Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoooj, jdu se s Vámi poradit a tak nějak se uklidnit ![]()
Naší dceři bude pět, až se nám narodí druhé dítko, což už mi přijde fajn věk, pomáhá, je rozumná, ale chci se Vás optat, kdo má dvě či více dětiček, jak to máte s režimem, jelikož máme tedy 3+1 a dcerka má svůj pokojík, mimís bude s námi v ložnici, ale třeba na první dcerku jsem neměla vůbec přebalovák, ale jen tu desku na postel, ale to již nechci - kvůli pejskovi, i dceři, máte přebalovák v ložnici? V obýváku? ![]()
Ten s těma šuplíkama se mi zdá bomba, jsem z něj nadšená
![]()
Jinak kočárek nejspíš ten stejný co měla dcerka, neutrál barva, ježděný necelý rok, zbožňuju ho, ale mám obavy, že se dcera na ten skejt nevejde, je to Camarelo Q12, a tam se asi nevejde, i když v pěti asi už nejezdí, co?
Díky moc za všechny rady i tipy o soužití ![]()
Jen pro doplnění, táta nám jezdí domů na víkendy, v týdnu jsme doma sami
Školku máme cca 400m od domu.
Ahoj, mám přebalovák v ložnici, abysme nebudili syna v pokojíčku. Udělaný ho mám ze skříňky a na tom udělanou desku od truhláře.
Skate fakt neřeš, na tom my jezdil syn do 3 let, od té doby ani ránu, takže u 5 leté fakt nehrozí. Nebo ty jí doteď vozíš v kočárku? ![]()
Režim bych neřešila, to ukáže až život - podle toho, jaké miminko bude. Z mých zkušeností není nutné lpět na režimu, nějak se to prostě vyvrbí, podle aktuální situace. Dopředu plánovat nemá smysl.
Co se týče skejtu ke kočárku, pětiletému dítěti bych nedávala, považuju to za „rozežranost“,pětileté dítě klidně může chodit pěší tůry a jen mu to prospěje. Já jsem vrátila skejt, který jsem měla půjčený pro tříletou, jednak mi tam zavazel a jednak, když to tam bylo, vynucovala si chodit i krátké vzdálenosti pěšky. Jakmile jsme to dali pryč, nebyl problém.
Ani jsem neviděla vozit tak velké dítě na stupátku ![]()
Pětileté dítě už je dost velké, samostatná jednotka. Podle mě to bude v pohodě, i když máte tátu přes týden pryč. Pětiletá dcerka bude pravděpodobně i pomocníkem ![]()
S dovolením se přidávám, budeme mít stejný věkový rozdíl (možná i na den přesně, termín nám vychází dva dny po dceřiných pátých narozeninách:) ), tak jdu chytat moudra
Také mám pětiletou a mimino (a mezi tím tedy ještě další dvě).
Co se týká přebalováku, tak mi ho máme v koupelně vedle vany a slouží už těch pět let v kuse - je to fajn věc.
O skejtu bych už vůbec nepřemýšlela, pětiletá už snad všude dojde ne?
Mně se narodila malá a dcerce bylo 5let,5 měsíců a 5 dnů. Tak v první žadě, je to veliké samostatné dítě, v podstatě předškolák pomalu, takže na skatu ti za kočárem fakt jezdit nemusí, teď jí přeci taky nikde nevozíš. Bylo to naprosto v pohodě( jakkoliv se ti teď zdá malinká holčičika) jak se narodí prcek, uvidíš, že je to velká holka. Nebyl jediný problém, absolutně žádný, u nás jediný, že dcerka spala s námi v posteli a mimino taktéž a páč brečelo, ta jí budilo, takže se musela stěhovat s tatínkem do pokojíku, aby se vyspali. Jinak naprosto vše v pohodě. Přebalovák jsem měla v koupelně vedle vany, přebaloval jsem tam, opláchla prdku vodu, nepoužívala hnůj ubrousky, přebalila a bylo.
Vůbec se toho neboj, pětileté dítě je skvěléééé. Problém byl školka a ty hnusné nudle školkové, to mi tahala domů a mimino skončilo ve třech měsících na antibiotikách, to byl jediný neduh.
