Mateřská při úřadu práce

196
17.10.11 17:42

mateřská při úřadu práce

Ahojky všem, mám dotaz a doufám, že v situaci kterou teď popíšu se nenecházím sama. Dnes jsem se musela zaregistrovat na úřadu práce, měla jsem od 25.7. 2011-do 8.9. 2011 brigádu, ve které mi slíbili HPP ale otěhotněla jsem a když se to dozvěděli, v podstatě mě vyhodily. Před touto brigádou jsem byla taky na pracáku a před tím rok v zaměstnání od 26.7. 2009- do 31.7. 2010. chci se zeptat jestli se s tím někdo také potýká, jestli od tohodle super státu vůbec dostanu nějakou peněžitou pomoc, přítel bydlí jinde, a já bydlím u sestry. Předem děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101723
17.10.11 17:54

Od porodu budeš mít nárok na rodičák, pokud přítel pracuje a vznikne mu nárok na PPM, tak budeš moct délku rodičáku volit podle jeho příjmu, pokud nepracuje, tak budeš mít automaticky 4 letou variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
17.10.11 17:57

Na mateřskou bohužel nárok nemáš, až pak rodičák ode dne porodu.
Pokud máš TP až v příštím roce, tak už budeš na novém systému :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.10.11 18:02

No přítel dělá na žl, ale to je asi jedno, no tak díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.10.11 18:03

Hm to je pěkně víš kde, koukám, že tomuhle státu je u zadku že můžu chcípat hlady, a mimi nebude mít výbavičku, je to hnus! Ale díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101723
17.10.11 18:08
malakajka píše:
Hm to je pěkně víš kde, koukám, že tomuhle státu je u zadku že můžu chcípat hlady, a mimi nebude mít výbavičku, je to hnus! Ale díky

No přítel pracuje, takže hlady chcípat nebudeš… a stát není od toho, aby platil výbavičku pro mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
17.10.11 18:08
malakajka píše:
Hm to je pěkně víš kde, koukám, že tomuhle státu je u zadku že můžu chcípat hlady, a mimi nebude mít výbavičku, je to hnus! Ale díky

no tak samozřejmě, že státu to je jedno, stát si dítě nedělá :nevim: promiň jestli je to drsný, ale spoléhat se na stát......na to jsem docela alergická. Poku přítel dělá, proč by měl být problém s výbavičkou? Spousta věcí jde pořídit z druhé ruky za slušný peníz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
17.10.11 18:11

Proč by stát (tedy my všichni) měl řešit, jestli máš nebo nemáš na výbavičku pro dítě? Neměla jsi tuhlu věc řešit s otcem dítěte dřív než jste ho počali?

Sakra lidi, kdy se konečně naučíte nést odpovědnost za svouj život.

malakajka píše:
  • Citovat
  • Upravit
24320
17.10.11 18:13
malakajka píše:

Ano tomuhle statu to je jedno ale ty si mas nest odpovednost.A na poceti jste byli dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
17.10.11 18:25

Moc vám děkuji za úžasné odpovědi!!! Ale nevíte v jaké jsem sytuaci tak si laskavě nechte vaše závěry, Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
17.10.11 18:29
malakajka píše:
Moc vám děkuji za úžasné odpovědi!!! Ale nevíte v jaké jsem sytuaci tak si laskavě nechte vaše závěry, Děkuji

to musíš vědět sama, do jaké s(Y)tuace přivedeš dítě. Ano každý se může dostat do sraček, ale stát je za tebe nevyřeší a je docela blbý odvolávat se na to, že státu je to jedno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101723
17.10.11 18:44
malakajka píše:
Moc vám děkuji za úžasné odpovědi!!! Ale nevíte v jaké jsem sytuaci tak si laskavě nechte vaše závěry, Děkuji

Dle tvého příspěvku vidím, že si byla po roce v práci rok na UP, kdy si 5 měsíců brala podporu a dalších 7 měsíců ti stát, tedy my všichni, platil zdravotní… teď otěhotníš a čertíš se, že bys měla dál něco dostávat, případně, že by stát mělo zajímat, že nemáš na výbavičku, promiň ale pokud jsem ve špatné životní situaci, tak si nepořizuju dítě…
A divit se, že tě zaměstnavatel „vyhodil“, já se mu vůbec nedivím, co by dělal s někým, kdo mu otěhotní hned jak ho přijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
17.10.11 18:47

jako správný vlastenec musím reagovat :lol: v situaci kdy někdo nemá práci prostě nemá nárok mateřskou v této situaci by zakladatelka kdekoliv jinde v Evropě dostala ještě mnohem míň a kratší dobu takže by vlastně náš stát měla do nebe vychvalovat :-)a jak už bylo psáno výše spoléhat se na stát to nedopadá dobře lepší je spoléhat se sám na sebe napřed si najít práci a pak počínat dítě :palec: ale v každém případě na čtyřletý rodičák má v čr právo každý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
17.10.11 18:47
j.a.n.i1 píše:
malakajka píše:
Dle tvého příspěvku vidím, že si byla po roce v práci rok na UP, kdy si 5 měsíců brala podporu a dalších 7 měsíců ti stát, tedy my všichni, platil zdravotní… teď otěhotníš a čertíš se, že bys měla dál něco dostávat, případně, že by stát mělo zajímat, že nemáš na výbavičku, promiň ale pokud jsem ve špatné životní situaci, tak si nepořizuju dítě…
A divit se, že tě zaměstnavatel „vyhodil“, já se mu vůbec nedivím, co by dělal s někým, kdo mu otěhotní hned jak ho přijme.
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
17.10.11 18:49
j.a.n.i1 píše:
malakajka píše:

Možná tvrdé, každopádně pravdivé :potlesk: .
Já otěhotněla po selhání antiko ve velmi zlé životní situaci. Dítko jsme si nechali a vůbec mě nenapadlo, že by se měl o mě stát postarat (i když jsem před tím 5 let pracovala, pak MD+RD, poté propuštěna pro nadbytečnost a 5 měsíců na ÚP - neměla jsem pro syna školku - a do další MD opět 9 měsíců v práci). Prostě jsme to vymysleli tak, aby jsme se o sebe zvládli postarat sami :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky