Půlroční miminko pije jen ve spánku

40
16.12.24 12:46

Pije jen ve spánku

Ahojte… uz jsem tu dávala dvě diskuze a musim vypadat jak blázen… ale neni tomu tak. Syn 6 měsíců, vždy se nějak najedl, je s ním víc práce, ze jsem s nim musela chodit při krmeni atd atd.. Ale jedl a mel vzdy vypito.
ALE, ted pije jenom ve spánku a me uz dochází síly psychicky. Jidlo řešíme od 2 a pul měsíců, kdy jsme museli přestat kojit, protoze nechtel.. No od ty doby je to houpačka, jednou ji za chůze, ale ji, pak zase ne. Ale nikdy se nestalo, že by nepil, když je vzhůru.. Začali jsme a příkrmy, to jsem sem tez psala … ze sni jogurt, nejaky ten oběd, přesnídávka.. ale ted jim taky moc neda. Za cely den by nic nesnedl a nemel by s tim problem. Nevim co je spatne.
Zuby nemáme žádný a nevim zda muze takto odmitat jist, kdyby se jen prořezávali.. No ale je vysmaty, stastnej, tyden zpět začal na kolínka, proste šikovný. Jenze to je to divný, necítí hlad? Je to nejaka diagnóza? Porucha příjmu potravy u miminka? To snad nemůže být ani možný ne..
V noci budim, 2-3× a za noc vypije okolo 300 ml. No a během dne, kdy jde spát.., tak uspím a strčím lahev a doufám ze něco vypije. Vždyť ani nemůže vnímat, ze ji,.. Takze nemuze mit naučeno -hlad-najim se - uspokojeni.
Ano, ja mam povahu na nic.. Jsem stresar, pesimista hnusnej.. a lidi kolem me uz to jidlo neberou nejak drasticky, ja to prehanim..
Ale stojím si za svým, ze to neni normální tohle.. Ven nemuzu, na návštěvu nemuzu, protoze cekam kdy zase pujde spat a ja budu moct strčit lahev.. Čaj pije bez problému 150-200 za den. Mleka jsme vyzkoušeli víc, lahev taky. V tom to není..
U doktorky jsem též za hysterku, protože on vzdy něco přibral a hlavne je tam vysmatej, je hodne kontaktní a společensky. Nezajímalo ji, jakym způsobem musim krmit.. A kdyz uz by nas chtela dat do nemocnice, nevim co by tam zase delali. Kdyz uz jsme tam byli po ukončení kojení a nepil vubec.. Akorat ho dva týdny nutili, nic se nedelo, udělali veškerá vyšetření, ma vse ok a 3 dny mel i sondu..
Netuším uz co si myslet.. Hlavne jsem tu našla několik takových diskuzí a doktori si v zadnym případě nevedeli rady. Jsou k nicemu v tyhle oblasti.. takze fakt nevim co s tou situaci.. Ja jen cekam, kdy váha půjde dolu.. A bude se to muset nějak řešit.
Vubec neverim, nemam nadeji, ze nekdy bude jist sam s chuti, ze se přihlásí o jidlo a zkrátka bude normalne jist.. Kdy se ma naučit ze jidlo je příjemná věc..
Ja vim, ze některé deti přibírají ze vzduchu, ale neverim, ze bude pribirat takto nadále. Bude vetsi, vic se hýbat, mel by vic jist…no jsem na nervy a nějaký Vanoce jsou pro me za trest.. a to jsou to naše první společný.. Nespim, nejim, hubnu, nemám sílu v nohách.. protoze už to je na palici a uz to trvá dlouho a misto zlepšení je to horší a horší…
Ja mu nabízím různe, po delší době.. mam hodně vyzkoušeno ale nic nic. Jen v polospánku.. Je mi ho lito a hlavne se na nej jenom zlobím.. neumim byt v pohode … On me vlastne jen štve a trápí me.. Žádnou radost nemam… :(
Vážila jsem si ho včera a 6530,ale jen díky tomu jídlu ve spaní a to vypije 90-120, nekdy i 80..
Achjo, kdy to skončí?…
Chtela jsem se jen vypsat… protoze i na fb skupince jsem za blázna … protoze jsem to řešila prakticky porad … a to pil hezky, ale ted je to takovy a neveri se mi no..
Jeste dodám, ze přítel to nechce řešit, ma jinou povahu a rekne mi at si neji, ze proste uz to řešíme dlouho a nebavi ho to a jq se nedivim, my nežijeme, jen přežíváme a řešíme jidlo… kazdy den co snědl, nesnedl.. proste je v klidku… závidím mu jeho myšlení.

Chtela sem zkusit ho nechat cely den bez jídla a davat jen čaj, ale to akorat zjistim, ze je to fakt spatný, ze si nevezme ani po celým dni…
Kdy se to zlomi a bude jist sam od sebe a rad..? Az mu padne rok? protoze to uz vubec nevim jak ho budu takhle uspavat a krmit … ve stoličce nebude hodný, bude uz vic neposlušný, živy, kdyz zavře pusu tak zavře pusu a neda si nic.
No moje černý scénáře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
16.12.24 14:10

@Anett0202 klidně to můžou být zuby a k tomu ty návyky, které ma. Píšeš, ze to tak nebylo vždycky. Moje malá pila do příkrmů 4-5× denně a to vždycky o něco méně, než bylo na tabulce. Přibírala ze vzduchu. Zkoušela jsi začít s příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.12.24 14:43

@Aduš8 příkrmy dávám uz skoro měsíc, nekdy ji, nekdy ne, kazdy den je jiny a spis to do nej “tlačím”, občas otevírá pusu sam. Nevím no… nechapu to. Za den vypije okolo 500 mleka, vcera mel treba 680, ale za jakou cenu a boj.. On je tak šikovný miminko, nepláče, proste paráda, ale nejí.
Bojim se, aby nepřestal úplně jíst, na fb je skupina i obtížně krmené a sondované deti. A stava se ze přestanou jíst… ja bych to neunesla😭 😖
Kolik ti pila malá? 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
16.12.24 19:25

Ahoj, moje mala pila do prikrmu tak 5-6× denne, 100-120ml MM. Nemeli jsme ale problem s krmenim, pila z flasky, odsavala jsem. Ale bala jsem se, ze se dr bude ptat, protoze urcite nesplnovala denni normu. Kakala jednou za 12-14 dnu. Syn to mel s kakanim stejne i kdyz pil vic, tak jsem nestresovala. Mala mela osi 5ti denni obdobi, z niceho nic, pricina neznama, kdy se 2× dobre napila v noci v polospanku, pak se treba v 8:00 vzbudila a poradne se napila az kolem 15:00-17:00, jak kdy. Do te doby jen cuc tak 20ml a konec. Pak mela 2tydenni obdobi, kdy snedla 4 lzycky prikrmu a konec, az do spani a napila se az po spani. Zacala jsem nabizet krupku a lzicku ji strkala skvirkou mezi krupkou a koutkem ust. Ted ma mala 8 mesicu a nejakych 9kg. Zub zadny ale nejaky rezim ma. Urcite neji a nepije kolik ma. Prikrmy ma 3 denne, da tak 1/3 standardni davky. Dopiji 1× denne 50ml caje a koji se pred spankem, 1 nebo 2× v noci a nadranem. Rekla bych tak 120-140ml davka. Nic ji neutece. V zidlicce nesedi, nejlepe krmit kdyz se plazi mistnosti. Je pravda, ze Tvuj prcek je hubenejsi podle toho co pises, ale to byl muj syn taky. Ma ted 3,5 roku a necelych 12kg. Pokud nebude mit Tvuj prcek vyznamnejsi problemy a nebude mit ubytky, zrejme se nedockas fundovanych odpovedi, ktere cekas. Pokud uz jsi zkousela vsechno, opakuj. Opravdu to mohou byt zuby. Az se proderou, snad se to zmeni. U syna je zas sileli ze mel mezi 13mesici a 2,5.rokem opakovane co 2tydny horecky 39-40. Nez se prodral posledni zub. Od te doby slus. Taky nikdo nevedel proc. Dokud samy prisly a odesly do 3 dnu a nic jineho mu nebylo… a ze jsme nespali a maly mel ze zivota prd… ale preslo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.12.24 19:36

@Dea.Centaurea tak my to máme v rodine..jsme vsichni drobný, ja mela v roce 7 kg, takze on je proste po me, i ekzém sdedil po me, samy negativní veci. Ale to se neda vydržet psychicky no… ja každým dnem jsem na nej vic a vic naštvaná, nemam silu na nic absolutně. Jak u blbců, nejdriv musim trosku uspat a pak nabídnu a bud vypije něco nebo ne. Jednou si myslim, ze je nemocnej, ze to neni mozny tohle, pak si zas reknu, no je to nejedlik, ale az tak. Nejedlika bych brala kdyby jedl normalne ale malo.
Nevim no… kolikrát mam uz pocit, ze ho jeden den nezvládnu, seknu sebou a bude konečná. Protoze tohle uz nejde zvládat. Hlavne jsem na to jakoby sama. Ja jediná pochopitelně vím jak na nej, takze krmeni veškerý je na me, proste nedělám nic jinyho během dnu, jen krmim, brecim a jsem v háji totálně.
Az přijdou úbytky na váze, do nemocnice se nenecham zavřít, ještě ho tam vic “zkurvi” jako předtím.. Nikdo mi nepomůze no… já to vím.. Jen se vždy potřebuju vypsat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
16.12.24 19:37

U nás to jde s flaškou z kopce vždy, když rostou synovi zuby. Začalo to někde na těch 6m. To byli pařáky a on nic nechtěl. Tak jsem taky krmila ve spánku. Teď je mu 14m a kvůli stoličce flašku nechce už vůbec.
Popravdě, aby byl spokojeně najedeny, tak pouštíme i pohádky od 8m. Já vím, že bych neměla, ale on se nají a je víc spokojenej. Trápí ho zuby, nenechám ho trapit i hlady.

Příspěvek upraven 16.12.24 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
16.12.24 19:40
@Anett0202 píše: Více

Rozhodně není dobře, že jsi na to v podstatě sama.
Potřebuješ se dát dohromady. A tak potřebuješ čas pro sebe.
Musíš se za sebe trochu postavit. Proč neda příkrm i otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
16.12.24 19:46

@ALIPELI Protoze ja si to nepreju… jsem hloupá.. neumí to s nim jako ja a proste u me sni vic … neni s nim tak casto jako ja.. a ja ho proste nenecham, takze moje chyba.. ale tohle neznam, jeste se nestalo, ze by nechtel vubec a jen ve spaní.. pritom mi priide ze mu kruci v břiše …
Tohle bude ještě na dlouho.. jestli mi nehrábne, tak si půjdu pro oskara..Nevim jestli by zuby mohli dělat až takový problém, ze se dite odmítá najíst..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
16.12.24 20:51
@Anett0202 píše: Více

Zuby opravdu zapříčiňují nechutenství. Prostě je to bolí a nadměrná tvorba slin zase zaplní bříško. V noci mi syn k tomu ještě vždycky hodil šavli. Hodně jsem si kvůli tomu nečetla.

A hele musíš se hodit do klidu. Dítě to hrozně vnímá a z toho důvodu může mít i ten špatný spanek. Zkus třeba homeopatika - ráno Sepia opfficinalis 15CH 5 granulek a odpoledne 5granulí Ignatia mamarkuse. H. Dobrat celá balení. Po porodu mi to hodně s psychikou pomohlo. Syn už na 1m chytil covid, po měsíci očkování a do 14 dnů byl zase nemocný. Pak mickovani z dovodu začlenění plic, cviceni kvuli povolenemu břišnímu svaltvu…už jsem to nedávala. Bylo mi ho tak líto, že jsem každou chvilku brečela. Tyhle homeopatika mi ale opravdu pomohla. Brala jsem je 2m.
Musíš začít partnerovi věřit. Začít pomalu, at je s nim třeba hodinu v kuse. Ty si zapni třeba tv (nebo se zavřít v ložnici s knizkou, ať o tobě dítě neví) a hoď nohy nahoru.
Postupně prodlužuj ten čas a bez třeba na procházku. Uvidíš, že tk sami zvládnou.
Samozřejmě, že máma své dítě zná nejlépe. Ale i otec musí zbavit s dítětem čas. A i ty se musíš naucit vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.12.24 06:03

Souhlasim s @ALIPELI a tim, ze by jste doma mohli najit nejaky kompromis podle casovych moznosti partnera a nejakeho Tveho usudku, kdy by Ti nejmin vadilo, kdyby se maly se svym tatou najedl byt min, ale bez Tveho zapojeni, aby jsi mohla vypnout. Aspon na chvilku. Zkus si vsugerovat, ze za toho stvrt, pul dne hlady neumre. A treba Ti pak o to vic sni, kdyz zas budes krmit Ty. Mozna ma vlastne dost za cely den kdyz dostava po troskach. Mozna by mu stacilo mit mene casteji. Ono se to ale nejak vykrystalizuje. Ja si taky prosla obdobim flustrace. Jineho druhu, ale vysledek byl stejny - byla jsem protivna, zla, syn nespokojeny… Totiz syn, moje prvni dite, se narodil se syndaktilii. Na leve ruke (uz ma po prvni operaci) a obou nozkach. Zadna tezka vada, srust jen kuzi. Ale bylo to prvni takove sklamani, nebo jak bych to rekla, ze se tema myma genama zrovna tohle dostalo do toho jeho balicku (az do jeho narozeni jsem ani netusila, ze to mame v rodine). A pak po par mesicich prislo dalsi rozcarovani - syn nebyl zadny partak, kteremu jsme mohli ukazovat hracky, kdyz byl na brisku - rval. Nesnasel tu polohu. Je 36+1, bud proto, nebo kvuli geneticke vybave, byl slabsi, mel silnou zloutenku, neprisal se hezky, trapil se, nenabiral, tak jsem odsavala a krmili jsme strikackou a potom z lahve. Cela moje materska byla o tom casovani - kdy odsat aby dite az se vzbudi, melo. Az po case a par hezkych prirustcich jsme se zase zacali trapit s prsem. V podstate jsem ho zacala plnohodnotne kojit az uz jedl prikrmy. A ze byl drazdivy a byl by usinal na prsu, no jo, jenze mu to neslo, takze misto usinani se vztekal. Souvisly spanek? Nula bodu do cca 10mesicu. Usl obalen polstaremi na 15min a jakmile jsme opustili mistnost, rev. Jeho hlavni komunikacni nastroj byl rev. Do roku a pul. Zadne navstevy, ani my nekam ani nikdo k nam. Na karu meho taty prorval 3 hodiny, kdyz jsem rozvazela rodinu, mama udelala manzelovi scenu, ze ma mit to dite na rukou. Mel. Syn proste rval. A vsechno bylo spatne, a my byli spatni rodice a manzel to nezvladal a ja mela mit vic trpelivosti. Nemela jsem. Kricela jsem na syna, plakala jsem, prosila ho, ze my s tatinkem preci nekricime,…nic. Proste z toho musel vyrust. Doted nemluvi, ma opozdeny vyvoj reci. Dorozumivame se ukazovanim. A kdyz je stastny, je proste hlasitejsi. A je to tezke, ma 3,5 roku a jeste jsem od nej neslysela „mama“. Taky se z toho vseho obcas potrebuji jen vypsat. Ja ale mam v manzelovi obrovskou podporu. Skus svemu muzi trosku zacit duverovat, jinak se z toho zblaznis. A pokud syn nebude chtit ukaznene jist, nedonutis ho. Treba se to pak srovna az ve skolce, kdyz bude videt kolem sebe spoustu jinych deti… ty prvni roky jsou proste o silene trpelivosti, jen kde ji brat, ze :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7350
17.12.24 07:48

Nečetla jsem to celé… ale zkoušela jsi nebudit v noci? Jak by pak pil ráno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
17.12.24 08:18

Bože, další diskuze, jak jsem mohla u kojeneckého dítěte poznat, kolik vypije? Nijak. Kojeny byl do roku a půl, když měl žízeň, lokl si vody…třeba v roce…
Takže už neřešis, že máš nejedlika, teď opět pití. Uklidnim tě, na jeden zátah mi 250 ml hrnek nevypije ani 11ti léte dítě. Možná v létě, když sportuje a je hic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
17.12.24 08:21

Tohle je ta nejedli diskuze :nevim:
https://www.emimino.cz/…adlo-542274/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
17.12.24 09:37

@KKK85 blby … dneska jsem ho nevzbudila a doteď se nenajedl.. proste si myslim, ze ma nejaky problem.. Mam toho hodne načteno těchto příběhu, s maminkama jsem si psala, co si to prožili.. dítě přestalo jíst, sonda a ted čekají zda nekdy jíst bude.. jen se o tom nemluví, ze takovy deti jsou..
Akorat na Vanoce skoncime opet v nemocnici.. protoze proste on odmítá jist.. a ja uz nemam sily.. ano psala jsem tu příspěvky, vzdy s nim byly potíže.. ale porad nejak jedl.. ted dva dny uz takhle v polospánku jen a dnes zatim nic … a nevypadá ze si vezme, ale v brise mu kručí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí