Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
z kampylobakterie bych strach neměla… při poranění do krve spíš z tetanu. Mám několik zkušeností, že i malá tříska v noze nebo říznutí nečistým nožem do prstu hrozí otrava. Na pohotovosti mi píchali tetanovku a dávali ATB. Ale pokud jde jen o malé píchnutí a řádně jsi to vydesinfikovala, tak se nic nestane.
Já jsem si zrovna dnes seřízla palec „do masa“ škrabkou na brambory
Bolí to, je to nepohodlné, ale myslím, že za dva dny o tom nebudu vědět…
Řekla bych, že pokud to bylo zmrazeno, tak ti nic nehrozí. Já mám zkušenosti s kampylobakterii u syna a od te doby jsem hodně opatrna, ale mám za to, ze by jsi musela maso nedostatečně tepelně upravené snist ![]()
První ti odpadne levé oko, začne te svedit pod levým palcem u nohy a nakonec zacnes kvokat.Jela bych na pohotovost.Drz se. Ne promin, ted vazné. Nic se ti nestane, ranku desinfikuj a ok.
Teda.. Mas nejakou opravnenou obavu proc takhle vyvadis kvuli syrovemu masu?
Holky jsou vedle - do rána jsi po smrti…to mi věř
![]()
Odpočívej v pokoji
![]()
@marra2 píše:desinfekci doma nemáme, a stalo se to už odpoledne
První ti odpadne levé oko, začne te svedit pod levým palcem u nohy a nakonec zacnes kvokat.Jela bych na pohotovost.Drz se. Ne promin, ted vazné. Nic se ti nestane, ranku desinfikuj a ok.
@pikola píše:
mě to zase nepřijde přehnané, syrové maso, zejména drůbeží, opravdu není úplně bezpečné, jako v tom smyslu, že je potřeba při tom dodržovat hygienu. navíc mám malé miminko, které kojím, tka možná proto to „vyvádění“, tzn. horká voda, a dvojí mydlení rukou, nerada bych mu dala do pusinky při kojení nějakou nemoc.(ne, nepoužívám pořád savo, ruce si myji jen normálním mýdlem, ne desinfekčním, miminko klidně nakojím venku bez umytí rukou, ale ze syrového masa mám v tomhle smyslu strach, myslím že z velké části opodstatněný. zakladatelka.
Já jsem si podle nadpisu myslela, žes tu kostičku spolkla a zapíchla se ti někde v útrobách.
Umyj to, vydesinfikuj (i když já bych se na to asi vykašlala) a hotovo.
Teď jsem si vzpomněla, náš mladej (11 let) nedávno obědval napůl krvavé kuře, nějak jsem to neodhadla, šla za miminem nebo co, on obědval jako první a neřekl mi, že není hotové. A jak mu chutnalo. A žije.
@jakuve píše: Řekla bych, že pokud to bylo zmrazeno, tak ti nic nehrozí. Já mám zkušenosti s kampylobakterii u syna a od te doby jsem hodně opatrna, ale mám za to, ze by jsi musela maso nedostatečně tepelně upravené snist
díky, snad to bude tedy v pohodě ![]()
@pikola píše:
já taky vyvádím kvůli syrovému masu, zakladatelko nejsi v tom sama
na veterině mi říkali, že si mám hlavně ted v těhotenství dávat pozor na syrové maso kvůli toxoplasmose. Prý v žádném případě neochutnávat a dodržovat hygienu. Takže hrotím hlavně prkýnko, to umývám pořádně horkou vodou a drátěnkou.
Jestli celé království neusnulo, tak bych z toho neměla strach
![]()
Neboj, nic se neděje
pochybuji ze by jsi v mrazaku skladovala nějakou infikovanou drůbež, takže všechno v pořádku ![]()
Tak já mám ráda hodně ostré nože a při krájení masa, ryb se dost často fiknu a nikdy jsem nic nedesinfikovala umeju, zalepím a jedu dál. MÁM POŘÁD 10 PRSTŮ
a jednu plastiku na prostředníčku pravé ruky to mi teda dali tetanovku a kůži ze zadku krev mi tekla proudem, krájela jsem na nářezáku. Ani tenkrát mi nedali ATB jen tu tetanovku.
Tyhle starosti bych chtěla mít a nebojíš se když přebaluješ, že něco chytneš z výkalů když jsi teď zraněná
než se ti prst uzdraví přemýšlela bych na paní na přebalování ![]()
Ahoj všem, raději prosím anonymně, dotaz je asi hloupý, ale prostě ve mě hlodá červíček
je tam nějaké nebezpečí? nebo tyto bakterie mrazák zabíjí?
(ovšem ta kostra byla v mrazáku teprve cca 24 hodin)
Dneska jsem ukládala do mrazáku zeleninu, kterou jsem koupila, a přitom jsem se píchla do prstu na kost z krůtího skeletu, která trčela ze sáčku, taková tenká, ostrá, propíchla mi sáček, a trčela vzhůru, a já si ji zapíchla do prstu, do krve. jde o celkem drobné poranění, ovšem krvavé, ajá se teď bojím, jestli jsem si tam nemohla zanést nějakou nemoc, třeba kampylobakterii, nebo já nevím, jaké ještě potvory se na syrovém mase vyskytují? Mám ze syrového masa docela strach, po práci s ním si hodně pečlivě myji ruce v horké vodě, několikrát mydlím, děti pustím jen k uvařenému masu, aby se od syrového něčím nenakazili. a teď si to píchnu přímo do prstu