Pije 1,5leté dítě příliš?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
pije 1,5 leté dítě příliš?
Zdravím všechny! moje 1,5 letá dcera vypije za den 1,5-2 litry tekutin, většinou šťávy. Přijde mi, že má láhev pořád v ruce a sosá
Jsem z toho trochu znepokojená, protože moje starší dcera je pravý opak a od narození ji musím do pití nutit a stále jí to připomínat, jinak by se snad vůbec nenapila.Je to extrém u jedné i druhé, ale s tou menší mi to přijde fakt trochu moc. Jinak je zdravá, jí dobře, jen vynecháváme mléčné výrobky, je na ně alergická. Tak co, jsem plašan, nebo je to normoš? Díky všem, za názor
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně se to zdá moc a běžné mi to nepřijde, ale poradila bych se s dr., abys byla klidná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevím a neni hodne unavená? Radši ji sledujte. Mohla by mít cukrovku.( ale to asi ne:) ) Pokud je v pohode tak je dobře ze pije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A z čeho pije? Jestli má flašku s dudlem, pak by to mohlo být tím… Nebo je to jen zlozvyk. Dva litry už je opravdu asi moc, tedy pokud nemá 20 kg ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Káka74 píše:
A z čeho pije? Jestli má flašku s dudlem, pak by to mohlo být tím… Nebo je to jen zlozvyk. Dva litry už je opravdu asi moc, tedy pokud nemá 20 kg
Podle mě je to taky tou lahví s dudlíkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedavno jsem tuto diskuzy taky zadavala, mam rok a pul staryho chlapecka a taky vypije litr a pul nekdy 2litry a holky mi psali ze je to v poradku, ze jejich deti taky tolik pijou. Ale 5.2. jdu k dr.tak se ji radsi zeptam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to může být sladkými šťávami… Já malé dávám neslazený čaj, když má žízeň, řekne si, ale pije „přiměřeně“… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dite v roce a pul by melo vit 1,5 l tekutin denne, takze neni problem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lahvičku s dudlíkem už nemá, pije s hrnku na učení, kde už je takový cucáček, ale je fakt, že ty šťávy jsou dost sladké, tak jí zítra zkusím udělat čaj nebo dát vodu. Sladkostí za den moc nemá, tak si to možná kompenzuje tím pitím. Jsem totiž trubka a místo toho, abych s ní začala od malinka s vodou, tak jsem hned do ní prala ty slazené šťávy. Jenže to mě právě úplně zaslepila zkušenost s první dcerou, do které jsem nemohla za den dostat víc jak 3 deci tekutiny. S tou cukrovkou mě to taky napadlo, ale ona je spíš čiloun, než unavená. Doktorky se radši zeptám, za to člověk nic nedá. Díky za názory!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn taky tolik pije, dr. říkala, že je to vpořádku. My nikdy lahev s dudlem neměli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem hned klidnější, v mém okolí děti jejího věku takové násosky nejsou.Co mu dáváš pít? je to sladké?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V létě mě v roce vypil taky skoro litr a půl denně, teď v zimě, v roce a půl vypije sotva půl litru.
Dětská nám říká že v roce a půl má vypít tak 1,5litru. Pokud pije sladkou šťávu tak to dítku chutná tak se tím dost nalejvá
Čistý vody by asi nevypilo tolik, ikdyž náš M. vypije v teple hodně i čistý vody.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně ty sladký šťávy místo aby uhasily žízeň, tak ji naopak vyvolávají. Tím se rozhodně nedostatečný příjem tekutin řešit nedá. Ale myslím, že po roce používání sladkých šťáv bude trochu problém ji přesvědčit, aby pila nesladké… Ale určitě bych se to snažila změnit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit