Musím nutit miminko jíst

68
23.1.13 14:00

musím nutit miminko jíst

Ahoj holky, chci se zeptat, zda i některá z vás měla mimčo, které nechtělo papat a do každého jídla se muselo nutit. Mám dvouměsíční miminko, o jídlo se hlásí sama. Papá 6× denně, ale nevypije víc jak 90ml a to do ní musím ještě nacpat. Sní tak 40-50ml a pak už se cuká. Zkoušela jsem změnit značku UM, ale je to pořád stejné. Zlepší se to někdy??? Máte podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
838
23.1.13 14:03

U staršího se to zlepšilo tak ve dvou letech, prostě nejedlík. Musela jsem ho nutit, taky pil po 50 a až byl starší max 150! A mladší tak ten od narození by nás sežral :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 14:08

No tak to jsi mě moc neuklidnila, takže bojovat budeme ještě pěkně dlouho. Doma to ještě jde, to do ní nacpu a je. Ale když jsme někde na návštěvě, tak to nejde skoro vůbec. Čumí kolem sebe a o jídlo nemá zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
23.1.13 14:12

Já vím že to neuklidní, ale některé děti to tak prostě mají, ale nedělala bych si hlavu, pokud roste a přibírá tak je to OK :lol: Třeba se to zlepší s příkrmama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
23.1.13 14:13

@Niki xxx a prospívá? Naše děti jsou taky nejedlíci. Naše doktorka, když viděla, že se nakojí tak 40 ml, tak sebou málem šlehla :lol:. Ale nenadělala jsem nic, víc nechtěli, UM taky ne, prostě jim to tak stačilo. Aspoň si nezakládají na tloušťku a nebudou s ní mít problém i v dospělosti :D.

• Citovat
  • Upravit
385
23.1.13 14:20
@Niki xxx píše:
No tak to jsi mě moc neuklidnila, takže bojovat budeme ještě pěkně dlouho. Doma to ještě jde, to do ní nacpu a je. Ale když jsme někde na návštěvě, tak to nejde skoro vůbec. Čumí kolem sebe a o jídlo nemá zájem.

Tak přesně to samé jsme měli my, dnes má malej 2 roky a necelých 5 měsíců a je to boj s jídlem do dneška. Někdy by byl schopný být o jednom jídle denně. V noci to asi dohání sunarem. Večer a ráno vypije 210ml (zkoušela jsem mu ho vysadit, jestli bude mít větší hlad, ale žádná změna). Někdy je to pěkně o nervy, ale nic nenaděláš, násilím to do nich nedostaneš. Byli jsme i na krvi, jestli není chudokrevný, že má míň chuti k jídlu, ale nic se naštěstí neprokázalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 14:27

Taky jsem zkoušela jí dám jídlo později než si řekla, ale stejně nesnědla víc. Fakt je to o nervy. Zvláštní je, že v noci (budí se 2krát) sní 90ml bez potíží. Ale přes den, to prostě nedá. Když jsem se dívala na krabici, kde je napsáno, že má jíst už 120-150ml, tak jsem dostala strach. Jestli prospívá se dozvím v pátek, jdeme na poradnu. Ale já na ní vidím, že roste a tloustne. Říkám si, jestli do to ní cpát nebo jstli ji nechat na těch 50ml. To by bylo asi málo, že? Dojíst to dojí, ale je to boj, který trvá i půlhodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
23.1.13 14:35

No je to malo, ale udaje na krabici jsou fakt prehnany. Podle MUDry by meli pit 120-150ml na 1kg vahy za 24 hodin. Takze moje 6ti kilova ctyrmesicni by mela za 24 hodin vypit 700-900ml, coz da taky hodne stezi, vetsinou tak tech 600-700ml. Pije 6-7 krat denne a da vzdy neco mezi 60-135ml, podle hladu. Tech 135 opravdu po 4-5 hodinove pauze, jinak ani omylem. Ted mi zrovna vypila 110ml a to mela 3,5 hodinovou pauzu ;) Jo a pije MM smichane s UM (spis vice odsateho MM), takze je to mnohem mene syte ;)

Příspěvek upraven 23.01.13 v 14:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.1.13 14:36

Být tebou, tak se na to zeptám doktorky. Pokud přibírá, tak bych ji do jídla nenutila. Vem si, že máma, která jen kojí nemá představu kolik toho mimčo vytáhlo a spoléhá se jen na to, kolik bude mít při převážení u dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 15:00

Snad mi doktorka poradí. Včera večer vypila na spaní jen 30ml a víc ani ťuk a spala od 8 do 1 jako vždy. Myslale jsem si, že se probudí dříve, když tak málo vypila, ale nic. No a v 1 zase vypila jen těch 90ml. Jsem z toho jídla nešťstná. Je fakt, že kdybych nevěděla kolik sní, tak bych to neřešila. Viděla bych, že nechce a že je skopojená, tak bych ji nechala být. Ale tak, když vidím, že tak málo pije, mi to prostě nedá. Už jsem to zkoušela a říkala jsem si, že to vydržím a nechám ji při těch 50ml. Vydržela jsem to snad jen jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 15:06
No pokud by měla vypít 120ml na kilo váhy, tak to by splňovala. V pátek jdeme na poradnu, tak se dozvím přesnou váhu.
@Aliik píše:
No je to malo, ale udaje na krabici jsou fakt prehnany. Podle MUDry by meli pit 120-150ml na 1kg vahy za 24 hodin. Takze moje 6ti kilova ctyrmesicni by mela za 24 hodin vypit 700-900ml, coz da taky hodne stezi, vetsinou tak tech 600-700ml. Pije 6-7 krat denne a da vzdy neco mezi 60-135ml, podle hladu. Tech 135 opravdu po 4-5 hodinove pauze, jinak ani omylem. Ted mi zrovna vypila 110ml a to mela 3,5 hodinovou pauzu ;) Jo a pije MM smichane s UM (spis vice odsateho MM), takze je to mnohem mene syte ;)Příspěvek upraven 23.01.13 v 14:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
23.1.13 15:07

@Niki xxx ja mam doma to stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 15:48
@Karkulka 1 píše:
@Niki xxx ja mam doma to stejne :)

To stejné? A mohla bys mi prosím napsat jak to u vás probíhá a kolik jíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5515
23.1.13 15:58

Tak malemu je 4,5 mesice, holkam co maji stejne stare mimca piji 180az 210ml a me malej vypije 90ml az 120 a to je zazrak, uz mesic mi spi celou noc, nema potrebu papat a po cele noci mi vypije treba jen 30ml. Hruuuuza :)
Museli jsme zacit davat prikrmy, ale taky zadna slava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
23.1.13 16:02

Teda no tak to je hrůza. Pořád jsem doufála, že se to časem zlepší a rozjí se, ale jak to tak tady čtu, tak asi doufám zbytečně. I když je to hnusné, trochu mě uklidňuje, že v tom nejsme sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí