Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Krrysa píše:
Mě to přijde úplně normální, jinje režim, jiný prostředí, byl jedináčkem atd atd… rekace mi přijde v normě…
Naprosto souhlasím. Nehledala bych v tom zásadnější problém. Snažila bych se zajet do režimu před dovolenou.
@evale Jako v klidu. Jste doma dva dny, je to malé dítě, dej mu čas se aklimatizovat.
Některé děti mají takové výlevy stále, pak je to na zvážení jít k psychologovi. Ale po dvou dnech
![]()
@evale píše:
Jenže on brečí i když je s náma sám. Vážně nevím, čeho chce docílit. Možná by jsme holky měli dát do děcáku ;-(
Jak jsou holky staré já si je vezmu
![]()
Myslím, že je to zcela běžné. Třeba loni jsme měli docela obavy, jak dovolenou zvládne hodně náročná dcera, byla tam zlatá, bez jediného problému, všichni se divili, jaké máme spokojené dítě, téměř tam neplakala, zírali jsme na to vyměněné dítě. Po návratu domů byly první 2 - 3 dny totální katastrofa, řvala téměř v kuse a vůbec nevěděla, co chce, nepomáhalo nošení, věnování se, prostě nezvládla tu změnu. Po pár dnech se to vrátilo do starých kolejí.
@Daša 2
Justýnka má skoro 3roky a Sára má 14let.Jsou obě moc šikovné. Sára je navíc studijní typ-jde po prázdninách na gymnázium.
![]()
@evale píše:
@Daša 2Justýnka má skoro 3roky a Sára má 14let.Jsou obě moc šikovné. Sára je navíc studijní typ-jde po prázdninách na gymnázium.
![]()
![]()
Jsou to šikovné holčičky. Tak já si pro ně přijedu, abys je nemusela dávat do děcáku. Souhlasíš? Jen budu muset sehnat nějaké to gymnázium u nás
.
![]()
@kerrankin @zuzkasim @jenny.fields @ivašot. @Krrysa Děkuji za podporu. Dám chlapečkovi čas, aby se aklimatizoval zpět. Věřím, že za pár dní to bude v pořádku. Přesně tohle jsem potřebovala slyšet. Ještě jednou děkuji.
@evale a není třeba jen unavený? Nechodí teď později spát? Můj syn je poslední dny taky trochu vzteklejší a protivnější než normálně, ale je to tím, že chodí pozdě spát a vstává stejně. Takže je unavený a tím protivný, když je možnost, tak přes den usne, což už dávno nedělal. Takže teď si zas dám záležet, aby chodil spát včas a pořádně se vyspal.
@AnastazieB Je to možné. Dovolenou jsme trávili dost aktivně, ale večer se bránil usnout, kolikrát se mu to podařilo až kolem půl desáté. Ráno vstává vždy kolem sedmé, nezávisle na tom kdy usnul.Po obědě ho do postele nedostanu.Asi to bude víc faktorů dohromady.
@evale tak to bych viděla spíš na tu únavu… Večer už může být zas přetažený, že mu nejde usnout.
Podle mě taky zcela běžná situace..Děti tak reagují na změnu režimu a s tím spojenou únavu, stres, zpracování nových zážitků, aklimatizace zpět. Taky se mi nelíbí, že bych pomalu k vůli každému běžnému problému měla vyhledat psychologa ![]()
Hodně dětí reaguje přesně tak, jak bylo popsáno, na první pohled se zdá, že si to užívají a mají z toho prospěch, ale po návratu do starých kolejí začnou řvát, vztekat se, být ukňourané. Čím mladší dítě, tím je tato reakce typičtější.