Kolik dokrmujete ve druhém měsíci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik dokrmujete ve druhém měsíci
Ahoj maminy,
jsem docela čtivá matka, byť ne aspirantka na matku roku, ale začínám být už vůči všem odborným radám trochu nedůvěřivá, protože se neustále dozvídám protichůdné informace. Malému jsou dva měsíce a od porodnice musím dokrmovat, protože mám méně mléka, po nakojení z obou prsů cca 60 ml. Dokrmuju Bebou a pediatrička mi řekla, že výrobci uvádějí na krabici zcestné množství (ve 2 měsících 5 x denně 150 ml) a že mám malého krmit 7 x denně a maximálně do 100 ml. Jenže malej je nespokojenej a hladovej. Když jsem mu ale dávala více, byl mnohem víc v klidu, ale podle doktorky přibýval moc (350 gramů za týden). Přírůstek by měl být prý 10-15 deka. Nevím si moc rady. Jakou máte zkušenost vy? Malej byl při narození pěknej macík, vážil 4 kila a měřil 55 cm. Teď už má 5,5 kg a 60 cm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@ewca85 píše:
Ahoj maminy,
jsem docela čtivá matka, byť ne aspirantka na matku roku, ale začínám být už vůči všem informacím trochu nedůvěřivá, protože se neustále dozvídám protichůdné informace. Malému jsou dva měsíce a od porodnice musím dokrmovat, protože mám méně mléka, po nakojení z obou prsů cca 60 ml. Dokrmuju Bebou a pediatrička mi řekla, že výrobci uvádějí na kjrabici zcestné množství (ve 2 měsících 5 x denně 150 ml) a že mám malého krmit 7 x denně a maximálně do 100 ml. Jenže alej je nespokojenej a hladovej. Když jsem mu ale dávala více, byl mnohem víc v klidu, ale podle doktorky přibýval moc (350 gramů za týden). Přírůstek by měl být prý 10-15 deka. Nevím si moc rady. Jakou máte zkušenost vy? Malej byl při narození pěknej macík, vážil 4 kila a měřil 55 cm. Teď už má 5,5 kg a 60 cm…
Ahoj já mám mimčo teda plně na UM dneska je mu 5 neděl a krmíme tak 7-8 denně tak 120-130ml
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je nespokojenej, tak bych to množství navýšila a doktorce odkývala, co chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim, jak je to s UM, ale podle me 100ml je spis spodni hranice. Moje mala kolem dvou mesicu hrkla klidne 180ml (kojila jsem a vazila). Pribirala jednu chvili i 400g tydne a pak se to samo zpomalilo.
Pokud ji neboli brisko a neublinkava z prejedeni, dala bych klidne vic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně právě bylo řečeno, že je to na takhle malé dítě moc. Přílišně to zatěžuje ledviny a dítě jak pak přecpané, takže většinu energie spálí na to, aby mlíko zmetabolizoval a bolí ho bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nemám problém to udělat podle svého, ale na jednu stranu mi dává smysl to, co říká… Ačkoliv malej je fakt ukňouranej už za hodinu a zklidní se jen u prsu. Máme to trošku celé vybojované, protože krmení je hodinová záležitost, abych nepřišla o mlíko, kojím každé prso 15-20 min. a pak ještě vážení a flaška. Ale vím, že je pro něj MM důležité, tak to absolvuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda s UM zkušenosti nemám, ale podle mě je blbost dítě nechat plakat hlady ne, ono asi samo nejlíp ví, kolik potřebuje
nebo prý existuje nějaké mléko forte, které víc zasytí, ale má stejně kalorií jak normální, zkus se na něj zeptat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli se nepletu, tak kdyz to.ma byt podle tabulek, dite by melo vypit 1/6 sve vahy. Jestli ma 5,5 kg, tak muze uz pit nejakych 900ml za den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslím, že by se to časem upravilo, ale nechci mu škodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulatko Ano, to jsem právě taky četla a odpovídalo by to i návodu na UM. Ale bylo mu pediatričkou (která je jinak bezvadná a asi fakt zkušená), že dítěti stačí těch 100 ml., když má víc, je přecpaný, tudíž ho bolí břicho a od toho mu paradoxně pomůže další krmení, protože rozhýbe trávení a to je pak začarovaný kruh. Mimochodem, asi jsem si na problém s kojení zadělala také na její radu, protože po příchudu z porodně hrozně plakal, my mysleli, že je to kolika (ted vím, že hlady) a proto jsem najela na tříhodinový režim kojení 15 min. z jednoho prsa ![]()
Příspěvek upraven 22.01.13 v 20:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 Nevím, jestli měnit Bebu, když mu jinak vyhovuje… ale zeptám se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako nezni to uplne nelogicky, ale podle me 100ml je pro skoro sestikilove dite opravdu malo na nasyceni. Ja bych asi davala aspon tech 120. Ja to srovnavam s tim, co jsem navazila u kojeni, tak nevim, jestli je to stejne. To materske mleko se mozna lip travi. Ale na objem by tech 100ml moji male. urcite nestacilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bude zkušená dost málo, když vám poradila na pláč kojit po třech hodinách
a ještě omezit čas. Kdyby měla povědomost o základních doporučeních pro úspěšné kojení, nikdy vám nic takového neporadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška No, teď už bych to udělala jinak, ale první dítě, stres z porodu (přenášení, SC) a prostě nezkušenost. Naštěstí si držím alespoň nějaké MM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej malému najíst kolik chce. Myslím, že takhle malé mimčo se přecpat nemůže a pokud se mu to podaří tak to poznáš… ![]()
Aspoň u malé to tak bylo.
Doktorce bych odkývala co chce a udělal si to podle svého. Nebo jste snad prcka dělali podle tabulky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit