Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zdravím holky. Prosím Vás, dříve při PN byla možnost mít vzdálený pohyb mimo domov ( nemyslim vychazky), že dr napsal něco jako "omluvenku s adresou a datem odkdy do kdy se budu zdržovat. Marně pátrám v hlavě, jak se tomu vlastně říká, nevíte jestli funguje stále nebo se tato možnost už zrušila? Díky moc!
O tom jsem teda neslyšela. Píšeš adresu, kde se budeš zdržovat ![]()
To nevím, ale můžeš si nechat dočasně přepsat místo, kde se zdrzujes. Mamka si to nechávala třeba na chatu nebo do penzionu, kam jeli. Třeba na týden a pak se adresa zas vrátila domu.
@Dahlia0409 píše:
O tom jsem teda neslyšela. Píšeš adresu, kde se budeš zdržovat
Dr, mi to taky dříve tohle vypisoval, když jsem se potřebovala vzdálit od domova a nestihala jsem se v case konci vychazek vratit, ale opravdu za boha si nemůžu vzpomenout, jak se tomu "nazývá " ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím holky. Prosím Vás, dříve při PN byla možnost mít vzdálený pohyb mimo domov ( nemyslim vychazky), že dr napsal něco jako "omluvenku s adresou a datem odkdy do kdy se budu zdržovat.
Píšeš naprosté nesmysly.
Jsi povinna sdělit vypisujícímu lékaři místo kde se budeš zdržovat v době pracovní neschopnosti.
Když chceš to místo změnit, musíš požádat lékaře o souhlas (třebas i telefonicky). Pokud souhlas dá, zanese nový údaj do systému eNeschopenek. Žádnou „omluvenku“ Ti vypisovat nebude.
@Tala20 píše: Píšeš naprosté nesmysly.Jsi povinna sdělit vypisujícímu lékaři místo kde se budeš zdržovat v době pracovní neschopnosti.
Když chceš to místo změnit, musíš požádat lékaře o souhlas (třebas i telefonicky). Pokud souhlas dá, zanese nový údaj do systému eNeschopenek. Žádnou „omluvenku“ Ti vypisovat nebude.
Já nikde nepsala, že to nedodržím/ nedodržují. Samozřejmě o všem dr věděl/ ví. Dr. mi vždy vypsal něco jako „vzdalenku“ aspoň on tomu takhle říká, když jsem potřebovala se starat o nemocnou babičku, napsal papír, odkdy do kdy budu u rodiny a místo kde budu k dostižení. Pak už jsem nemusela řešit změnu, když jsem se vracela zpět domů. Takže je to tak, že se v e neschopence změní místo aktuálního pobytu. Aha to jsem nevěděla. Díky za vysvětlení. ![]()
Zdravím holky. Prosím Vás, dříve při PN byla možnost mít vzdálený pohyb mimo domov ( nemyslim vychazky), že dr napsal něco jako "omluvenku s adresou a datem odkdy do kdy se budu zdržovat. Marně pátrám v hlavě, jak se tomu vlastně říká, nevíte jestli funguje stále nebo se tato možnost už zrušila? Díky moc!