Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Za sebe pokud jde o včasné zahájení léčby, přikláněla bych se k léčbě a ukončení těhotenství. Už kvůli jednomu dítku doma.
A co pak to druhé, kdyby se s tebou něco stalo.
Škoda, že nevíme o jakou nemoc se jedná. ![]()
Já bych asi taky dítě donosila, ale jak říkám asi bych se rozhodovala podle závažnosti nemoci. Teba u rakoviny bych asi nemeškala a šla na potrat.
Tak o tom neco vim i sama.
Asi bych zacla nemoc resit co nejdrive, nevis co rozjede porod nasledne sestinedeli.
V pripade vyleceni, to muzete zkusit treba za rok dva znovu.
problém je ten že se musim rozhodnout co nejdříve do 2 týdnu a výsledky zda je virus v mém těle opravdu a co zasáhnul a zda je na začátku a s léčbou se nemusí pospíchat se dovim až za 2 měsíce
tak pokud se rozhodnu pro potrat muže se také stát že se nakonec dovim že to bylo zbytečné.Je to opravdu risk a nejistota at se rozhodnu jakkoliv
Dítě je vysněné a moc chtěné
Bohužel je to nemoc která se muže kdykoliv vrátit i po uspěšné léčbě takže další těhotenství by nepřipadalo v uvahu
Nevím, jak bych se rozhodla… Jde o to, o kolik by se snížila pravděpodobnost vyléčení, pokud bych prcka donosila. S léčbou by začínali hned nebo až za ty dva měsíce, pokud by se to potvrdilo?
Anonymko záleží na tom, o jakou chorobu jde. Píšeš…virus..pokud by se potvrdil, stejně by třeba těhu neskončilo dobře - ale to záleží o jakou jde nemoc. Je to těžké rozhodování a těžko radit, al evzhledem k tomu, že už jedno dítě doma máš, bych se přikláněla spíš k záchraně vlastního života…dítko maminku potřebuje
![]()
V takovém případě člověk nemůže vědět, jak by se zachoval, dokud není v té samé situaci
Předem bych ti chtěla napsat, že je mi líto, co tě potkalo…
Pokud bych ti já za sebe měla poradit, tak bych myslela na to dítko, co už máš doma, aby mělo mámu a šla se léčit. Je to sice hrozné, ale kdyby se ti nedej bože nemoc zhoršila a ty tady nechala dvě děti bez maminky…? Dobře se rozmysli…
Anonymní píše:
Aids se vyléčit nedá
Jo to máš pravdu
ale fakt bych řekla že ta diagnóza je hodně důležitá.....podle toho co přesně je to za nemoc bych se asi rozhodovala..taky zda hrozuí přenos na dítě, jaké je riziko že to popř dítě chytí taky, zda to může ohrozit jeho vývoj atd…takže fakt záleží co je to za „vir“ jak jsi psala výše ![]()
Já mám stejný názor jako Libza.
Jít na potrat je hrozné, ale kdyby to nedejbože s tebou nedopadlo, tak nechat tady dvě děti bez maminky se mi zdá horší. Když bych se tedy měla rozhodovat
.
Důležitá je samozřejmě i ta diagnoza kterou nevíme.
Moc držím palce.
Příspěvek upraven 17.10.11 v 17:50
Já jsem to tipovala na rakovinu , leukemii a tak, kde je chemoterpie a ozařování, to je jasné, že by musela jít na potrat..
Jinak mě orpavdu nenapadá,c o je smrtelné přenáší to virus a takto se zahahuje nějaká léčba ![]()
Dobrý den.
Před týdnem jsem se dozvěděla uplnou náhodou že nejspíš trpim smrtelnou nemocí.Přišlo se na to náhodou a šance na uspěšnu léčbu stoupá s jejím zahájením.Jsem v 10TT a lékaři tedy musí počkat až porodim.Pár lékařu mi položilo otázku zda raději nechci těhotenství ukončit a začít s léčbou ihned.Zvedlo by to uspěšnost léčby.Já sama o tom zatim neuvažuji.Mám doma už jedno dítě a občas mi ta myšlenka projede hlavou zda opravdu nebude lepší riskovat co nejméně.
Dítě se pokusim donosit a zajímá mě jak by jste se rozhodli?
Pokud mě někdo pozná prosim zachovejte mojí anonymitu.