Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aghata píše:
Jak tady tak koukám na svého prvorozeného - nakonec myslím, že bych se s tím druhým miminkem rozloučila. Nevím, zda bych se s tím někdy v životě srovnala, ale asi bych to udělala - abych měla co největší šanci zůstat tady pro svoje první dítě, tedy abych měla možnost v případě nutnosti začít léčbu co nejdříve.I v hypotetické rovině to je šílená představa, natož, je-li tato situace reálná.
Já teď právě před chvílí koukala na mladšího prcka, když jsem ho kojila a říkala jsem si, že takovým rozhodnutím bych o něj přišla a přitom jsem teď tak ráda, že ho mám…
Nedokážu si představit, že bych se musela o tomhle rozhodovat a doufám, že se do té situace nedostanu. ![]()
HIV urcite ne a AIDS uz vubec to by ji nasadili leky bez ohledu na to v jakem je momentalne stavu, pri dodrzeni lecby je riziko prenosu viru z matky na plod minimalni.
Leukemie taky ne pac pokud by se jednalo o akutni tak by ji moznost donosit dite ani nenabidli, pac by odklad lecby nejspis neprezila. A u chronicke by nejspis ani neotehotnela a pokud ano tak urcite nedonosila.
Roztrousena skleroza se vylecit neda a zakladatelka pise je moznost vyleceni, zalezi jak to myslela jestli uplneho uzdraveni nebo jen uplneho potlaceni symptomu za pomoci lecby.
Podle toho co tady zakladatelka napsala si dovolim rict ze podle meho nazoru je to Virova hepatitida nejspis C.
Já bych si zjistila co nejvíce..na netu, chtěla bych názor více lékařů, klidně i pěti, můžeš o to poprosit, oni Tě pošlou ke kolegům, to by neměl být problém. Asi tolik - nikdo nechceme umřít. A určitě ani ty a ani nechceš nechat děti bez maminky, ale já bych nemohla žít s tím, že jsem šla na potrat s miminkem, po kterém jsem toužila a pak se zjistilo, že mi nic nebylo, moc by mě to trápilo, a i když bych si to nemohla vyčítat…strašně by mě to hlodalo. Co když se pletou doktoři? Sama říkáš, že se názory rozchází, co když nemá pravdu zrovna ten, co tě posílá na potrat? Poraď se s nejbližšími. Řekni o tom manželovi(nevím, jestlis psala že to ví nebo ne), chtěj znát jeho názor, pokud budeš mít jeho podporu..neexistuje JAKÁKOLIV varianta k té léčbě, která je přípustná i v těhotenství? Léčitelé a pod? Je to můj názor, neříkám co máš dělat, jen co si myslím, že bych udělala já, ale opravdu..v té situaci je to něco jiného..moc jiného.Zkusila bych uplně všechno, než bych si mimi nechala vzít. Hodně síly a odvahy. Kalla
Zakladatelko, pokud ti zjistili SM dala bych na radu ošetřujícího lékaře (dítě nechat). Nikdo ti tady neůže poradit, není to racionální úvaha, navíc nevíme přesně co že ti to vlastně je.
Poraď se s co nejvíc odborníky a lidma, kteří nemocí trpí.
přeji hodně sil.
J.
A přerušení těhu až za ty dva měsíce vážně není možné? Zdravotní důvody … ohrožení života matky …
Já Ti jen posílám sílu
mrzí mě, co tě potkalo
Sama nevím, jak bych se rozhodla, takže nebudu radit. Drž se
papavlinka33 píše:
HIV urcite ne a AIDS uz vubec to by ji nasadili leky bez ohledu na to v jakem je momentalne stavu, pri dodrzeni lecby je riziko prenosu viru z matky na plod minimalni.Leukemie taky ne pac pokud by se jednalo o akutni tak by ji moznost donosit dite ani nenabidli, pac by odklad lecby nejspis neprezila. A u chronicke by nejspis ani neotehotnela a pokud ano tak urcite nedonosila.
Roztrousena skleroza se vylecit neda a zakladatelka pise je moznost vyleceni, zalezi jak to myslela jestli uplneho uzdraveni nebo jen uplneho potlaceni symptomu za pomoci lecby.
Podle toho co tady zakladatelka napsala si dovolim rict ze podle meho nazoru je to Virova hepatitida nejspis C.
btw. Proc by u chronicke leukemie ani neotehotnela? a u akutni nedonosila?
Ahojky -asi vím co Tě trápí a kdo jsi…držím palečky ať už se rozhodneš pro mimi nebo pro své zdraví…
Máš velmi těžkou volbu…máš jednoho drobečka a ten Tě potřebuje…já bych volila možnost života bez druhého dítěte…
Pak si říkala,že pokud se nemoc neprokáže,že už nebudeš moci mít druhé?
Pokud vaše touha po druhém stále bude tak existuje adopce…držím palečky…určo pak dej vědět jak jsi se rozhodla
![]()
Nechtela jsem to psat takle, ale co uz pokud by to byla akutni tak by se nejspis konce tehu bez lecby ani nedozila a pokud chronicka tak je organismus ve vetsine poripadu tak oslabeny ze otehotneni je velmi nepravdepodobne a donoseni jeste mene, ale mozna jsou i vyjimky, no dobra pripoustim ze mozna nejaky druh leukemie. Nevim ja jen strilim od boku, buhvi co je to za nemoc, fakt netusim, hadam jen podle toho co vim a to co napsala. Kazdopadne ji drzim aby se rozhodla spravne.
delice píše:
Leukémie ale není virové onemocnění.
Ty jsi to vystihla, presne
Pavlinko: mas s tim svou vlastni zkusenost, ze se odvahujes rict, ze by s leukemii dite nedonosila, ani neotehotnela? ![]()
No vlastni nemam, ale z praxe jsem neco pochytila, ale nerikam ze nejsou vyjimky.
Rozhodne bych podstoupila interupci.uz kvuli prvrozenemu,a i kvuli me.drzim pesti ![]()
Je to velmi těžké,volila bych asi včasné zahájení léčby
Ale nejsem v tvé kůži
Držím moc palce ![]()