Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ališa píše:Pesee23 píše:Ahoj, pokud nechceš rodit v ČB, tak zkus ještě zavolat nebo napsat do Prahy, oni na většině klinik jsou max. vstřícní a mají lidstější přístup. Myslím si, že Tě neodmítnou.Jana206 píše:Koukám, že jsi na tom podobně jako já. Sama mám 5 srdečních vad a implantovaný kardiodefibrilátor. Bohužel přirozeně rodit nemohu. Byl unikát najít obvodního lékaře, ale i gynekologa. Nakonec jsem našla dva odvážlivce v místě bydliště. Hlídají mně jako oko v hlavě. Rodit mohu jen na dvou místech v ČR. Jsou to České Budějovice a Motol. Jelikož do ČB to mám 40km, volba byla jasná. Ale ten přístup..... Minulý týden jsem v porodce skončila s velkými bolestmi podbříška, sestra na mě hulákala, proč jsem nejela do Tábora. Po vysvětlení situace po mně hejkala, jak sem přišla na to, že musím rodit císařem… Po přečtení papírů zmlkly, ale když jsem jmenovala veškeré ty nemoci srdce, zas na mně začala hulákat, že jsem sebevrah pořizovat si dítě a co mě to vůbec napadlo a co budu dělat až malýmu umřu a že by mi má mamka měla dát za tohle riskování po hubě (sama se stejnými problémy má mě, segru a před dvěma roky v ČB porodila brášku, vše celkem ok). … Takže ty jsi měla štěstí na doktory… Já se děsím, jaký přístup mě čeká až budu rodit… Teď lituji, že jsem se nenahlásila do Prahy… Záleží na tom kam se zakladatelka dostane a k jakým doktorům. Doufám a přeji jí jen k těm nejlepším!!
Když čtu poslední názory, taky jsem zapomněla dodat, že je potřeba, aby se nemocná těhotná žena dostala do péče odborníků na problematiku, i když by měla rodit třeba 100 a více km daleko..
Taky jsem to tak měla..Tady se každý lékař „bál“ vzít si mě do péče, ale odborníci na vrozené srdeční vady u dospělých, původem pediatři,teď se starají o dospělé, se nebáli..
Rodila jsem samozdřejmě v porodnici, kde by o mě(snad) bylo postaráno i v případě náhlých kardiologických komplikací. U nás mě ani nechtěli a doufali, že neporodím dřív.
Když jsem potom byla s dětmi v nemocnici a diktovala rodinnou anamnézu, taky se kdejaký pediatr zděsil, když viděl, že mám při své diagnoze dvě děti..
Já jsem kojit mohla, dokonce jsem mohla i porodit normální cestou, jen jsem musela mít porod vyvolávaný, nejen aby byl hlídaný od začátku do konce, ale i jištěný ATB.Ale věřím,že zakladatelka je v péči odborných lékařů
Bohužel u mně se musí porod plánovat na přesný datum. Kvuli arytmologům… V ČB už to mám naplánované a na Pražáky už je pozdě
budu to muset přetrpět… Mým velkým hnacím motorem bude to, že konečně přijde na svět náš vytoužený Matýsek
kvůli němu to nějak přetrpím ![]()
bobekku23 píše:Anonymní píše:Dobrý den ,samozřejmě nelehká situace ,ale asi bych se rozhodla pro dítě!! Text co jsem zkopírovala ,né ,že bych chtěla nějak hádat,ale myslím,že paní mluví o hiv.Nebo se pletu ? Pokud vím hiv se většinou zjistí v těhotenství,protože ze zákona se musí provadět testy na tuto chorobu všem těhotným a hiv pozitvní ženy rodí císařem a nesmějí kojit.Je to strašně smutné,že možná ani matka neuvidí své dítě vyrustat,ale zaplat pán bůh máme rodiny a ty pokud jsou takové jak by měly se o dítě postarají .Hiv pozitivní ženy mohou mít děti,přenos na dítě je minimální pokud sou včas nasazeny leky .Kdbych měla někoho kdo by se mi o prcka postaral kdyby se mi něco stalo,život bych mu dala . Sama jsem těhotná 9 týdnu a testy na hiv atd všechna ta vyšetření mě teprve čekají ,tak doufám,že vše dopadne dobře !
Ahoj, tak já bych poslouchala vnitřní instinkt. Nikdo Ti nemá právo kecat do toho, jak se rozhodnout.Byla jsem ve velmi podobné situaci (nevyléčitelná smrtelná nemoc plus těhotenství) Teď mám doma krásnou princeznu. Se zdravím je to sice horší, ale léčba snad zabírá. Jen jsem rodila císařem a nesměla kojitDržím palce!
už se tady řešilo, že o HIV nejde, to se přece nedá vyléčit vůbec… ![]()
Tak jsem nad touto situací dost přemýšlela (tuším i kdo jsi i o jakou nemoc se jedná - což není vůbec podstatné, stačí procenta, která jsi uvedla) a dospěla jsem k názoru, že bych si dítě nechala a s léčbou začala po porodu. Rozhodni se správně ![]()
Dost nelehká volba.Já bych se poradila rozhodně ještě s nějakým odborníkem.rozhodně bych se nechala poslat do nějaké velké,nejlépe fakultní nemocnice,na konzultaci.Pak bych počkala,jak vyjdou ty výsledky.Potrat se dá provést do 24t,když je důvodem ohrožení života matky.Je to sice pak už těžší rozhodování i provedení,ale rozhodně bych s tím moc nespěchala.Držím všechny palce co mám,přeju pevné nervy a hodně sil při rozhodování.
kate02 píše:už se tady řešilo, že o HIV nejde, to se přece nedá vyléčit vůbec…bobekku23 píše:Anonymní píše:Dobrý den ,samozřejmě nelehká situace ,ale asi bych se rozhodla pro dítě!! Text co jsem zkopírovala ,né ,že bych chtěla nějak hádat,ale myslím,že paní mluví o hiv.Nebo se pletu ? Pokud vím hiv se většinou zjistí v těhotenství,protože ze zákona se musí provadět testy na tuto chorobu všem těhotným a hiv pozitvní ženy rodí císařem a nesmějí kojit.Je to strašně smutné,že možná ani matka neuvidí své dítě vyrustat,ale zaplat pán bůh máme rodiny a ty pokud jsou takové jak by měly se o dítě postarají .Hiv pozitivní ženy mohou mít děti,přenos na dítě je minimální pokud sou včas nasazeny leky .Kdbych měla někoho kdo by se mi o prcka postaral kdyby se mi něco stalo,život bych mu dala . Sama jsem těhotná 9 týdnu a testy na hiv atd všechna ta vyšetření mě teprve čekají ,tak doufám,že vše dopadne dobře !
Ahoj, tak já bych poslouchala vnitřní instinkt. Nikdo Ti nemá právo kecat do toho, jak se rozhodnout.Byla jsem ve velmi podobné situaci (nevyléčitelná smrtelná nemoc plus těhotenství) Teď mám doma krásnou princeznu. Se zdravím je to sice horší, ale léčba snad zabírá. Jen jsem rodila císařem a nesměla kojitDržím palce!
Ale ja nepsala že ma hiv zakladatelka ale ta pani co sem ji citovala,ta psala o nevylečitelne nemoci,rodila cisařem a nesmi kojit tj vše když ma žena hiv ,nebo ne ?
Ukončila bych těhotenství a udělala maximum, abych se uzdravila. Dítěti mámu nic nenahradí.
Držím ti palce.
Pesee23 píše:Jana206 píše:Koukám, že jsi na tom podobně jako já. Sama mám 5 srdečních vad a implantovaný kardiodefibrilátor. Bohužel přirozeně rodit nemohu. Byl unikát najít obvodního lékaře, ale i gynekologa. Nakonec jsem našla dva odvážlivce v místě bydliště. Hlídají mně jako oko v hlavě. Rodit mohu jen na dvou místech v ČR. Jsou to České Budějovice a Motol. Jelikož do ČB to mám 40km, volba byla jasná. Ale ten přístup..... Minulý týden jsem v porodce skončila s velkými bolestmi podbříška, sestra na mě hulákala, proč jsem nejela do Tábora. Po vysvětlení situace po mně hejkala, jak sem přišla na to, že musím rodit císařem… Po přečtení papírů zmlkly, ale když jsem jmenovala veškeré ty nemoci srdce, zas na mně začala hulákat, že jsem sebevrah pořizovat si dítě a co mě to vůbec napadlo a co budu dělat až malýmu umřu a že by mi má mamka měla dát za tohle riskování po hubě (sama se stejnými problémy má mě, segru a před dvěma roky v ČB porodila brášku, vše celkem ok). … Takže ty jsi měla štěstí na doktory… Já se děsím, jaký přístup mě čeká až budu rodit… Teď lituji, že jsem se nenahlásila do Prahy… Záleží na tom kam se zakladatelka dostane a k jakým doktorům. Doufám a přeji jí jen k těm nejlepším!!
Když čtu poslední názory, taky jsem zapomněla dodat, že je potřeba, aby se nemocná těhotná žena dostala do péče odborníků na problematiku, i když by měla rodit třeba 100 a více km daleko..
Taky jsem to tak měla..Tady se každý lékař „bál“ vzít si mě do péče, ale odborníci na vrozené srdeční vady u dospělých, původem pediatři,teď se starají o dospělé, se nebáli..
Rodila jsem samozdřejmě v porodnici, kde by o mě(snad) bylo postaráno i v případě náhlých kardiologických komplikací. U nás mě ani nechtěli a doufali, že neporodím dřív.
Když jsem potom byla s dětmi v nemocnici a diktovala rodinnou anamnézu, taky se kdejaký pediatr zděsil, když viděl, že mám při své diagnoze dvě děti..
Já jsem kojit mohla, dokonce jsem mohla i porodit normální cestou, jen jsem musela mít porod vyvolávaný, nejen aby byl hlídaný od začátku do konce, ale i jištěný ATB.Ale věřím,že zakladatelka je v péči odborných lékařů
Pesee, já vím, že to je v tvé situaci těžké, ale měla ses hned jak to šlo sebrat a na ty dotyčné krávy si jít stěžovat k jejim nadřízeným. Tohle si nesmějí v žádném případě dovolovat a jediná cesta, jak zatočit s podobnými výlupky z řad sester a lékařů, je důsledně jít po tom, aby za své hulvátské a neprofesionální chování byli potrestání. (Sama jsem zdravotní sestra a podobné chování „kolegyň“ mě neskutečně vytáčí, tak proto tato reakce.)
Přeju, ať je dál všechno v pořádku a bez komplikací.
Aghata píše:Pesee23 píše:Jana206 píše:Koukám, že jsi na tom podobně jako já. Sama mám 5 srdečních vad a implantovaný kardiodefibrilátor. Bohužel přirozeně rodit nemohu. Byl unikát najít obvodního lékaře, ale i gynekologa. Nakonec jsem našla dva odvážlivce v místě bydliště. Hlídají mně jako oko v hlavě. Rodit mohu jen na dvou místech v ČR. Jsou to České Budějovice a Motol. Jelikož do ČB to mám 40km, volba byla jasná. Ale ten přístup..... Minulý týden jsem v porodce skončila s velkými bolestmi podbříška, sestra na mě hulákala, proč jsem nejela do Tábora. Po vysvětlení situace po mně hejkala, jak sem přišla na to, že musím rodit císařem… Po přečtení papírů zmlkly, ale když jsem jmenovala veškeré ty nemoci srdce, zas na mně začala hulákat, že jsem sebevrah pořizovat si dítě a co mě to vůbec napadlo a co budu dělat až malýmu umřu a že by mi má mamka měla dát za tohle riskování po hubě (sama se stejnými problémy má mě, segru a před dvěma roky v ČB porodila brášku, vše celkem ok). … Takže ty jsi měla štěstí na doktory… Já se děsím, jaký přístup mě čeká až budu rodit… Teď lituji, že jsem se nenahlásila do Prahy… Záleží na tom kam se zakladatelka dostane a k jakým doktorům. Doufám a přeji jí jen k těm nejlepším!!
Já jsem kojit mohla, dokonce jsem mohla i porodit normální cestou, jen jsem musela mít porod vyvolávaný, nejen aby byl hlídaný od začátku do konce, ale i jištěný ATB.Ale věřím,že zakladatelka je v péči odborných lékařůPesee, já vím, že to je v tvé situaci těžké, ale měla ses hned jak to šlo sebrat a na ty dotyčné krávy si jít stěžovat k jejim nadřízeným. Tohle si nesmějí v žádném případě dovolovat a jediná cesta, jak zatočit s podobnými výlupky z řad sester a lékařů, je důsledně jít po tom, aby za své hulvátské a neprofesionální chování byli potrestání. (Sama jsem zdravotní sestra a podobné chování „kolegyň“ mě neskutečně vytáčí, tak proto tato reakce.)
Přeju, ať je dál všechno v pořádku a bez komplikací.
já vím, chystám se po porodu. Zatím jsem ještě 2v1 a nehodlám riskovat, že teď kdybych jela neplánovaně rodit ji tak ji tam potkám a bude se po mně vozit ještě více a případně něco zanedbá. Každopádně vím, že teď už si to líbit nenechám!! ![]()
Omlouvám se že sem dříve nechtěla své jméno spojovat ani s diskuzí ani s onou nemocí.Asi už většina četla muj deníček i mé duvody a bylo by fér abych napsala že sem svou nemoc probrala kde se dalo i nedalo a usoudila sem že za 1 není diagnoza 100% určena ,2) nevidim jediný duvod proč by se s léčbou nemohlo začít později i za cenu že by pak byla léčba horší
Všem kteří se ocitnou ve stejné situaci tak radím jednat s klidnou hlavou a nedat jen na 2-3 lékaře.Zkusit najít odborníky,soukromé ordinace a klidně i zahraničí proto že v klasik nemocnicích mají většinou zastaralé studie i názory(né všude)
Všem kteří musí něco podobného nebo horšího podstupovat držim moc palce a věřim v lepší konce.
Držte se a moc děkuji i odborníkum který mi podali informace a zajistili potřebné kontakty.
Moc všem děkuji
Ahoj Kami, teď se mi potvrdilo, že když víme diagnózu, rozhodnutí je jednodušší. Psala jsem, že bych šla na potrat a rozhodla se pro okamžitou léčbu. Teď s odstupem, když vím o jakou nemoc se jedná, bych se rozhodla pro mimi. Ve svém okolí znám několik případů, kdy to dopadlo dobře a dokonce se jedné mé známé podařilo i úplně vyléčit.
Já jsem psala už pod tvůj deníček a yůstanu dál a anonymitě, protože se nemoc netýká mě, ale mého manžela. Hepatitida C nemusí být až tak závažné onemocnění, především když jsou zdravá játra (naštěstí je má manžela naprosto v pořádku), dodržují se určitá pravidla a nemoc je ve slabém stádiu (prý 600tis. jednotek v krvi je hranice mezi málem a střední hodnotou, mažel má 200tis.) Dává si pozor na poranění, malé řísznutí od papíru si zalepuje, má svoje nůžky na nehty, já přestala používat jeho žiletku a tak. Kromě snažení o mimi používáme kondom, protože i když je tato nemoc přenosná JEN krví, tak i při styku může dojít k poranění.
Je dobře, že sis vybrala život miminka. Ještě než testovali mě (jsem negativní), taknjsem s doktorkou řešila, co s případným těhotenstvím. Prý má asi 4 paciantky s touto diagnozou a bez problémů mají zdravé děti, aniž by to jakkoliv ublížilo jejich zdravotními stavu. Přenos na dítě z matky je téměř vyloučem, riziko může stoupat u porodu (je tam krev), ale i tak není tolik vysoké. A i kdyby, s tímto se žít dá, mnohem horší jsou třeba vrozené vady dětía přesto matky na potrat nechodí. A tady navíc vůbec není dáno, že to na mimčo vůbec přeneseš.
Přeju hodně sil. Taky jsem byla na prášky, myslela, že mi mažel umře, ale tím, že teď vím víc informací, tak přicházím na to, že ani tahle kaše se nejí tak horlá, jak vypadá ![]()
Pokud chceš, kliedně mi písmi soukromou zprávu, ráda se podělím o víc ![]()
Dobrý den ,samozřejmě nelehká situace ,ale asi bych se rozhodla pro dítě!! Text co jsem zkopírovala ,né ,že bych chtěla nějak hádat,ale myslím,že paní mluví o hiv.Nebo se pletu ? Pokud vím hiv se většinou zjistí v těhotenství,protože ze zákona se musí provadět testy na tuto chorobu všem těhotným a hiv pozitvní ženy rodí císařem a nesmějí kojit.Je to strašně smutné,že možná ani matka neuvidí své dítě vyrustat,ale zaplat pán bůh máme rodiny a ty pokud jsou takové jak by měly se o dítě postarají .Hiv pozitivní ženy mohou mít děti,přenos na dítě je minimální pokud sou včas nasazeny leky .Kdbych měla někoho kdo by se mi o prcka postaral kdyby se mi něco stalo,život bych mu dala . Sama jsem těhotná 9 týdnu a testy na hiv atd všechna ta vyšetření mě teprve čekají ,tak doufám,že vše dopadne dobře !