Poloha miminka ve 20tt

83
18.10.11 19:31

poloha miminka ve 20tt

Hezký večer maminky,
chci se zeptat, kde by mělo být miminko ve 20tt?
Zjistila jsem, že naše miminko je v horní polovině bříška (dle vybouleniny) už od včerejšího večera (přibližně asi 2 cm nad pupkem a končí pod žebry).
Vím, že se to tu probírá často, ale měla jsem zafixováno, že by mělo být spíše níže..:)
Kdepak se nachází to vaše? :-)
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
18.10.11 19:48

mám břuch špičatý k pupíku:-D polohu poznám podle kopanců:-)

• Citovat
  • Upravit
8651
18.10.11 20:02

V tomhle týdnu není poloha dítěte nijak podstatná, má tam hodně místa a všemožně se přetáčí… Děloha by ti teď měla sahat cca do půli vzdálenosti mezi stydkou kostí a pupkem (v centimetrech to pro tento týden průměrně vychází na 18 cm – vzdálenost symfýza-fundus neboli stydká kost-„vršek“ dělohy), takže pak v rámci toho může být dítě kdekoliv a dost pochybuju, že v tomto týdnu budeš schopna cokoliv dalšího nahmatat (polohu zad atd.). Určitě ti teď děloha nesahá nad pupek nebo dokonce pod žebra, to je rozměr pro cca 32. týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.10.11 20:16

levmah28: taky mám špičatý břuch.. :) Kopance zatím moc necítím.. :wink:

ivuska.h: A co by to podle tebe mohlo být? Nerada bych se zbytečně stresovala.. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
18.10.11 20:27
marti-pil píše:
levmah28: taky mám špičatý břuch.. :) Kopance zatím moc necítím.. :wink:ivuska.h: A co by to podle tebe mohlo být? Nerada bych se zbytečně stresovala.. :-(

Zřejmě střeva, v těhotenství se zpomaluje peristaltika a jsou tudíž plnější, než za netěhotna. A nebo se prostě jen moc pozoruješ :wink:

Tady máš obrázek růstu dělohy
http://lekari.porodnice.cz/…fyzzmeny.jpg

a tady rozepsané, jak se to mění http://www.porodnice.cz/…na-rodidlech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
18.10.11 20:32

Marti,už víš co budeš mít?ogara,cérku?:-D

• Citovat
  • Upravit
83
18.10.11 20:37

ivuska.h : Děkuji, uklidnila jsi mě a to abych si na tu bouli zvykla:) Nejsem zrovna moc velká pozorovatelka, ale tohle mě hodně udivilo:-D

levmah28: vypadá to, že budeme mít chlapečka.. ale jak čtu některé diskuse ohledně pohlaví, tak se na to moc neupínám, aby to pak nebyla cérka.. :)
A co budeš mít ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
18.10.11 20:51

Tak mě dr řekl,že 100% ogara.Ale ve 12tt mě strašili s cerkou,ale já v hloubě duši věřila,že to bude Toník,a jak jsem viděla piňdu,tak jsem byla šťastná:-)

• Citovat
  • Upravit
83
18.10.11 21:10

Mě bylo řečeno, že 100 % to bude po porodu:)
Mé přání bylo holčička, ale vlastně je to celkem jedno, jestli holka nebo kluk, hlavní je, že to bude zdravé dítko a naše.. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
18.10.11 21:21

Určitě,zdraví je v první řadě,ale já se na kluka upla,hned jak jsem zjistila těhu.A byla si na screeningu?na těch kombinovaných testech?

• Citovat
  • Upravit
83
18.10.11 21:30

byla jsem na screeningu v Ostravě v prvním trimestru a teďka už to bral doktor jako běžnou věc, takže druhý screening se v takovém rozsahu už nekonal (vzal krev a udělal nějaký rychlý ultrazvuk)..
Tam nám také řekli kluk.. ale moc se na to neupínejte.. takže uvidíme, zda to nebude překvapení:)
A ty jsi na nich byla v prvním i druhém trimestru???
Takže jsi také ve 20 tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
19.10.11 07:25

Už mám za sebou oba dva.Já byla ve Zlíně.

• Citovat
  • Upravit
1104
19.10.11 14:41
marti-pil píše:
Hezký večer maminky,
chci se zeptat, kde by mělo být miminko ve 20tt?
Zjistila jsem, že naše miminko je v horní polovině bříška (dle vybouleniny) už od včerejšího večera (přibližně asi 2 cm nad pupkem a končí pod žebry).
Vím, že se to tu probírá často, ale měla jsem zafixováno, že by mělo být spíše níže..:)
Kdepak se nachází to vaše? :-)
Děkuji

Já jsem teda v 23tt a mám malou pořád strašně dole, poznám to tak, že ji skoro nustále cítím, jakmile sedím tak cítím každý pohyb… výš ji cítím jen když ležím a to spíš výjimečně. Mě zase spíš zaráží jestli se mi nedrží moc dole… i sestrička když skoušela ozvy tak ji hledala u pupíku, tak sem jí musela říct, že musí níž :-P ale nijak se nad tím nepozastavovala, tak snad je to v pořádku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
23.1.13 16:43

Ahojky, jsem v 19. týdnu a celý den mě dneska trápí „poloha“ mimika. Dělohu mám dle měření už k pupíku, ale dneska je mimino strašně dole. Opravdu jen kousíček nad pahorkem. Opravdu mi tam dole strašně tlačí. Je to dost bolestivé. Beru magnezium, ale celý den mi dneska tvrdne bříško. I teď bříško je tvrdé a jedinou bouli tvoří mimino, které je opravdu hodně dole. Můžu ho nějak „přemluvit“ (odtlačit :mrgreen: nebo tak něco) aby se šoupnul?? :lol: :lol: zkoušela jsem stojku, lehnout na bok, prášky jsem si vzala, sladké jsem snědla.. ale pořád nic.. pořád je nasáčkovaný úplně dole.. je to asi strašně pitomý dotaz, ale jsem prvorodička a dost mě to znervozňuje.. díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
23.1.13 16:49

Nerada tě zklamu, ale já například čekám druhé mimčo, jsem v 29.týdnu a takhle dole byl první celou dobu a druhý taky tak od začátku. Cítím pohyby nejvíc pomalu až u kyčlí nebo v tříslech, občas až jakoby za tou kostí nad pipkou… Je pravda, že malý je konec pánevní, ale doufám, že se otočí. Prostě některý prckové bydlej dole :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí