Pět zrození - dokument

253
12.11.15 21:19

Pět zrození - dokument

Zdravím,
viděli jste dokument? Před chvílí na ČT2 skončil.

Pro mě velký masakr, informované souhlasy fraška, zakázané metody, urychlování, aby pan Svoboda měl čárku do konce šichty.

Žádné informování maminek. Bylo mi líto maminek, tatínků i miminek.

Takhle to vypadat nemá a na západě ani nevypadá. Tohle byl obrázek (s nadsázkou řečen) totalitní :/

Přirozený porod ani jeden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
12.11.15 21:20

Už tady je diskuze…
mi maminek ani tatínků líto nebylo, do všeho šli dobrovolně

• Citovat
  • Upravit
31385
12.11.15 21:24

@Rajani takhle to ani za totáče neprobíhalo :D Jsme to zrovna řešily s mamkou, když rodila mě (hlubokej totáč), měla kontrakce 3 dny, její sestra je PA, sama mamka lékařka, tj. vyšetřování i vnímání byly jak subjektivní, tak relativně objektivní, opravdu to byly už kontrakce k porodu, jen se to prostě otvíralo fakt pomaličku. Být to dnes, dopadla by přesně jak paní č.5. „Ono to nepostupuje, pomůžeme tomu, píchneme vodu, pořád nic, tak oxy, jé ono je vám zle, tak něco na bolest, tyjo, vy nám tu usnete a mimino ve vás možná nafurt taky, tak honem řez“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
12.11.15 21:24

Omlouvám se a kde?

Dobrovolně? Ukaž mi porodnici, kde je standart nezasahovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
12.11.15 21:26

@elanaa Nemám právo posuzovat co bylo za totáče(narodila jsem se po 89), vycházím pouze ze slov maminky. Ale těžce se mi to nelíbí, kor v letech, kdy informovanost na obou stranách může být lepší než dříve bez net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
12.11.15 21:27

Je mi z toho zle. Já jsem po druhém porodu měla špatné výčitky a po shlédnutí tohoto jsme ráda, že to bylo jen hrozné v tom, dělejte si maminko co chcete, až porodíte, my si dítě vezmeme. Žádná rada o úlevové poloze, dýchání, po porodu dítě odneseno, přišla uklízečka, já tam brečela, přesně jak porod č.3? Toto je fakt humus!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31385
12.11.15 21:28
@Rajani píše:
Omlouvám se a kde?Dobrovolně? Ukaž mi porodnici, kde je standart nezasahovat?

https://www.emimino.cz/…rankovani/6/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
12.11.15 21:29

No, to nebyl hezký film, cca 3 týdny před porodem. Uklidňuje mne jen to, jak tam mluvila ta PA o tom, že to jde i přirozeněji, že dělala ve Zlíně. Tam budu rodit já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
12.11.15 21:34

@loves Držím palce a přeji zdravé miminko i Vás. Hlavně mít sebou doprovod, co případné nevhodné chování vyjedná :)

(přesunula jsem se již do druhého tématu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
12.11.15 21:37

@Rajani já si všimla, že je to tu ještě jednou… Já myslím, že to bude dobré, doprovod budoucí tatínek je informován, co chci a co nechci a měla by tam být možnost svobodné vůle… Dá se tam rodit do vody, kamarádka sestry tam zas rodila na všech 4řech, takže to mne uklidňuje. Jsou zvyklí i na homeopatika a aromaterapii, takže snad to bude OK… Nic jiného, než věřit mi nezbývá a doma rodit nebudu, takový hazardér nejsem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
12.11.15 21:38

@Rajani co považuješ za zasahování?

já měla podle mě skoro přirozený porod :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
12.11.15 21:40

@loves Nebojte, není to všude takové. Určitě mějte s sebou doprovod. Dulu, anebo asertivního partnera, který nebude tak pasivní, jako ti tatínci v dokumentu.

Jinak, jsem měsíc po porodu třetího dítěte a ten dokument mě tedy vážně dostal. Po skončení jsem jen tupě zírala před sebe a děkovala Bohu, že jsem tohle nemusela prožít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
12.11.15 21:45

@iiiv Přirozený porod je zcela bez zásahů, jen monitoring. Pak jsou zásahy, ty méně rizikové a více rizikové. A pokud Dr či PA umí zvážit, že ten či onen zásah je OK a převáží pozitiva nad negativa pro rodičku a mimčo. Pak nemám žádný námitek :)A i takový vaginální porod respektuji.

Ale nerespektuji zásahy, jen proto aby personál dokončil porod předčasně, jen kvůli tomu že končí služba díky zásahům bez zvážení negativ/pozitiv. A to jsem bohužel těžce viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
12.11.15 22:11

Mě po té co mi cestou do porodnice na kontrolu odtekla plodová voda udělala doktorka při vyšetření hamiltonův hmat, pak jsem měla asi 3 hodinky sama pro sebe :-) a nakonec jsem skončila na monitoru s kyslíkem, kvůli padajícím ozvám. První bolesti kolem 9, malý se narodil ve 12:45.

takže si myslím, že jsem měla celkem krásný porod  :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
12.11.15 22:23

Loves Zlína se neboj super přístup respekují přání rodiček nezasahují pokud to není nutné, já tam rodila před dvěma lety a nemůžu si stěžovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí