Pije více mléka než má!

Anonymní
21.1.23 16:03

Pije více mléka než má!

Zdravím :andel: mám doma měsíční nedonošenou holčičku. Když se narodila měla 2 kila, momentálně má 3120g :srdce: je na UM. Podle těch kil by měla vypít okolo 70ml na jedno krmení 8× za den. Jenže malá je dost hladová, a na jedno krmení zvládne i 120. Ne každé krmení, někdy i jen těch 70. Po těch 120ti neblinká, je spokojená. Jenže se bojím abych ji nějak nepřekrmovala :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4536
21.1.23 16:07

Pokud neblinká a není plačtivá, že by ji bolelo bříško, tak ji nech pít to, co vypije. Taky nemáš vždy stejný hlad. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36392
21.1.23 16:08
@Anonymní píše:
Zdravím :andel: mám doma měsíční nedonošenou holčičku. Když se narodila měla 2 kila, momentálně má 3120g :srdce: je na UM. Podle těch kil by měla vypít okolo 70ml na jedno krmení 8× za den. Jenže malá je dost hladová, a na jedno krmení zvládne i 120. Ne každé krmení, někdy i jen těch 70. Po těch 120ti neblinká, je spokojená. Jenže se bojím abych ji nějak nepřekrmovala :,(

Klid nekrmis ji přece cokoladou. Hladem ji řvát přece nenecháš. Dej jí kolik potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 16:12

@Paní.Norrisová bříško ji bolí i po těch 70ml, trpí nato :zed:
@JancaS84 Dobře, děkuju, bála jsem se aby jí to neublížili když vypije 2× tolik než má :? :srdce:

• Citovat
  • Upravit
44228
21.1.23 16:37
@Anonymní píše:
@Paní.Norrisová bříško ji bolí i po těch 70ml, trpí nato :zed:
@JancaS84 Dobře, děkuju, bála jsem se aby jí to neublížili když vypije 2× tolik než má :? :srdce:

Proč se ptáš tady a ne pediatra?
Vlastní zkušenost s UM sice nemám, ale když jsem si studovala všechny ty rady a doporučení, kdyby náhodou, psali tam, že dlouhodobé přepíjení je taky špatně, i když určité tolerance jsou, hlad není vždy stejný. Pro tyto hladovější děti existují speciální řady mlék doplněné o sytící složku.
Navíc Tvoje holčička je nedonošená, roli může hrát i věk.
Nevím, co je dobře, ale ptala bych se pediatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.23 16:48
@Anonymní píše:
Zdravím :andel: mám doma měsíční nedonošenou holčičku. Když se narodila měla 2 kila, momentálně má 3120g :srdce: je na UM. Podle těch kil by měla vypít okolo 70ml na jedno krmení 8× za den. Jenže malá je dost hladová, a na jedno krmení zvládne i 120. Ne každé krmení, někdy i jen těch 70. Po těch 120ti neblinká, je spokojená. Jenže se bojím abych ji nějak nepřekrmovala :,(

Když kojis, tak ano nevíš, kolik si nataha. Dávej ji tolik, aby byla spokojená a neřeš to :hug: případně to řešit, ale s Dr, který ji má v péči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5176
21.1.23 17:14

Tabulky na krabici UM jsou orientacni, nikdy jsme neresili kdy miminko vypilo vic/casteji. Prece ji nenechas rvat hlady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
21.1.23 17:30

Děti nejsou tabulkové..a přece ji nenecháš plakat hlady ;) kdyby nějak výrazně zvracela tak bych to možná řešila ale jinak ne…dcera taky někdy pila víc, někdy míň a když měla dost tak prostě flašku vyflusla a už ji do pusy nevzala… u kojení třeba vůbec nemáš tušení kolik si vypije a nikdo to neřeší…takže klid…hlavní je aby byla spokojená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.23 18:00

@Vladusxx asi máte všichni pravdu, nebudu to nijak řešit, v 6ti týdnech jdeme na kontrolu, tak se jen pro jistotu zeptám. Moc děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
749
21.1.23 18:12
@Anonymní píše:
@Vladusxx asi máte všichni pravdu, nebudu to nijak řešit, v 6ti týdnech jdeme na kontrolu, tak se jen pro jistotu zeptám. Moc děkuji :hug:

jen dodrzuj casy mezi krmenim, aby to zvladla stravit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11895
21.1.23 18:28
@Gracelynx píše:
jen dodrzuj casy mezi krmenim, aby to zvladla stravit

Jasně měsíčnímu kojenci vysvětlíš levou zadní že musí počkat že podle předpisů smí papat až za hodinu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
21.1.23 18:37
@Vladusxx píše:
Jasně měsíčnímu kojenci vysvětlíš levou zadní že musí počkat že podle předpisů smí papat až za hodinu :lol:

Mateřské mléko má schopnost měnit svoje složení podle potřeb dítěte. Složení mléka je jiné i během jednoho kojení.
UM tu schopnost nemá. Proto byly vytvořeny orientační tabulky, které jsou ve shodě s potřebami dětského organismu v určitém věku a při určité váze. Při přepíjení může dojít třeba ke zvýšené zátěži trávícího systému, ledvin, vyššímu příjmu některých minerálů, což není dlouhodobě OK.
Je to i jeden z důvodů, proč se uměle živeným kojencům doporučuje zavést příkrm už ve 4 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
21.1.23 23:32

Nás malý je od tří týdnů jen na um. Dle pediatra má pít 150ml na kilo váhy, dle tohoto vzorce si máme hlídat krmení. Ale malý taky některý dny pije mnohem víc než by měl a jiné zase min. Tím, že tvoje holčička je nedonosena, asi bych hlídala jestli v průměru pije tolik kolik má, výkyvy bych neřešila a byla bych ráda že hezky ji, některé nedonosene děti mají s jídlem problém a jíst nechtějí. U um je problém v tom, že obsahuje hodně bílkovin a ty můžou zatěžovat ledviny, pokud je jich velké množství, proto by se měl dodržovat interval cca ty tři hodiny. Protože dítě stráví mliko za dvě a půl, ale zase je to orientační. Malému jsou skoro tři měsíce a je hodně akcni, pořád se hybe, je na brisku, snaží se plazit a otáčet a jak má větší výdej energie, tak má někdy hlad už za necelé dvě hodiny, prostě to rychle stráví. Když má den kdy spíš spí, pak ji zase v delších intervalech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.1.23 23:49

Můj syn byl ze začátku na um, už v porodnici vypil podle sestřiček tolik, co 3 jiné miminka. Nikdo to neřešil - dostával prostě větší porci, tolik, kolik potřeboval. Taky mi bylo řečeno, že tabulky jsou orientační. Buď ráda, že nedonošeňátko hezky papá.

• Citovat
  • Upravit
11895
25.1.23 16:47

@1Pears1 Na UM které jsem dávala dceři já (HiPP) bylo napsáno že lze podávat dle potřeby stejně jako mateřské mleko…takže asi tak…počítám že by to tam nepsali kdyby to bylo špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí