Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Milé ženy, vcera me pichla do ruky včela..v lekarne jsem si koupila prasky proti alergii( alergik nejsem) a krem..samozdrejme jsem hned mazala apd.no problem je, ze se mi to dost zhorsilo a zlepseni nenastlo..dost to pali a svedi..navsivit lekare, nebo pockat? Cim doma ulevit? Predem dekuju za nazory ![]()
@domadomca Kup si Fenistil kapky a k doktorovi, máš to napuchlé dost.
@domadomca měla jsem nedávno to samé, nejsem alergik, ale štípnutí vosou se mi rozlézalo 2 dny, prakticky přes celý ten bicepsový sval na paži. Po dvou dnech se to přestalo zvětšovat a postupně flek i otok během dalšího dne zmizel. Ale místo vpichu pak ještě vyhnisalo, měla jsem tam dírku
.
Mě stipla včela. Na fotce je to tak asi 8 hodin po stipnuti. Stále se to zhorsovalo a fialovelo, finální fotku nemám.
K dr jsem nabehla asi tak 20 hodin po stipnuti a dostala jsem injekci + leky cereza. Za pár dní to bylo dobrý. Tak si taky radši zajdi, pokud se to bude zhoršovat.
1. Chlaď to.
2. K doktorovi bych jela, nejpozději zítra, pokud se to nezačne zlepšovat, ať zbytečně neskončíš o víkendu na pohotovosti.
Mně se jednou štípanec od včely „rozvíjel“ a zhoršoval týden, pak už jsem měla nateklou většinu paže, taky pěkně horkou a cítila se blbě celkově. Taky se mi k doktorce nechtělo hned, s takovou blbostí, doufala jsem, že to přejde. Když jsem dorazila, doktorka se na mě tvářila (zcela pochopitelně) všelijak, že to řeším až po takové době. Dostala jsem injekčně kortikoidy a mast na předpis, a prý zřejmě alergie na včelu (nikdy před tím jsem tak zle nereagovala - může vzniknout v průběhu života). Prášky na alergii, které beru, i tak normálně, plus Fenstil gel, mi to nezastavily, až ta léčba u doktorky.
Anonym:zdravotní informace.
@domadomca hele me kdysi po pichnuti vcelou otekla noha tak, ze jsem 3 dny skoro nechodila, v nouzi nejvyšší o berli. A rozjelo se to az za 24 hodin, první den jsem myslela ze to bude ok. V lékárně mi paní umichala takovou bílou, jakoby kridovou mast proti otoku, ta mi moc pomohla - alespoň to nebolelo a příjemně chladila. Pokud k tomu otoku nemáš jiné příznaky, jako horečka, závrať, nevolnost, křeče, atd tak návštěva lékaře neni nutná.
Šla bych k lékaři, napuchlé to máš dost. Dá ti injekci nebo aspoň Dithiaden, ten je na předpis a zabírá spolehlivě. Do té doby chladit něčím z mrazáku.
Zakladatelko mela jsem to same ledovat ledovat a brat zyrec a podobne a radim ti alergologii a nech si udelat testy na vceli vosu srsne pokud ti vyjdou pozitivne dostanes pero v pripade ue by te priste stipla do okoli hlavy a mela jsi takovou reakci