Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky ![]()
Chci koupit k narozeninám malýmu (7 let) zajímavou stolní hru.Máme doma už plno na způsob člověče nezlob se,Loupežníky,Z pohádky do pohádky…Rádi hrajeme celá rodina,tak aby nás to bavilo všechny ![]()
A chtěla bych se ještě zeptat na Sázky a dostihy Junior(klasický mě nebaví,protože jsou moc zdlouhavý
),tyhle mi příjdou zajímavý,co myslíte?
Děkuji ![]()
Osadníci, by ho už mohli chytit. Ještě je dobré Carcasonne.
sterezie, Scrabble je myslím pro 7 leté dítě ještě hodně těžké, leda nějaké to dětské, kde se jen hledají písmenka, ale nevymýšlí slova.
Já bych doporučila trans america (nebo trans europa) Má to jednoduchý princip, tak by to mohl zvládnout
Asppero, vzala jsem šmahem, co máme my doma na polici
jinak si pamatuju z družiny třeba Activity ![]()
U synovců frčí Pictureca (navím, jestli to je dobře napsané) a u nás doma Labyrinth.
A co Activity děti? Dospělácký verze jsou dokonalý. Třeba tady :http://www.spolecenskehry-hracky.cz/…a-od-piatnik
Doporučuju Želví závody. Je to od 5 let a perfektní je na tom to, že si to užijou děti i dospělí.
Neteř má sázky a dostihy junior a docela to jde, dostala je ve stejném věku a hraje je ráda, ale nás dospělé to moc nebaví
. Jinak se taky přimlouvám za Carcasonne a Activity ty jsou super.
Ahoj, můžu doporučit Labyrinth, to je fakt jednoduchá ale fakt chytlavá hra - je super v tom, že baví jak dítě, tak dospělého.
http://deskove-hry.heureka.cz/…inth-junior/
Tak jsem koukala s manželem na všechny hry, co jste napsaly
.Asi nejvíce nás zatím zaujali Aktivity a i to Carcassne…ale,není to pro něj ještě složitý vymýšlet nějakou strategii? ![]()
U nás teda taky frčí labyrinth,koupila jsem rovno tu ne junior verzi a dcera to pochopila už ve 4 letech a je to jedna z mála her,co se nám neomrzí,ani dospělým,dělají ještě miniverzi na cesty a tu hrajeme doma taky často,fakt dobrý
Na aktivity se teprve letos chystáme.
Kuba dostal k narozkám Kloboučku HOP! a moc ho to baví. Je to taky jednoduchý. Pak máme takovou „starou“ hru, ještě po babičce - hrací plán, pod kloboučky schované berušky, hříbky, kytičky, muchomůrky - každý za jiný počet bodů, hází se kostkou a pak se spočítá skore, to Kubu baví taky moc
Alunka píše:
Kuba dostal k narozkám Kloboučku HOP! a moc ho to baví. Je to taky jednoduchý. Pak máme takovou „starou“ hru, ještě po babičce - hrací plán, pod kloboučky schované berušky, hříbky, kytičky, muchomůrky - každý za jiný počet bodů, hází se kostkou a pak se spočítá skore, to Kubu baví taky moc
Jako dítě jsem měla doma taky něco podobnýho s kloboučkama ![]()