Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, prodělala jsem zánět močového měchýře, dnes je to druhý den co mě neústupně bolí záda v oblasti beder + večer je mi nehorázná zima, ikdyž ostatní se potí vedrem
. Teplota zatím není, ale mám nemalé podezření na zánět ledvin. Jenže hlavní důvod nastává v tom, že jsme momentálně na chatě -daleko od mého lékaře a domů se vracíme až za 5 dní. Poradíte mi, prosím, jak si být jistá, že to ten zánět je? Popř. doporučily doktora ve Frýdlantu nad Ostravicí? Děkuji mockrát ![]()
Ve Frýdku (což je kousek) je urolog Mudr. Leder 604 482 439, je denně 8-15 hod, z toho ve středu dopoledne ve Frýdlantu n. O. Je to sympaťák a odborník, i když někdy má své dny ![]()
Zanet ledvin bezpecne poznas, boli to silene. Pokud mas podezreni, ze se rozjizdi, radsi moc necekej a jdi rovnou nekam na pohotovost, at ti udelaji testy. Teplotu nutne mit nemusis, ja taky nemela extra vysokou horecku. Zimnici jsem ale mela. Nechutenstvi, a hlavne ta bolest - nesnesitelna. Nevis jak si lehnout, nemuzes stat, sedet, nic. Nenech to ale zajit tak daleko, pokud mas podezreni, jdi hned k doktorovi. Ta bolest je silena a dlouho trva, nez se hodis zpatky do formy. Ja byla ctrnact dni na antibiotikach, trvalo snad tejden nez to poradne zabralo a prestalo to bolet a mohla jsem se konecne vyspat, aniz bych se po par hodinach budila bolesti a musela si dat dalsi davku Algifenu. Dodneska me ta chycena ledvina boli a nejspis to ma i nasledky. Tak radsi necekej ![]()
Tak ne každý zánět šíleně bolí. Já ho měl dva týdny a celkem normálně jsem fungoval. Předtím jsem měl silnější a to jsem byl fyzicky tak slabý, že jsem nevylezl z postele, že jsem nevstal ze sedu.. Jinak doktor Ti udělá rozbor moči na bílkoviny (papírkový test). Když ledviny nestíhají (zánět atd), tak ty bílkoviny pouští v moči. Moč je pak taková zpěněná. Někdo má během zánětu v moči taký krev, zrovna někdo na emiminu psal, že čůral kofolu..
Azetereza: Mě teďka zrovna dva dny zase bolí v bedrech a taky oba kotníky. Možná mají ledviny svůj den:)