Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj děvčata. omlouvám se, že otvírám nové téma, ale nějak jsem se v těch starých nenašla. Jsem v 9 týdnu těhotenství, ale na základě ultrazvuku se miminko málo vyvíjí (je asi tak 2 týdny opožděn, ale srdíčko tluče). Dr. mě tedy pro jistotu poslal na test HCG a byla zjištěna hodnota 67 000, což podle tabulek snad vypadá dobře. Ale pořád jsem z toho dost vykulená. První těhu totiž bylo naprosto podle tabulek a teď je vše úplně jinak. Máte s tím některá zkušenost?
Já bohužel mám, a bohužel špatnou. HCG odpovídalo, plod o 2-3týdny mladší (což podle toho kdy došlo ke styku neodpovídalo), srdíčko bylo vidět, a do dvou dnů byl konec, samovolný potrat.
Držím palečky aby to dopadlo u tebe daleko lépe.
První těhu jsem měla taky ukázakové, druhé nedopadlo, a teď ve třetím se klepu jak ratlík ![]()
Hm, z toho mám právě strach. No musím čekat, co z toho bude. Nevím, jestli si to vsugerovávám, ale zdá se mi, že i ty těhotenské příznaky se nějak vytrácejí. Musíme jen doufat. A v jakém týdnu jsi teď?
Tak já jsem právě ani v prvním ani v druhém žádné těhu příznaky neměla. Ve třetím jo, a vytratili se taky kolem toho 9tt (přestaly mě bolet prsa, břicho, jen je mi pořád zle, tak si říkám dobrý
). Teď jsem ve 12tt, tak ještě týden a budu mít za sebou ten první trimestr. Ale i tak se bojím.
Budu držet palečky aby to dobře dopadlo. ![]()
Já teda přímo zkušenost nemám, ale kamarádka ano. Sedm let se snažili o miminko, počali, pak byla fazolka tak o týden až dva menší než by odpovídalo a nakonec přišel samovolný potrat
Nevím, jak na to vyzráli, teď se jim konečně zadařilo a mají půlročního chlapečka.
Budu ti držet pěsti, ať to dopadne dobře
Lehce se to řekne, ale teď se zkus nestresovat, nepřepínej se, mysli na samé pozitivní věci a uvidíš, že to bude OK
No právě, lehce se to řekne. Musím uznat, že manžel je pozitivnější než já. Ale i já stále doufám. Dr. až tak negativně nemluvil, zítra mi budou volat co dál. Asi ještě půjdu na jeden HCG test a uvidí se. Až budu vědět něco nového, ozvu se.
Tak jen pro info, jak jsem dopadla. Při dalším odběru krve klesla hodnota HCG asi o 3000 jednotek a dnes mi Dr. bohužel potvrdil zamlklé těhotenství
. Zítra mě čeká revize. Musím věřit, že už mě to víckrát nepotká a že se po pár měsících dočkáme lepších zpráv. Všem ostatním přeji jen to nejlepší
To je mi líto ![]()
Budu ti držet palce, ať se co nejdříve podaří a ať jsi v pořádku ![]()
Ahoj holky, měla bych taky jeden dotaz prosím o vaše zkušenosti.
Včera 25.10. jsem byla na prvním UTZ a doktorka mi řekla, že plod je v 5. - 6. týdnu.Ovulaci jsem měla 18.-21.9. vím to jistě, protože jindy jsme se nesnažili. A tomu to právě odpovídá. Ale neodpovídá to poslední ms to bych měla být už v 7tt, tak co je tedy správně, jak má být plod velký, od ovulace nebo od menstruace, díky za odpovědi. ![]()