Petechie bez příčiny?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
29.11.23 18:56

Petechie bez příčiny?

Ahoj holky, dnes ve vaně jsem si všimla, že se mi na obou plážích v pruhu udělaly petechie. Z trička to být nemůže, měla jsem dneska tílko a včera to tam ještě nebylo. Je to pro mě záhada. Nenapadá vás z čeho to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
29.11.23 19:00

Mně to úplně nepřijde jako petechie…máš je ještě někde jinde? Nebo jiné krvácive projevy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.11.23 19:05

@hulala mezi tím jsou pihy, ale jinak prostě takové červené skvrnky, na té fotce to moc nevynikne
Nikde jinde ne, jenom na noze normální modřinu

Lepší fotka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
29.11.23 19:09

@Mama000 hele kdyby to bylo vazne( tj. velký pokles k. desticek) s tím mám v rodině zkušenost, bylo by to po celém těle a výraznější. Navíc pak hodně modřin, krev z nosu, Petechie v puse. Tohle bych asi neřešila, já teď nedávno měla pod očima, taky jsem to vůbec nechápala. Pak zmizely a nic. Kdyby se to zhoršovalo a přidalo se něco dalšího, pak krevni rozbor. Já bych ale zatím neplasila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.11.23 19:12

@hulala díky za názor, ono se to muselo udělat dneska, tak snad se to nějak nerozšíří..normálně bych řekla, že to může být třeba z nějakého upleho rukávu, ale nic takového jsem neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
29.11.23 19:16

@Mama000 já bych byla ten poslední kdo by to zlehcoval. Sleduj se kdyby něco zajdi si na odběr. A nestresuj se, to bývá spouštěč různých autoimunitnich hnusu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
29.11.23 19:16

Batoh?
Též bych to neřešila.
Jak bylo psáno výše petechie patřící k vážnému poklesu destiček jsou na více místech, plus výrazné modřiny, apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.11.23 21:04

@Whitedog
Batoh nenosím, je to záhada :) mám velkou modřinu na stehně, ale tam asi tu příčinu vím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
29.11.23 21:21

Obvykle se dělají petechie na dolních končetinách. tady mi to přijde zvláštní ve stejném místě, dost specifickém, v pruhu,.. To fakt bude nějaká lokální příčina, co si neuvědomuješ. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1851
29.11.23 21:29

Nedržel tě tvůj při sexu? nějak silně? máš to moc v pruhu (souměrně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5646
29.11.23 21:35

Mně se to někdy udělá, když se poškrábu přes oblečení. Jakože mě něco svědí, třeba šev a drápnu to. Tohle tam pak mám a normálně to zmizí za pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
29.11.23 21:40

Taky mi to jako nic vazneho neprijde. Pokud se neprojevi dalsi krvacive projevy, tak bych to neresila. Kdyz me klesly desticky pod 30 tak se mi vzdy nejdriv objevily na nohach a zespoda na předloktí, ale vzdycky takove jakoby mapy, tohle se mi zda moc ohranicene (jako pruh) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí