Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte těhulky, nikde jsem nenašla nic k mému problému, proto bych se vás ráda zeptala zde.. Jsem v 36. týdnu, a asi třetí den mě občas dost bolestivě píchne jakoby v rozkroku, nevím jak to popsat tak to píšu jak to vnímám, k tomu občas ucítím dost velký tlak na spodek.. Před chvílí jsem se normálně vyděsila že snad malý už poleze ven. Dnes je to píchání i tlaky dost intenzivní. Nejsem žádná hysterka, ale tohle mě trochu zneklidňuje. Může to být např. začátek porodu? Jak vůbec poznám kontrakce? Musí být vždy bolestivé? Docela hodně se mi jakoby „stahuje“ břicho - ale to nevím, jestli je kontrakce anebo se malý tak protahuje, protože jeho protahování je opravdu brutusální
… Předpokládám, že kontrakce jsou vždy bolestivé? ![]()
kontrakce jsou jako bolesti při ms, jen se zesilují. Tvrdnutí břicha určitě taky nepřehlídneš, je tvrdý fakt jako kámen. To píchání může být třeba k rozestupování stydkých kostí, já jsem sice ve 13tt, ale mám to taky a dnes mi dr. řekl, že to nic není a že mi s tím nic udělat nemůže (občas nemůžu vůbec ani chodit jak to bolí) a že mam prokrvenou hodně tu chrupavku, proto to tak bolí.
naporod bych to asi zatim neviděla,ale měla jsem něco podobného když mě píchalo v místech spony stydké.Asi to bylo tím jak se vazy povolují a chystají k porodu.A kontrakce určitě poznáš… ![]()
To co popisuješ, jsem měla cca týden před porodem. Zpětně bych to označila jako poslíky. Ale v tu chvíli jsem měla pocit, že mi musí něco spodem prolézt. Po týdnu mi při jednom takovém „tlaku“ luplo mezi nohama a rázem jsem měla v posteli potopu. ![]()
marme:já měla stejné stavy o víkendu, teď už je to zase dobré…takže si myslím, že jak je prostě malej těžkej, tak pomálu ale jistě tlačí na spodek…
nebo to taky mohlo být tím, že jsem měla „zabetonovaná“ střeva
páč na začátku týdne se mi konečně podařilo se vy… a cítím se líp - a i ten tlak v podbřišku mi povolil ![]()
tak něco takovýho jsem měla den před porodem,ráno jsem šla k doktorovi na normální kontrolu a od tama už mě vezla snaitka,protože jsaem byla na 7 cm otevřená
a malá nohama dolů-žádný bolesti a nic kolem…
ale to neznamená že to je to samý-to jen aby jsi věděla,jak to má někdo jiný…jo a byla jsem 36+2 ![]()
Díky za odpovědi, ani nevím jestli jsem klidnější
Na kontrolu jdu až v pondělí. Tak uvidíme jak se to bude vrbit..
marmelada78 píše:
Díky za odpovědi, ani nevím jestli jsem klidnějšíNa kontrolu jdu až v pondělí. Tak uvidíme jak se to bude vrbit..
neboj,pokud je to k porodu,tak to přijde tak i tak a nebo klidně můžeš mít poslíky
,však kdyby se to nějak moc horšilo tak ti to nemocnice jistí!!
hlavně se nestresuj a moc se nepozoruj,ono to je kolikrát lepší-člověk to pak všechno vnímá jinak ![]()
Příspěvek upraven 19.10.11 v 21:19
Nevím jestli je to to samé, ale já něco podobného měla už od 30tt, byla jsem přesvědčená, že snad prcek leze ven a přitom se mi vevnitř v něčem šťourá, ale v 37tt jsem na monitoru zjistila, že jsou to poslíčci.
to pichani jsou svaly, slachy natahovani a natahovani, mela jsem to taky, bolest bodava a hnusna, preslo to az porodem
jizvíková píše:
to pichani jsou svaly, slachy natahovani a natahovani, mela jsem to taky, bolest bodava a hnusna, preslo to az porodem
Mě to bohužel nepřešlo ani po porodu a ještě pár týdnů mě to otravovalo a to jsem u prvního měla od cca 30tt, teď to mám od 10tt a je to fakt dost nepříjemný
a taky jsem rodila sekcí a chvíli jsem si nemohla ani pořádně sednout abych sponu necítila.
Já to měla taky.. Taky nějak na konci .Kolikrat jako by to slo do pipky. A bricho mi tvrdlo furt..posledni měsic pred porodem jsem už nemohla ani chodit.. udělala jsem š kroky a musela jsem zastavit.. Jsem si myslela že mi to bricho snad praskne.
Ahoj, jsem 5 dní před termínem a od 36tt mám víceméně to samé, ptala jsem se na to v poradně, radši se ptám, jak trumbera na jakékoli píchnutí, protože neminím někde zbytečně jezdit. Prý je to normální, miminko sestupuju v tyto týdny dolů a občas to holt, bolestivě zapíchá…Popravdě, kolikrát až strnu bolestí a neujdu krok,tak musím sednout. Pomáhá mi koupel na tyto bolístky ![]()
ahoj,já mám stejný problém bolest jako by mezi nohama ale jsem teprve v 7 tt. Od včera třošku špiním a dostala jsem na to duphaston. Může to být hrozící potrat? Břicho mě nebolí jen tam dole