Těhotenství a dárcovství plazmy

5
17.10.11 16:21

Těhotenství a dárcovství plazmy

Ahoj,vím,že to sem asi nepatří,ale nenašla jsem odpovídající diskuzi na netu na toto téma.Chtěla bych se zeptat,je to jen hypoteticky,jestli když chodím dávat krevní plazmu,jestli by se z průběžných testů přišlo na těhotenství,nemáte s tím někdo osobní zkušenost?často někde na forech čtu,že někdo o těhotenství dlouho nevěděl a pokud by se mi to stalo,tak bych určitě plazmu dávat nechtěla.děkuju všem za odpovědi.vždy se chci zeptat přímo v odběrovém centru,ale nikdy si nevzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
17.10.11 16:25

Nejspíš ne, dělají jen krevní obraz.

• Citovat
  • Upravit
5
17.10.11 16:30

já sem četla že tam dělají testy na AIDS a další nemoci,ale to těhotenství to fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.10.11 16:30

Taky myslím, že ne. Jak píše lokofa - dělají jen krevní obraz + pohlavní nemoci. Nemají důvod se zaměřit na hcg :think:

• Citovat
  • Upravit
kofola3
17.10.11 16:32
ffear píše:
já sem četla že tam dělají testy na AIDS a další nemoci,ale to těhotenství to fakt nevím.

Ty pohlavní nemoci jsou samozřejmé, to mě nějak nenapadlo psát.
Několikrát se stalo, že byl dárce odpojen z odběru a poslán domů kvůli nevyhovujícím výsledkům.

• Citovat
  • Upravit
102513
17.10.11 16:40

Nedělají, předpokládají, že těhotná nejsi, koneckonců, u nás to i vyplňuješ do dotazníku, takže když jsme se snažili o mimčo, tak jsem vždy chodila dávat plazmu po MS, abych věděla, že nejsem těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.10.11 16:40

tak aspon mi udělali testy na nemoce zadarmo:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.10.11 16:42

jo vyplnuju to a taky chodím po ms,ale beru antikoncepci,tak jenom abych na to přišla včas i když ono by se snad nic strašnýho nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102513
17.10.11 16:46

Taky myslím, že by se prd stalo :-) nebo přesněji řečeno tobě by se prd stalo, ale u nás dělají ještě nějaké testy navíc, pokud byl už člověk někdy těhotný, bez ohledu na to jak těhu skončilo, myslím, že HLA protilátky, či tak něco, pokud někdo víte co to je, tak se ráda přiučím. A pokud vyjdou špatně, tak už člověk plazmu dávat nesmí, asi je to pak problém pro dárce, nevím, ještě jsem po porodu dávat nebyla, tak jsem ještě podrobnosti nezjišťovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.10.11 16:49

já se tam na to přímo zeptám.třeba budu příjemně překvapená,že to hcg testujou, ale taky jsem s tím nepočítala a dám vám sem vedět jestli to bude někoho zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
17.10.11 17:04

Ahojky -já byla na plasmě 6.11.2006 a už jsem byla těhotná…samo,že jsem to netušila,ale měla jsem při odběru problémy…vůbec jsem nechtěla téct…návrat byl OK…vzaly mě jenom 250ml a víc ani ťuk…tělo se bránilo :lol: …

Takže na těhu netestují… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
17.10.11 17:19

Nooo nevím jak to mají na centru kam chodíš, ale mě třebas přímo gyndařka řekla, že by to dle krevního obrazu zjistili, protože tam máš jako těhu jiné hodnoty, než-li ne těhu… Taky jsem chodila a právě kvůli těhu jsem se na to ptala, takže letos jsem byla jen jednou a už to ani nedám…
Ale budeš mít jistější, když se zeptáš přímo na centru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.10.11 18:02

Darovala jsem plazmu před otěhu, a těhotenství se netestuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6292
17.10.11 18:28

chtěla jsem se zeptat těch co darují krev,kdybych chtěla začít chodit darovat krev a manžel si přeje abych si nechala udělat tetování zda mohu s tetováním darovat krev,manžel mi tvrdí že né,tak já nevím,poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
17.10.11 18:30

ja daruju plazmu uz 7 let.mezitim jsem byla 2× tehotna a pri kazdem otehotneni jsem musela ihned prestat darovat. my tu na plasme mame doktorky,vy urcite taky,tak se zeptej jich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí