Nepije čajíky, ani štávičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
nepije čajíky, ani štávičky
Ahojky všem pročítala jsem zde diskuze na téma pití, ale to co jsem hledala nenašla, tak znovu: Malá má skoro 10měsíců, je od narození na UM, neměla jsem mléko, ale trápí mě, že nepije přez den žádné šťávičky, čajíky nebo tak, jen mlíko, za den 400-600ml plus kaše, nebo nějaká příkrmová mňamka, není to divné synovec kterému jsou 3roky, v jejím věku pil jak divej, ale ona to prostě nechce, už sem toho vyzkoušela hodně, včéra se mi povedlo do ní dostat 50ml malinový sunarky, ale to je vše. Ale plínky má počůrané dost, za den asi 5-6ks, a jinak nemá žádné potíže, je veselá a prospívá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Malá mi taky nechtěla moc pít. Musí se to naučit. Po roce se to změnilo, i když ani tak tomu moc nedá. Pořád nabízej a nabízej. Co šťáva z ovoce? Malý hrozně chutnalo, když jsem podusila třeba jablíčko a dala jí tu vodu.
A ty granulovaný čaje jsou samej cukr, snažila bych se malou naučit na normální, pytlíkovej a dosladit něčím jiným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To ovoce jsem zkoušela, ale to se kření
, pořád jí to samozřejmně strkám, a ty granule, nejsou čaj, ale jen šťáva a v lékárně mě ujistily, že tam není přidaný cukr.
Tak snad nekecali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala taky moc nepila, tim, ze mela rok v lednu nebyly horka a nic ji nenutilo… mela jsem piti porad pri ruce, nabizela v kazde vhodne chvili.
I ted, kdyz ma dva roky ma dny, kdy nechce skoro pit. Hodne mi na to pomaha stridani lahvicek, ma jich asi osm!
Jako mala jeste strasne rada sama lzickovala - dostala do sebe alespon neco, a potom pila rada ze sklenicky - tak zkousejte, to se podda! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No zkusím tu skleničku, nebo kelímek, a nebo malýho panáka
no my máme taky hodně flaštiček a hrnečků, je to síla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme bojovali s pitím a vlastně bojujeme do dnes (18měs)
U nás se pije jen voda, nic jiného nechce a to jí musím stále nabízet, zkoušela jsem různé láhve hrníčky a pítka, nakonec se osvědčil hrníček s pítkem ze kterého jí to vyloženě baví (hlavně to vylívat), ale pije sice né moc, ale ano…
Snažím se to hodně nahrazovat polévkami, Um denně jen 150ml ráno a pak 150ml večer, ale na nějkou normu se asi taky nedostaneme
Jedině, že bych to do ní lila trychtýřem ![]()
Nezbývá než zkoušet a nabízet nabízet a nabízet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam ten samy problem. Male je deset mesicu a castecne kojim, castecne UM. Pres den da max. 100ml a to opravdu s velkym premlouvanim. Osvedcilo se mi take podusit jablko a dat stavu z nej. Uz jsem si i stezovala doktorovi, ale pry to nemam az tak moc resit, pry se to stava a v zime to az tak nevadi. Tak snad se to nauci do teplych letnich mesicu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Male chutnaly takove ty stavicky od hippu, nebo hami - levnejsi alternativa jsou stavicky z DM. Redila jsem ji to pul na pul s vodou, lepsi nez ty granulovane caje… ![]()
ted uz astesti vypije i pytlikovy caj a davam freshe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak vidím že to je všude stejné ![]()
Držím nám palce ať to dopadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malakajka malý taky nechtěl nic a nabízeli jsme kde, co a ze všeho. Pak jsem se na to vykašlala a dávala pořád stejné pítko a obyčejný ruský čaj lehce oslazený. Začal pít kolem 14 měsíce. To bylo v létě. Najednou se to zlomilo a stále žasnu a jsem ráda, že pije. Jen je konzervativní a nechce nic jiného. ![]()
V té době, kdy nepil jsem byla vděčná, že chytá alespoň UM. V 8.měsíci měl těžkou spálovou angínu a rvali jsme do něj čaj po lžičkách.
Šílené období a všichni nás chválili, jak je zavodněný. ![]()
Držím palce a věřím, že začne pít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kupuji Hipp merunkovou stavu 200ml a redim to do 500ml…a vypije jak kdy…stoji to 30kč…tak zkus to
me malá pila cajik sunarku a pak prestala a nechce ho…ani vodu…ale toto ji smakuje…a já to trochu prihřívám…studene mi nic nevypije
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme naprosto stejný problém, syn pije jen mléko; šťávičky, vodu a čaj odmítá; zkoušeli jsme lahve, lžičku, normální hrneček, nic nepomáhá
- Citovat
- Upravit
Hipp šťáva je slazená, proto jí to asi chutná; není to ale dobré na zoubky
@Barun píše:
Já kupuji Hipp merunkovou stavu 200ml a redim to do 500ml…a vypije jak kdy…stoji to 30kč…tak zkus tome malá pila cajik sunarku a pak prestala a nechce ho…ani vodu…ale toto ji smakuje…a já to trochu prihřívám…studene mi nic nevypije
- Citovat
- Upravit