Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, mám problém se snug piercingem který mám už 3 roky. Cca první 4 měsíce se hojil skvěle, pak se z ničeho nic něco pokazilo, asi se mi tam dostala nějaká nečistota a piercing mě začal bolet, dělala se mi tam malá tvrdší boulička pak se to zlepšilo a takhle pořád dokola. Jenže poslední 3 mesice tam mam neustále tu bouličku, při čištění nebo doteku to bolí, lehce to oteče a zrudne. Dřív jsem piercing čistila každý den ale pak treba ob 4 dny aby to nebylo tak vysušené a ted se ho zase čistím každý den Prontolindem. Asi tak 2 roky jsem na to ucho neležela, ale už mi došla trpělivost. Zkoušela jsem tea tree olej, Betadine, Bepanthen, Nelimed a stejně i kdyz to zabralo tak se to vrátilo po chvíli. Šperk mám titanový banánek. Při prvním vpichu jsem měla delší šperk a tim jak se ze začátku dobře hojil jsme ho vyměnili za kratší. Stále tam rezerva i ted je. Piercera mam bohužel daleko a je dlouhá čekací doba a neřešila jsem to dřív, protože tento piercing se hojí velmi dlouho ale tohle uz asi není normální. Jinak mam spoustu jiných dalších piercingů (industrial, pupík, tragus,..) a vždy se mi pěkně zahojily. Nemá nekdo nějaký posledni typ na nějaké treba jiné přípravky abych snug ještě zachránila? Vytahovat se mi ho nechce, jinak přikládám i fotky piercingu
@Koli5 píše: Více
To je hnis? Tak vytahnout a antibiotickou mast (na recept). A podle obrazku to je spise vedle piercingu.
Ja bych to vytáhla, takhle se 3 roky trápit
nech zahojit a píchni znova vedle. Ono si mohla píchnout nějaký blby bod, me se to stalo u helixu, taky to furt hnisalo az mi došla trpělivost a vytáhla sem to.
Ja osobně bych zvazila návštěvu jineho studia, at na to koukne odborne oko ![]()
Nemuze byt s mensim sperkem problem s jinym zakrivenim a nekde uvnitr to irituje bod, ktery u delsiho nebyl? Tri roky už je dlouha doba…taky bych nemela uz nervy.
Me se udelala podobná, i kdyz vetsi boule u microdermalu, po dvou letech, a musel bez milosti ven. Kluk, co mi to píchal, to rekl jasně.
Pry sem si tam zatrhnutim poskodila nějaké vrsty kuze a „podkoží“, a ma tu zkusenost, ze se to bude furt dokola zanicovat, az se šperk vyloučí, bude to dlouhé, bolestivé a se stejnym koncem. Vyndal to, okamzita uleva. I tak jsem z toho jeste dva mesice vytlacovala bilej bordel (podobny jako u jebaku, ale takový tužší), ale jsem po roce bez bolesti.
Nádhera ![]()