Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak jsem dneska byla na kontrole a namerila mi sestricka tlak 137/74 a normalne jsem mela tech 119/64ulne sem se zhrozila kdyz jsem to videla :-/rekla mi at jeste skocim si ho zmerit do lekaryn no a tam mi namerili 130/80 nevim byla sem uz celkem vystresla :-/jeste beru ty antibiotika ten nitrofurantoin a zanet hltanu tak jestli by to nemohlo yt tim ze mit o takhle vyskocilo :-/
Ahoj v prvním těhu jsem měla taky vyšší tlak.Dostala jsem na to prášky a byla sledovaná.Kolikrát mi naměřili i takový,že už bych tu neměla být ![]()
Celé těhu bylo bez problémů jen ke konci větší otoky a sledovanost doktorů.
Taky jsem v měla těhotenství vyšší tlak, byla jsem i na EKG, tam mi vyjela sinusová tachykardie, měla jsem ještě navíc vyšší tep, běžně kolem 120 a výš. Měla jsem to napsané v průkazce a nijak se to neřešilo. Taky jsem měla bezproblémové těhotenství (kromě snížené glukózové tolerance) a na konci jsem byla taky hrozně oteklá. Po porodu se to neupravilo, mám to stále, ale my máme vyšší tlak v rodině.
Takhle nějak se mi pohyboval taky, mně ani nedali prášky, jen mi na každé kontrole oznámili, že mám nějak vysoký tlak ![]()
Pak teda v den porodu se mi zvýšil víc, ale to už to hlídali a něco mi na to dali. Otoky jsem měla pak už taky, na konci už jsem se nevešla do žádných bot, ale jinak nic jiného..
Mmonnika píše:
Takhle nějak se mi pohyboval taky, mně ani nedali prášky, jen mi na každé kontrole oznámili, že mám nějak vysoký tlak
Pak teda v den porodu se mi zvýšil víc, ale to už to hlídali a něco mi na to dali. Otoky jsem měla pak už taky, na konci už jsem se nevešla do žádných bot, ale jinak nic jiného..
Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto. ![]()
gabi.design píše:Mmonnika píše:Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto.
Takhle nějak se mi pohyboval taky, mně ani nedali prášky, jen mi na každé kontrole oznámili, že mám nějak vysoký tlak
gabi.design píše:Mmonnika píše:Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto.
Já zas jela do porodnice v manželových pantoflích ![]()
Mmonnika píše:gabi.design píše:Já zas jela do porodnice v manželových pantoflíchMmonnika píše:Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto.
Škoda, že mě to nenapadlo taky ![]()
AAlisek píše:
Ještě,že ty chlapy mámeMě se nechtěla kupovat zimní těhu bunda na těch pár dní tak jsem nosila manžovu
Mmonnika píše:gabi.design píše:Já zas jela do porodnice v manželových pantoflíchMmonnika píše:Já taky, chodila jsem jen v Crocsech, ještě že bylo léto.
AAlisek píše:
Ještě,že ty chlapy mámeMě se nechtěla kupovat zimní těhu bunda na těch pár dní tak jsem nosila manžovu
Taky jsem nosila přítelovu. ![]()
ja se ted bohim abych nemela tu preeklampsii nebo tak neco je mi z toho uplne spatne achb jo
JA nebudu mit nikdy klid
Nevim treba to byl tlak nakej prechodnej a zas to bude dobry nevim
Kazdopadne se strasne bojim :_(((
JAkej je vlastne tlak v tom tehotenstrvi normalni rikali mi v lekarne ze pry je normalni vetsi tlak v tehotensvi ale nevim no, premyslela jsem jestli to neni treba tema antibiotikama ale nevim
Hodnota TK 130/80 není vysoká, to znamená, máš ho v normě, akorát, že vyšší než před těhotenstvím- což je normální, spolu s vyšší tepovou frekvencí.
Patologické hodnoty TK jsou až nad 140-150/95, i to ale musí být opakovaně.
S preeklampsií si nelam hlavu, tlak na ní neukazuje.