Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím, byla jsem na odběru krve pro podezření na trombózu a vyšly mi D-dimery 0,35 mg/l. Je tím trombóza vyloučena? Díky
Jak se to vezme
@Anonymní píše:
@Lama Lama což znamená?
Což znamená, že hodnotit jednorázovou laboratorn hodnotu bez jakéhokoli dalšího kontextu, po internetu, nemá žádný smysl.
Měřím 163 cm, mám krásnou postavu?
@Lama Lama Jo takhle, chápu. No byl jsem na UZ, tam mi bylo řečeno že vše v pořádku a teď na tý krvi a tam ty výsledky 0,35. Noha ani nijak nebolí jen pne, v podstatě po celé délce a nejvíc v lýtku. V klidu i při pohybu je to stejný.
@Anonymní píše:
@Lama Lama Jo takhle, chápu. No byl jsem na UZ, tam mi bylo řečeno že vše v pořádku a teď na tý krvi a tam ty výsledky 0,35. Noha ani nijak nebolí jen pne, v podstatě po celé délce a nejvíc v lýtku. V klidu i při pohybu je to stejný.
A co na to řiká tvůj doktor, na ten výsledek?
@Lama Lama Doktor mě po UZ už na krevní testy poslat nechtěl, že není důvod. Tak jsem si došel soukromě.
@Anonymní píše:
@Lama Lama Doktor mě po UZ už na krevní testy poslat nechtěl, že není důvod. Tak jsem si došel soukromě.
A k čemu ti to bylo? K ničemu. Nervní jsi dál a budeš, dokud nezačneš pořádně léčit svůj úzkostný stav.
@Lama Lama Milá paní/slečno, děkuju za odpovědi a názory. Úzkostmi netrpím, jen jsem nechtěl otravovat už doktora, proto hledám odpovědi a pohledy na věc zde.
@Anonymní píše:
@Lama Lama Milá paní/slečno, děkuju za odpovědi a názory. Úzkostmi netrpím, jen jsem nechtěl otravovat už doktora, proto hledám odpovědi a pohledy na věc zde.
No ale ty odpovědi tu hledáš už aspoň týden nebo dva. Nedávno jsem tady tyto dotazy zaznamenala. Asi by bylo nejlepší konzultovat to s lékařem, který má k dispozici všechny výsledky z proběhlých vyšetření…
@nozu píše:
No ale ty odpovědi tu hledáš už aspoň týden nebo dva. Nedávno jsem tady tyto dotazy zaznamenala. Asi by bylo nejlepší konzultovat to s lékařem, který má k dispozici všechny výsledky z proběhlých vyšetření…
On to s lékařem konzultoval, ten mu řekl, že trombozu vyloučil na UZ a další krevní testy nejsou třeba. Ale on mu nevěří, tak si dělá testy jako samoplátce. Samo ho to zase neuklidní a tak pátrá a vyšetřuje dál. Ještě si může zopakovat ten ultrazvuk jako samoplátce. Věřím, že v nějakých soukromých klinikách by udělili jako samoplátci i angioCT.
Zdravím, byl jsem na odběru krve pro podezření na trombózu a vyšly mi D-dimery 0,35 mg/l. Je tím trombóza vyloučena? Díky
Příspěvek upraven 29.11.23 v 23:55