Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer maminky,
chci se zeptat, kde by mělo být miminko ve 20tt?
Zjistila jsem, že naše miminko je v horní polovině bříška (dle vybouleniny) už od včerejšího večera (přibližně asi 2 cm nad pupkem a končí pod žebry).
Vím, že se to tu probírá často, ale měla jsem zafixováno, že by mělo být spíše níže..:)
Kdepak se nachází to vaše? ![]()
Děkuji
mám břuch špičatý k pupíku:-D polohu poznám podle kopanců:-)
V tomhle týdnu není poloha dítěte nijak podstatná, má tam hodně místa a všemožně se přetáčí… Děloha by ti teď měla sahat cca do půli vzdálenosti mezi stydkou kostí a pupkem (v centimetrech to pro tento týden průměrně vychází na 18 cm – vzdálenost symfýza-fundus neboli stydká kost-„vršek“ dělohy), takže pak v rámci toho může být dítě kdekoliv a dost pochybuju, že v tomto týdnu budeš schopna cokoliv dalšího nahmatat (polohu zad atd.). Určitě ti teď děloha nesahá nad pupek nebo dokonce pod žebra, to je rozměr pro cca 32. týden.
levmah28: taky mám špičatý břuch..
Kopance zatím moc necítím.. ![]()
ivuska.h: A co by to podle tebe mohlo být? Nerada bych se zbytečně stresovala.. ![]()
marti-pil píše:
levmah28: taky mám špičatý břuch..Kopance zatím moc necítím..
ivuska.h: A co by to podle tebe mohlo být? Nerada bych se zbytečně stresovala..
Zřejmě střeva, v těhotenství se zpomaluje peristaltika a jsou tudíž plnější, než za netěhotna. A nebo se prostě jen moc pozoruješ ![]()
Tady máš obrázek růstu dělohy
http://lekari.porodnice.cz/…fyzzmeny.jpg
a tady rozepsané, jak se to mění http://www.porodnice.cz/…na-rodidlech.
ivuska.h : Děkuji, uklidnila jsi mě a to abych si na tu bouli zvykla:) Nejsem zrovna moc velká pozorovatelka, ale tohle mě hodně udivilo:-D
levmah28: vypadá to, že budeme mít chlapečka.. ale jak čtu některé diskuse ohledně pohlaví, tak se na to moc neupínám, aby to pak nebyla cérka.. ![]()
A co budeš mít ty?
Tak mě dr řekl,že 100% ogara.Ale ve 12tt mě strašili s cerkou,ale já v hloubě duši věřila,že to bude Toník,a jak jsem viděla piňdu,tak jsem byla šťastná:-)
Mě bylo řečeno, že 100 % to bude po porodu:)
Mé přání bylo holčička, ale vlastně je to celkem jedno, jestli holka nebo kluk, hlavní je, že to bude zdravé dítko a naše.. ![]()
Určitě,zdraví je v první řadě,ale já se na kluka upla,hned jak jsem zjistila těhu.A byla si na screeningu?na těch kombinovaných testech?
byla jsem na screeningu v Ostravě v prvním trimestru a teďka už to bral doktor jako běžnou věc, takže druhý screening se v takovém rozsahu už nekonal (vzal krev a udělal nějaký rychlý ultrazvuk)..
Tam nám také řekli kluk.. ale moc se na to neupínejte.. takže uvidíme, zda to nebude překvapení:)
A ty jsi na nich byla v prvním i druhém trimestru???
Takže jsi také ve 20 tt?
marti-pil píše:
Hezký večer maminky,
chci se zeptat, kde by mělo být miminko ve 20tt?
Zjistila jsem, že naše miminko je v horní polovině bříška (dle vybouleniny) už od včerejšího večera (přibližně asi 2 cm nad pupkem a končí pod žebry).
Vím, že se to tu probírá často, ale měla jsem zafixováno, že by mělo být spíše níže..:)
Kdepak se nachází to vaše?
Děkuji
Já jsem teda v 23tt a mám malou pořád strašně dole, poznám to tak, že ji skoro nustále cítím, jakmile sedím tak cítím každý pohyb… výš ji cítím jen když ležím a to spíš výjimečně. Mě zase spíš zaráží jestli se mi nedrží moc dole… i sestrička když skoušela ozvy tak ji hledala u pupíku, tak sem jí musela říct, že musí níž
ale nijak se nad tím nepozastavovala, tak snad je to v pořádku… ![]()
Ahojky, jsem v 19. týdnu a celý den mě dneska trápí „poloha“ mimika. Dělohu mám dle měření už k pupíku, ale dneska je mimino strašně dole. Opravdu jen kousíček nad pahorkem. Opravdu mi tam dole strašně tlačí. Je to dost bolestivé. Beru magnezium, ale celý den mi dneska tvrdne bříško. I teď bříško je tvrdé a jedinou bouli tvoří mimino, které je opravdu hodně dole. Můžu ho nějak „přemluvit“ (odtlačit
nebo tak něco) aby se šoupnul??
zkoušela jsem stojku, lehnout na bok, prášky jsem si vzala, sladké jsem snědla.. ale pořád nic.. pořád je nasáčkovaný úplně dole.. je to asi strašně pitomý dotaz, ale jsem prvorodička a dost mě to znervozňuje.. díky za odpovědi
Nerada tě zklamu, ale já například čekám druhé mimčo, jsem v 29.týdnu a takhle dole byl první celou dobu a druhý taky tak od začátku. Cítím pohyby nejvíc pomalu až u kyčlí nebo v tříslech, občas až jakoby za tou kostí nad pipkou… Je pravda, že malý je konec pánevní, ale doufám, že se otočí. Prostě některý prckové bydlej dole
.