Vyšší tlak v těhu

418
18.10.11 12:51

vyssi tlak v tehu

tak jsem dneska byla na kontrole a namerila mi sestricka tlak 137/74 a normalne jsem mela tech 119/64ulne sem se zhrozila kdyz jsem to videla :-/rekla mi at jeste skocim si ho zmerit do lekaryn no a tam mi namerili 130/80 nevim byla sem uz celkem vystresla :-/jeste beru ty antibiotika ten nitrofurantoin a zanet hltanu tak jestli by to nemohlo yt tim ze mit o takhle vyskocilo :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1888
18.10.11 12:53

Ahoj v prvním těhu jsem měla taky vyšší tlak.Dostala jsem na to prášky a byla sledovaná.Kolikrát mi naměřili i takový,že už bych tu neměla být :mrgreen:
Celé těhu bylo bez problémů jen ke konci větší otoky a sledovanost doktorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.10.11 12:57

Taky jsem v měla těhotenství vyšší tlak, byla jsem i na EKG, tam mi vyjela sinusová tachykardie, měla jsem ještě navíc vyšší tep, běžně kolem 120 a výš. Měla jsem to napsané v průkazce a nijak se to neřešilo. Taky jsem měla bezproblémové těhotenství (kromě snížené glukózové tolerance) a na konci jsem byla taky hrozně oteklá. Po porodu se to neupravilo, mám to stále, ale my máme vyšší tlak v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
18.10.11 12:58

Takhle nějak se mi pohyboval taky, mně ani nedali prášky, jen mi na každé kontrole oznámili, že mám nějak vysoký tlak :-)
Pak teda v den porodu se mi zvýšil víc, ale to už to hlídali a něco mi na to dali. Otoky jsem měla pak už taky, na konci už jsem se nevešla do žádných bot, ale jinak nic jiného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.10.11 13:00
Mmonnika píše:
Takhle nějak se mi pohyboval taky, mně ani nedali prášky, jen mi na každé kontrole oznámili, že mám nějak vysoký tlak :-)
Pak teda v den porodu se mi zvýšil víc, ale to už to hlídali a něco mi na to dali. Otoky jsem měla pak už taky, na konci už jsem se nevešla do žádných bot, ale jinak nic jiného..

Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
18.10.11 13:02
Já se zas nevešla do zimních takže jsem chodila v botaskách ještě,že tolik nemrzlo :mrgreen:
gabi.design píše:
Mmonnika píše:
Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
18.10.11 13:03
gabi.design píše:
Mmonnika píše:

Já zas jela do porodnice v manželových pantoflích  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
18.10.11 13:05
Ještě,že ty chlapy máme :mrgreen: Mě se nechtěla kupovat zimní těhu bunda na těch pár dní tak jsem nosila manžovu :mrgreen:
Mmonnika píše:
gabi.design píše:
Mmonnika píše:
Já zas jela do porodnice v manželových pantoflích :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
18.10.11 13:08

Škoda, že mě to nenapadlo taky :lol:

AAlisek píše:
Ještě,že ty chlapy máme :mrgreen: Mě se nechtěla kupovat zimní těhu bunda na těch pár dní tak jsem nosila manžovu :mrgreen:
Mmonnika píše:
gabi.design píše:
Mmonnika píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.10.11 13:11
AAlisek píše:
Mmonnika píše:
gabi.design píše:
Mmonnika píše:

Taky jsem nosila přítelovu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
18.10.11 14:00

...

ja se ted bohim abych nemela tu preeklampsii nebo tak neco je mi z toho uplne spatne achb jo :-( JA nebudu mit nikdy klid :-(((((((((Nevim treba to byl tlak nakej prechodnej a zas to bude dobry nevim :-( Kazdopadne se strasne bojim :_(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
18.10.11 14:02

..

JAkej je vlastne tlak v tom tehotenstrvi normalni rikali mi v lekarne ze pry je normalni vetsi tlak v tehotensvi ale nevim no, premyslela jsem jestli to neni treba tema antibiotikama ale nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
18.10.11 14:11

A ve kterém jsi týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
18.10.11 14:14

....

16+5tt jsem a mam to az ted

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
18.10.11 14:21

Neboj

Hodnota TK 130/80 není vysoká, to znamená, máš ho v normě, akorát, že vyšší než před těhotenstvím- což je normální, spolu s vyšší tepovou frekvencí.
Patologické hodnoty TK jsou až nad 140-150/95, i to ale musí být opakovaně.
S preeklampsií si nelam hlavu, tlak na ní neukazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí