Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem, naše pětiměsíčí mímo má podezření na boreliózu, výsledky z krve sice budou až v pátek, ale ATB pro jistotu bere už teď. Ráda bych ale věděla, zda máte někdo zkušenost s touto nemocí u takto malého dítěte a také, čím jí ulehčit při léčbě ATB, nejlépe homeopatiky, nejsem zastánce žádné chemie, už ta ATB na tak dlouho jsou šílená, ale co naplat, jsou nutná. Děkuji za rady, Zuzka
Zdravim-jak se stane, že pěti měsíční dostane boleriozu? A jak jste chytli podezření, že by ji mohlo mít-děkuji za odpovědi
@kotýsek píše:
Zdravim-jak se stane, že pěti měsíční dostane boleriozu? A jak jste chytli podezření, že by ji mohlo mít-děkuji za odpovědi
ano, komar je castym prenasecem. Kamaradky syn taky dostal boreliozu po stipnutim komarem.
Zkusenost s tim nemam, ale drzim palecky, at je mimco brzo v poradku ![]()
@kotýsek píše:úplně jednoduše, od komára…
Naše malá měla ve třech měsících klíště za ouškem, ale žádný flíček, nic po něm nezůstalo, ale minulý týden se jí na tváři objevil ohraničený flek, od ouška přes celou tvář zase k oušku, nejdřív to vypadalo, že se škrábla, tak jsem si myslela, že to zmizí, ale nezmizelo, tak jsme radši zajeli k doktorce. Říkala, že u takového prcka je to divné, zvlášť po takové době, klíště měla v září, ale ten minulý týden ji očkovali, tak prý je možné, že to měla v těle a úspěšně s tím bojovala, ale tím očkováním, kdy se jí oslabila imunita, dostala borelka možnost se projevit, tak nasadila pro jistotu ATB a prý jestli to borelioza je, tak flek do dvou dnů zmizí. A dnes je skoro pryč, takže si myslím, že ty výsledky z krve budou positivní. ATB se v tom případě berou tři týdny, tak jí chci nějak pomoct, aby neměla ten organismus tak zatížený.
@zuzkacerna píše:
Naše malá měla ve třech měsících klíště za ouškem, ale žádný flíček, nic po něm nezůstalo, ale minulý týden se jí na tváři objevil ohraničený flek, od ouška přes celou tvář zase k oušku, nejdřív to vypadalo, že se škrábla, tak jsem si myslela, že to zmizí, ale nezmizelo, tak jsme radši zajeli k doktorce. Říkala, že u takového prcka je to divné, zvlášť po takové době, klíště měla v září, ale ten minulý týden ji očkovali, tak prý je možné, že to měla v těle a úspěšně s tím bojovala, ale tím očkováním, kdy se jí oslabila imunita, dostala borelka možnost se projevit, tak nasadila pro jistotu ATB a prý jestli to borelioza je, tak flek do dvou dnů zmizí. A dnes je skoro pryč, takže si myslím, že ty výsledky z krve budou positivní. ATB se v tom případě berou tři týdny, tak jí chci nějak pomoct, aby neměla ten organismus tak zatížený.
Ahoj, v době, kdy berete ATB se homeopatika neužívají. Organismus po dobrání lze homeopaticky dočistit /ptej se, všichni homeopaté toto neznají/ a po té bych doporučila i hlubší konstituční léčbu- u homeopata. Borelie se pak nebudou vracet a nebudou malé komplikovat život.
Určitě nechej udělat i testy nějakou dobu po ATB. Borelie jsou svinstvo. Kdysi jsem klíště měla a různé přiznaky chronické boreliózy mám pořád. Viz. třeba imrvére bolení kloubů na rukách (je mi 24). Trvá to už několik let (cca 8-9). Spolupracovníkům od přítele se to projevilo taky takhle, nechali si udělat testy a měli potvrzenou borelku. Jak se léčili dál, nemám tucha, ale myslím, že se pak ATB berou mnohem delší dobu. Ale ruku do ohně za to nedám…
Jinak mám v plánu to u sebe řešit jakkoliv, jen ne braním ATB. Bylo by to z bláta do louže. ![]()
Myslím, že doktorka ji bude sledovat, když je to takhle malé dítě, prý to za celou svou praxi neviděla. Já antibiotika nesnáším, ale když už tedy dětem něco je, nedávno u starších spála, tak na to zrovna nic jiného neplatí. Naše DR je zrovna taková, že to zkonzultuje a nedává je snad zbytečně, když by se dalo léčit jinak.
@Amaranthe-nepřihl. píše:
Jinak mám v plánu to u sebe řešit jakkoliv, jen ne braním ATB. Bylo by to z bláta do louže.
kamaradce na bolest kloubu po klisteti pomohl wobenzym nebo tak nejak se to jmenuje, ale je to pry moc drahe.
Já doufám, že jsme to nějak podchytili a nikam se jí to nevrazí.
Jinak mám kolegyni, která se s borelkou potýká už hrozně dlouho, dnes je jí 60 let a ty problémy s klouby, které má, to je tedy mazec. Když si představím, že by se s tímto mělo potýkat takhle malé dítě, ani domyslet nechci.
Problém je v tom že se ATB špatně dostávají do málo prokrvených míst jako jsou kloubní pouzdra, a do mozkomíšní moku. Proto se ty ATB dávají na tak dlouhou dobu. Proto tvůj mladej dostal PNC (druha volba by byly cefalosporiny 3 generace).
Rozhodně bych tvé známé doporučil aby se přeléčila ale bude se muset léčit dlouhodobě. Na infekčním jídají asi Planequil + Cefalosporin III generace a k tomu Azithromicin základ je 6 tejdnu. Teda pokud není jeden z mnoha pacientů s alergii na PNC