Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, nam z 13ti vydrzelo do pateho dne 7 a z PGD se vratily zdravé 2. Mam dedicne onemocneni a dedi se 50:50. Je to moje prvni IVF a za tyden jdu na kontrolu pred svym prvnim Ketem.
Ahoj, mohli byste mi poradit? Už asi 6let čekáme na potomka. Už jsem samoplátce, nyní by nás měl čekat 6.cyklus (máme za sebou párkrát SP, biochemko, nejdále jsem došla do 9tt.Na poslední konzultaci nám řekli o možnosti PGS. Čeká nás tedy konzultace s genetikem kvůli doporučení na toto vyšetření, aby nám to proplatila pojišťovna. Když máme už klasické genetické vyšetření za sebou, je tohle jen formalita a da nám to hned? Máte zkušenost? Nebo dělají testy znovu a budeme čekat x týdnů jen na doporučení? Děkuju za odpověď, jsem už netrpělivá a chci už aspoň stimulovat ![]()
@Bezejmena86 pokud máš genetiku s partnerem už hotovou tak ne. Jinak PGD je prostě o čekání-nejdřív, aby si reagovala dobře na stimulaci, pak aby jich bylo hodně…dost zralych..dost se jich oplodnilo, pak 5 denní čekání do biopsie
a pak samotné PGD (3-6týdnů).
Děkuju. Já vím, že je to o čekání -bohužel. Už toho máme za sebou tolik, že mi to přijde nekonečné. Ale tak snad se zase někam pohneme. Přeju všem hodně štěstí ![]()
3 týdny