VBAC a dohadování s doktorama

6
8.11.15 16:21

VBAC a dohadování s doktorama

Zdravím děvčata, od čtvrtka jsem lehce ve stresu, jelikoz mi hrozi druhy císař, ktereho nechci.
Prvni císař byl po petidennim vyvolávání porodu pred termínem, kdy si doktoři rekli, ze se jim nezda monitor a tak ze doporucuji vyvolat porod. No to nakonec překvapivě nedopadlo, tak jsem sla na akutního císaře. Ted po 21m me ceka druhy porod a doktoři by me nejradši poslali na císaře znovu, ale vzhledem k mym zážitkům z prvniho císaře se mu chci obloukem vyhnout. S jednou mudrou v porodnici jsme se domluvily, ze pokud bude jizva minimalne 3mm, tak mi nechají tzv porod na zkoušku i S tim, ze vahovy odhad je okolo 4kg(btw to byl u prvniho taky a Honzík mel nakonec 3,39kg, takze ty odhady beru s rezervou). Mam širokou pánev, takze i se 4kg miminem by to slo, nicmene ze kdyz by se jim cokoli nezdálo, tak hned CS.
No a ted ve ctvrtek tam byla jina doktorka a ta mi chtela uz snad nechat i porod vyvolávat, sháněla se vahovym odhadem a ze druhy deti bývají vetsi. Jizva ma 3,5mm, termin mam ve středu a v utery jdu na kontrolu, aby byl cas na rozhodovani, tak bych do te doby potřebovala nejak odrodit, teda jako myslím aby se mi rozjel porod sam. Poslicky mam od minule soboty, zkouším babske rady, ale zatim nic moc.
Prenaset se pry po císaři nenechává. Dle kontroly cipek mekky 2cm a na prst, hlavicku nahmata, ale jeste je výš.
Bez meho souhlasu me kuchat nemůžou, ale nechci se zase dostat nekam, kde to muze byt uz risk. A zase se nechci nechat dotlačit tam, kam nechci, jen aby doktoři meli vse pod kontrolou a mohli nerušeně popíjet kafe po dalsi sekci. Jinak jsem ja i mimco v pohode, takze krome vahoveho odhadu k císaři nic nenavadi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Elenloth
8.11.15 16:30

@Zuzkanka Kdy ti dělali ten váhový odhad? Mě nechali až do termínu, potom odhad dělali znovu.Byl přes 4kg, tak jsem šla druhý den na SC, ale já na tom byla jinak, než ty. (odhad byl na 20g přesně :lol: ) Jinak přenášet tě klidně můžou nechat, jde jenom tu velikost dítěte a tloušťku jizvy. Nemůžeš se na kontrolu objednat přímo k té doktorce, se kterou jsi byla domluvená?

• Citovat
  • Upravit
6
8.11.15 16:37

@Elenloth vahovy odhad v 37+0 byl 3700g a ted v 39+1 byl 3900-4000g. Uvidím, kdo tam bude v utery. Ptala jsem se na to sestřičky, ale rekla, ze netuší, ze se to dozví vzdy den predem. V ten ctvrtek to byla nejaka doktorka z Ukrajiny, coz mi na důvěryhodnosti nepridalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.11.15 16:46

@Zuzkanka Pokud máš monitory v pohodě, řezat bych se zatím nenechala. Byla jsi na rizikové poradně? Do jaké porodnice chodíš?

• Citovat
  • Upravit
6
8.11.15 16:47

@Elenloth nebyla. Kdybych jim o prvnim císaři sama neřekla, tak to ani nevi
Ted jsem zkusila verit Mělníku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.11.15 17:09

@Zuzkanka a nemuzes zkusit treba jinou porodnici? U nas treba preferuji spontanni porod po cisarskem rezu. Nekde je to naopak, ze po rezu radeji znovu udelaji rez.Ja 1. ditko mam taky rezem a pak jsem porodila 2× normalne spontanne.Vim,ze u prvniho porodu po tom rezu, byli velmi ostraziti a kdyby neco, tak by byl taky rez, ale klaplo to a porodila jsem normalne. Nechali me i par dni prenaset, vyvolavat urcite nechteli. Kdyby to neslo samo, udelali by znovu cisare.
Jinak mimo babskych rad, eksistuje nejaky ricinovy koktejl k vyvolani porodu od Ingeborg Stadelmanove (to je nejaka slavna por. asistentka) a pry to zabira. Muzes zkusit, ja nemam osobni zkusenost, me se porod rozbehnul sam.
Tady treba je recept http://www.rodina.cz/…14892597.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
8.11.15 17:14

Na odhad bych moc nedala..me odhadovaly 4 kila a nakonec mela mala 2780-mela jsem nadbytek plodove vody.Jak radi holky zkus jeste jinou porodnici je fakt ze vsude preferuji neco jineho, i kdyz osobne bych si mozna dala druheho cisare no nevim.. :think: ale urcite to zkus jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.11.15 17:17

@melerovka o tom rici koktejlu uvazuju, ale zatim na nej nemam uplne odvahu :D kamarádka bylinkarka mi rekla, ze se mam nacpat libeckem, tak jsme sehnali jen susenej, tak jsem pred chvilkou pozrela většinu pytlíku, jeste tam mam dva. Jina porodnice v okoli je v Neratovicích, kam me nedostanou ani patrem volů, potom Mlada Bol., ktera je prej naprd a dal asi jen Praha, popřípadě Roudnice, ale o te jsem zatim nic nezjistovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.11.15 17:25

@Zuzkanka odkud jsi.Ja z Hradce Kralove. Nechces tedy zkusit u nas? Ono po dalnici je to z Prahy neco malo prez hodinu.To se uplne v klidu da ztihnout.Oni kdyztak maji kazdy den dopoledne poradnu pro tehotne, tak by jsi mohla zkusit klidne 1× dojet. Jinak s nejakou registraci neni zadny problem, berou vsechny. Chapu, ze je to dal, ale jeste ne moc. Kdyby jsi chtela nejake dalsi informace, klidne napis soukromou zpravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
8.11.15 17:28

@Zuzkanka Mělník bych řekla je rozumná volba, tam myslím neřežou za každou cenu. Uvidíš po té úterní kontrole, zatím se zkus moc nestresovat.
Ten ricinový koktejl je pěká srágora. U prvního jsem zkoušela ledacos, ale tohohle jsem se bála. Druhého nevyhnala ven ani otrava jídlem těsně před termínem, kdy jsem za odpoledne třináctkrát zvracela.

• Citovat
  • Upravit
6
8.11.15 17:41
@melerovka píše:
@Zuzkanka odkud jsi.Ja z Hradce Kralove. Nechces tedy zkusit u nas? Ono po dalnici je to z Prahy neco malo prez hodinu.To se uplne v klidu da ztihnout.Oni kdyztak maji kazdy den dopoledne poradnu pro tehotne, tak by jsi mohla zkusit klidne 1× dojet. Jinak s nejakou registraci neni zadny problem, berou vsechny. Chapu, ze je to dal, ale jeste ne moc. Kdyby jsi chtela nejake dalsi informace, klidne napis soukromou zpravu.

Do Hradce urcite ne. Sice to je po dalnici kousek - cca hodina a čtvrt od nas, ale manžel se sunem by to mel daleko na denni dojíždění.
@Elenloth uvidime, do úterka casu dost. Tak uvidime.. verim tomu, ze Mělník to nebere jak na běžícím pase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
514
8.11.15 18:00

@Zuzkanka jo ja vim, ze je to k nam dal. Kazdopadne moc drzim palce, at to s tim spontannim porodem klapne.Ten ricinak bych mozna vyzkousela, kdyz by bylo nejhur.Je to fakt supr, kdyz po tom spont porodu mas to mimco na brise. Pripadala jsem si jako kdybych zdolala osmitisicovku.Tak ti preju, at to taky klapne. Hodne stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
29.1.19 17:50

Ahoj holky, muzu se zeptat jak vam to dopadlo? Mam ted vlastně úplně stejny problem. Sekce pred tremi lety, jizva 4-5 mm, ditko odhah v pohode. Nechteji me moc nechat prenaset, termín mám ve ctvrtek a na vyvolavani me objednali na pondělí. Do vyvolání se mi moc nechce, pac me tam pripoutaji na monitor a nenechaji hybat. Navic kuli jizvě prý mohou vyvolavat jen šetrně…už to vidim jak z toho bude pro jejich jistotu a obavu z risku zase sekce, ktere se chci vyhnout obloukem. Ale minule byla planovana pro KP, tedy porad doufam ze se porod rozbehne sam a bude normalne postupovat. Přemýšlím i o tom ricinaku kdyz se to do soboty třeba nerozbehne samo. Jeste jedna vec, byla sem v breznu na laparce - brali mi vejcovod kuli mimodeloznimu tehotenstvi a rikali ze mam uvnitr velke srůsty, i deloha s venkovni jizvou..obavam se ze to pri kontrakcich bude hodne bolet, nekdo zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí