RP podruhé?

4706
19.10.11 14:29

RP po druhé??

**ahoj chtěla jsem se zeptat tady jak je to s druhým RP
(rodičákem)…
**mám dceru rok a půl a pobírám RP těch 3.800,–, teď jsem opět těhu a budu rodit až budou holčičce 2 roky..
**zajímalo by mě, jestli na druhé dítě budu také normálně brát těch 8m 7.600,– jako u prvního, nebo je to daný ňák jinak???
moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30
19.10.11 14:39

Ahoj, no to záleží na tom, jestli jsi byla před prvním mimčem zaměstnaná nebo osvč. Pokud zaměstnanec, tak bys měla mít nejprve normální mateřskou jako před tím a pak rodičovskou (mateřská vypočítaná z tvého platu u posledního zaměstnavatele, pokud jsi mezi tím nenastoupila jinam). Pokud jsi byla OSVČ a máš přerušenou živnost, tak nastoupíš rovnou na rodičovskou a rovnou tu čtyřletou variantu bez možnosti vběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
19.10.11 14:42

nene nemam nárok na PPM byla jsem na pracáku…
díky takže na 4 letou a nevíš jak je to s těmi penězi?? bude mít taky drhej prcek těch 8 měsíců těch 7,600,–??
**vůbec nevim, protože se ted ohledně toho něco děje, tak nevím jeslti zase nevymysleli nákou hovadinu..
a vlastně ani normáolně nevim jak to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
19.10.11 14:45

jj, tak v tom případě bys to měla mít tak, jak říkáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
19.10.11 14:46

děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
19.10.11 14:47

**lekla jsem se, že u druhého prcka to budou posuzovat manželuv plat nebo kdesi cosi,jen aby munemuseli dávat těch 7,600.- moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
19.10.11 19:14

naopak, pokud manžel platí a odvádí soc a zdrav pojištění, můžou posoudit i ho budeš mít třeba nárok na tříletou variantu nebo dokonce dvouletou variantu… pokud projde v platnost novela zákona, tak od ledna bude platit, že rodičovský příspěvek bude u všech variant 220 000,– a bude záležet jen na matce kolik si určí, že bude čerpat, nejméně je ta klasická 4letá varianta, ale pokud sama maminka na ni nárok nemá, ale její manžel se podílel určití počet dní (nevím přesně 180) na sociálním a zdravotním pojištění - tudíž byl zaměstnaný) tak si bude moct zvolit variantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí