekavat, takze druhej 15 min a treri za 7,5 min od prdnuti vody)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
23.1.14 18:50
@střepina píše:
@Lucciiee jedny stojí okolo 80kc a jsou fakt super, ještě jsem cvičila s epino balonkem, abych opravdu byla na vše připravená :pankac:

O epinu taky uvažuju, ale odrazuje mě cena. Myslíš, že ti vážně pomohl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.1.14 18:53

Jsou to pověry. Maliník ani lněné semeno neúčinkuje, kdyby mělo, tak 50% mamin nebude po porodu psát, že to bylo k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
23.1.14 19:54

@Lucciiee epino mi pomohl, doktor si pochvaloval jak jsem krásně tlačila, kdyby malej nešel rukou napřed, tak jsem byla bez nástřihu, co jsem tenkrát četla zkušenosti jiných holek, tak si ho všechny chválili, já doporučuji :mrgreen: ale je pravda, že je to drahý :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí