UM a následná snídaně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
UM a následná snídaně
Ahoj holky,
malý si po ránu dává 250ml UM. Myslíte, že mu to může nahradit snídani, po které bude následovat ovoce na svačinu a oběd v poledne? Ptám se proto, že malý vstává kolem 7 hodiny. Vypije UM, dá si se mnou třeba ještě kousek pečiva s něčím na snídani, potom krátce na to ovoce a oběd už má kolikrák po 11 hodině, protože je brzo unavený a jde spát. Nechci aby byl zbytečně přecpaný. Máte to někdo podobně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, tak jsem zvědavá, kdo co napíše
… Kolik je malýmu? Kristýnce jsou dva roky a měsíc a taky má tak cca v 7.00 hod. 240 ml mléka, pak si dá třeba kousek banánu nebo miluji papriku, rajčaja, občas si zobne chleba nebo když jdem dopo do obchodu, dá půl suchého rohlíku
, oběd cca 12.00 hod. Stejně do dítěte nenacpeš jídlo, které nechce. Nechám na stole, když chce, dá si, když ne, tak ne… Ale o papriku a rajčata se hlásí sama
Takže za mne je to ok, víc s tím neudělám ![]()
Příspěvek upraven 21.01.13 v 12:46
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš malej takhle snídá mlíko už přes rok (od tý doby co ho nepije v noci) a nic jinýho už moc nechce, max kousek rohlíku, nebo trochu piškotů a pak má vlastně až oběd. Jsou mu dva roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolik mu je? Když hlídáme přítelovo roční vnučku, má mlíko běžně jako snídani. A až pak svačinku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme jen mléko a pak až svačinu v podobě ovoce, snídani vynechávám. Malý má 15 měsíců, mléko má cca v 7 hodin, ovoce okolo půl 10 a ve 12 obvykle obědvá. Mezitím sem tam piškot. Kdybych mu dala ještě snídani, tak by podle mně přecpaný byl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcerka (2 roky) po ranním mlíku moc jíst nechce, dřív skoro vůbec, teď si něco zobne. Myslím, že je to prostě jako plnohodnotné jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme
malá dostane 200ml mlíčka, a pak třeba za hodinu se dožaduje svačiny, tak má třeba ovoce, krajíček chleba s lučinou..atd Je jí 18m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak je starý? Syn pil po ránu mléko asi do 16 měsíců, zhruba od 17 měsíců ho má už jen večer před spaním a ráno až se mnou snídá a má na pití čaj. Dopolední svačiny si odboural už snad někdy v 9 měsících, takže snídá a pak až obědvá, pokud do toho ještě svačil, tak nikdy nebyl schopný jíst oběd, leda až tak po třetí odpoledne. Takže u nás je snídaně, oběd, svačina, večeře a mléko před spaním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepíšeš kolik malému je
tak já mám např. 7 měsíční. ¨
Vstává kolem 9 ráno
V 9:30 dám mu přesnídávku s piškotem nebo kaši
12:30 oběd / zeleninu, masíčko, brambory…
16:00 UM 200ml
19:30 kaši 00:00 UM 200ml
přes celý den 150ml čaje
a občas se probudí kolem 6:00 tak taky vypije UM 150ml ale to je tak 2× týdně a pak spí do 9:00 ![]()
Takže se mi zdá, že je to podobný, pouze šoupnutý max á2hod. Kdyby neměl hlad, tak si nedá. Je lepší, když se nacpe dopoledne a následně to vyběhá / náš vyplazí
/ než pak na večer. A pokud není kulička, tak bych to neřešila, hlavně že mu chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Edík má necelé tři roky a taky snídá mléko. Pak dopoledne buď zobe piškoty, cornflakesy nebo má svačinu - jogurt, pribiňák. Cca ve 12hod. oběd. Řídila bych se hladem dítěte. Pokud nechce, nedávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli s tebou stejně chce snídat, tak mu to dopřej. Nechala bych ho - snídaně je důležitá, tak je dobře, když si zvykne snídat, nebudete se dohadovat, až už nebude pít ráno mlíko. Viděla bych to jako dobrej základ stravovacích návyků. Spíš bych vynechala svačinu nebo dala oběd klidně až po spaní. A jestli svačí jenom ovoce, ne přesnídávku, tak si myslím, že to je ok. Aspoň si zvykne jíst pravidelně.
- Citovat
- Upravit
Moje děti obě pijí ráno 250ml mlíka a pak se jim do snídaně moc nechce, občas jim vnutím pár piškotů nebo půlku brumíka. Syn pak až svačí ve školce, dcera si třeba kolem 9h něco dá… Ale v zásadě asi jedou bez snídaně, ať jim nabídnu cokoliv, prostě to nejedí…
Oba jsou hoooodně hubení, ale zdraví a šikovní, takže se tím nějak moc netrápím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 zkoušela jsem mu dát 240 ale nechce
vypije si těch 200ml a zbytek nechá. Nebo myslíš jako dávky během dne???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit