Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte těhulky,zajímalo by mě zda se za první pohyby dají považovat i jakoby tiky v břichu.Včera se mi totiž několikrát stalo že mi v břichu jakoby cukalo
Vždy čtu něco o bublinkách a motýlcích ale můžou i tiky být první miminkovské pohyby nebo to mám brát spíš jen prostě jako tiky.Všem co se zapojí děkuji ![]()
Ahojky, já to cítila jako cukání v bříšku, takže ano je to určitě možne
I když 14 týden se mi zdá ještě brzo.
jo jo přesně jako když ti cuká nerv,třeba někdy na ruce nebo v oku
zdá se mi to brzo ale jsem druhorodička a nedávno tu proběhla diskuze že i ve 14 tt se dá něco cítit ![]()
jé to by bylo super.dneska budu asi jen ležet a čekat jestli se to nebude opakovat ![]()
ano, úplně přesně tak to začínalo u mně-jakoby cukání nervu, tiky v oku-ale hluboko v břiše. Je to prcek ![]()
tak to ano u druhorodičky to chápu
Ty se tak máš, ted jsem si uplně vzpomněla jak to bylo nádherné když poprvé začal kopat ![]()
jinak taky s Tvým 14.tt nemám „problém“
, já čekala první a cítila jsem tohle někdy mezi 16.-17.tt a to nejsem žádný hubeňour a placenta byla vpředu. Takže Ti rozhodně věřím.
Příspěvek upraven 18.10.11 v 11:31
jo je to krásné ikdyž to ještě není jisté.akorát mi bylo divné že jak ti cuká třeba oko tak to trvá dlouho a v tom břichu to bylo třeba 5×,pak 10× a pak zas jen jednou.. ![]()
jééé, jsem včera koukala na tv a měla jsem úplně to samé ještě jsem i říkala co to je, že na pohyby je moc brzo. Jsem též 14 tt a také druhororička, tak to asi fakt byli pohyby, mě to přišlo jako pobublávání a opravdu mi tam nemělo co občas pobublávat ![]()
cítila jsem to kolem 13-14tt, jako kdyby tam fakt někdo plaval ![]()
Ahoj, ano, možný to je, já u prvního cítila nejprv takový ty bublinky, teď cítím pohyby už od 12tt když se natáhnu a tím pádem tam mimčo utlačim, ale jsou to takový jiný pohyby, jako když napneš látku a jezdíš po ní rukou, tak takový táhlý, takže cítím krásně jak se tam převaluje, jinak placentu mám na přední stěně a u prvního jsem pohyby cítila o dost později.
Ahojky, já včera v 15tt cítila taky něco takovýho a když jsem si tam dala ruku, tak jsem cejtila jakoby takový ťukání, ale po chvilce to přestalo a nepomohla ani další čokoláda ![]()