Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, uz jsem se jednou na neco podobneho ptala, ale porad nas to trapi- je tu nekdo, komu deti trpi na petechie, ale nic mu nenasli? Memu synovi ( 4 roky) se stale tvori vsude po telicku a I v puse, ale krev nam uz od leta brali nekolikrat a vzdy v zasade v poradku, pouze nizsi feritin (16), pak vysoké IGE (395) a nepatrne nižší složkaC4 a CH50- to ani nevím co je…ma atopickou pokožku a od nástupu do školky bývá pořad nemocný, tak to přisuzují tomu. Pred několika měsíci prodělal taky mononukleozu, je možné ze ma po tom oslabenou imunitu?
@Bgf může mít oslabenou imunitu tím, že nastoupil do kolektivu a setkává se s dětmi, které jsou nemocné. Davalas mu něco na posílení??
@Bgf a ano určitě to s tou imunitou souvisí. Už jsem se s tím ve své praxi setkala a podařilo se nám to úspěšně lecit
Ano, davam vitamin C a Alvityl ( echinacea, propolis)…taky si myslim, ze to je oslabenou imunitou, vse zacalo tou skolkou…a jak jste to lecili?
Dobrý den, toto se malému udelalo. Muzou to byt petechie? Maly ma tri roky, uz tyden kasle a ma rymu. Je mozne, ze se jen bouchnul, je to ero, ale kdyz jsem si o tom cetla na netu, tak me to vydesilo. Manzel je v praci a zutra ma taky denni, tak se k doktorce dostanu nejdriv ve stredu. Co myslite
Spis to vypada jako bouchnuti, z fotky se to da tezko poznat, petechie jsou pod kuzi…mohou se tvorit I pri viroze a kdyz treba hodne kaslou nebo zvraci, Vetsinou tak do tri dnu zmizi… nejlepsi je udelat krevni obraz ale urcite to bude v poradku
Jestli to ma pod kuzi, tak asi radsi ano… a budete klidnejsi;-)
Spis ni prijde, ze ma tu kuzi odrenou, ale pro nuj klid. Sice jsem ted zjistila, ze ma tento tyden dovolenou, ale zajedu v pondeli. Jeste jendou dekuju
Pekny den, chtela bych se taky zeptat, zda se muze jednat o petechii? Malemu se udelaly nedavno 3 nad kolinkem, pak zmizely a ted jsem objevila jednu na lytku??? Barvu to ma fialovou…
@VeronikaHrd píše:
Pekny den, chtela bych se taky zeptat, zda se muze jednat o petechii? Malemu se udelaly nedavno 3 nad kolinkem, pak zmizely a ted jsem objevila jednu na lytku??? Barvu to ma fialovou…
Nosíš v šátku, nebo nosítku?
Co to ted všichni mají s petechiemi? Ono ma dite horecku? Nebo proc resite vsichni najednou petechie, nejmene obden je tu nejaka fotka cehosi neviditelneho… Podle me je to modrina.
@mroe píše:
Co to ted všichni mají s petechiemi? Ono ma dite horecku? Nebo proc resite vsichni najednou petechie, nejmene obden je tu nejaka fotka cehosi neviditelneho… Podle me je to modrina.
Třeba je po období viroz zvýšený výskyt schonlein henocha
ale jinak já na té fotce nic nevidím
@mroe píše:
Myslím si, že je to stále ta samá (pošahaná) matka. Už mě to taky nebaví ![]()
Dobrý den,
Dnes rano jsem u dcery objevila tyto tečky, jsou úplně ploché. Přítel tvrdí ze ji pokousala moucha. Me ale prijde ze je to nejaky shluk žilek. Ma jeste dve na čele