Příspěvek upraven 11.12.15 v 21:51
Přebalovák jsem neměla, měla jsem pouze v koupelně na pračce tu pogumovanou molitanovou podložku a u druhého to chystám stejně, jinak jsem přebalovala kde to šlo. Pětiletá mi na skate přijde opravdu velká, určitě chodí sama a nevozíš jí. Já teda chystám až se narodí druhé víc používat manduku, když vše dobře dopadne budu mít děti 2,5 roku od sebe, tak abych měla volné ruce, tak nějak už jsem si zvykla chodit víc bez kočáru, nějak mě svazuje ![]()
anonymně, jsem teprve v začátku a nechci aby mě někdo poznal
My máme prebalovak s komodou v ložnici, jinak o skatu bych premyslela tak u 2 letého dítěte, 3 lete a starší si myslím, že už snad něco ujde ![]()
Skejt?
vždyť by převrátila kočár ![]()
přebalovák mám u postýlky v ložnici ![]()
Na poslední jsem už ani přebalovák neměla, zabíral by mi místo. Jen jsem vytáhla jednorázovou neprom. podložku a dle situace jí dala na gauč, na postel a přebalila tam. Skejt potřebovat nebudeš, zdravý pětiletý dítě ujde dost. Ale třeba skládací kolobrndu můžeš pořídit.
@Anonymní píše:
Ahoooj, jdu se s Vámi poradit a tak nějak se uklidnit![]()
Naší dceři bude pět, až se nám narodí druhé dítko, což už mi přijde fajn věk, pomáhá, je rozumná, ale chci se Vás optat, kdo má dvě či více dětiček, jak to máte s režimem, jelikož máme tedy 3+1 a dcerka má svůj pokojík, mimís bude s námi v ložnici, ale třeba na první dcerku jsem neměla vůbec přebalovák, ale jen tu desku na postel, ale to již nechci - kvůli pejskovi, i dceři, máte přebalovák v ložnici? V obýváku?
Ten s těma šuplíkama se mi zdá bomba, jsem z něj nadšená![]()
Jinak kočárek nejspíš ten stejný co měla dcerka, neutrál barva, ježděný necelý rok, zbožňuju ho, ale mám obavy, že se dcera na ten skejt nevejde, je to Camarelo Q12, a tam se asi nevejde, i když v pěti asi už nejezdí, co?
Díky moc za všechny rady i tipy o soužití
Jen pro doplnění, táta nám jezdí domů na víkendy, v týdnu jsme doma samiŠkolku máme cca 400m od domu.
Přebalovák v ložnici u postýlky, ale šikl by se i v koupelně, ale tam na něj místo nebylo
Pětileté dítě nepotřebuje skejt, má vlastní nožičky… režim neřeš, ten se vyvrbí sám od sebe. Já měla novorozeně ke staršímu čtyřletému a byla to naprostá pohoda
Jojo skejt byl asi trochu výpadek
Pardon pardon. Chodí všude sama, to je fakt ![]()
Mám jedině strach z toho právě, že bude chtít ke mě do ložnice, když tam bude mimi v postýlce, ale snad bude rozumná.
Do koupelny už ho bohužel nedám, tam máme rohový sprcháč, a pračku se sušičkou na sobě, paneláková koupelna ![]()
Plánuji ho dát do rohu obýváku, máme to celkově dokola průchozí, takže všude kousek, viděla jsem to u kamarádky a přijde mi to praktické ![]()
Zakl.
Přebalovák jsme neměla ani u jednoho dítěte, stačila mi podložka, a buď na posteli, nebo nejčastějc na zemi, aspoň jsem mohla kdykoliv odejít pro zapomenutou věc. a skejt teda vůbec v tomlhe věku. náš skoro 6 letej ujde od 4 let skoro cokoliv.
Přebalováky mám dva - u postýlky v pokojíčku a v koupelně. Takže u vás teda by to šlo v ložnici a v koupelně. Mně to takhle vyhovuje, ptž v noci ho nemusím nikam přenášet. Spím s dětmi v pokoji, takže je to rychlovka. Máme skříňku a na ní podložku - všechno při ruce.
Jinak skejt pro takhle velký dítě je zbytečný. Však chodí teď normálně, ne? Naší bylo 2 a čtvrt, když se malý narodil a ťape vedle - má nohy a je už dost velká na to, aby chodila. Pak vídám i 4letý děti v golfkách ![]()
A režim uvidíš. Jestli je zvyklá spát sama v pokoji, tak ji můžeš uspat potom, co uspíš mimčo a budeš na ni mít víc času, na pohádku, pomazlit. Je velká a šikovná, to dáte v pohodě ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.