Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,narazila jsem na netu na tuto hru a docela vypadá zajímavě,máte někdo zkušenosti s tímto pexesem?
Zkušenosti nemám, ale může to být zajímavé.
Já měla jako malá na počítači hru, kde byla zvířecí kapela a musela jsem poznat, na jaké nástroje hrají. Moc mě to poslouchání bavilo. Věřím, že i pexeso může být super ![]()
Máme ho doma, ale je to pekelně težké ty zvuky rozeznat. Naivně jsem si myslela, že bychom to mohli zvládat, ale zatím ne. Mám s tím co dělat i já. Ale pro větší děti by to třeba bylo fajn, možná se ještě někdo ozve se zkušenostmi.
@bara2 Ahoj, od jaké firmy to pexeso máte?
@nataluska Máš už, prosím, vlastní zkušenost s tímto pexesem?
@LaManka pexeso máme doma už třetí roka stále je v kurzu. Hraje ho s oblibou jak 5 letá, tak skoro 8 letá dcerka a hrajeme všechny tři varianty pexesa a rádi ho hrajeme i dospělí.
Tuto hru máme doma asi tři týdny a je fakt dobrá pro rozvoj sluchového vnímání. Naše tříletá dcerka pozná tedy spolehlivě jenom některé dvojice zvuků - pomohlo nás si je pojmenovat, tak říkáme, že se sype píseček, rejžička, korálky, chrastí kulička atd. Díky tomuto pojmenování pak malá najde přesně tyto dvojice, protože se na ně umí lépe zaměřit. Hrajeme zatím jenom tu nejjednodušší variantu bez kostky a barev na podložce. Hru využívám i pracovně s jinými dětmi a mohu doporučit. ![]()