Zvláštní nemoc

Anonymní
19.1.23 20:28

Zvlastni nemoc

Hezký večer dámy, prosím o zkušenost. Mám 21m syna. Chvíli má zvýšenou 37.3 pak kdy myslím že má snad 38 zmerim a on nemá vůbec nic. Za hodinu zas má 37.5 pal za půl hodiny nic… :nevim:
Ma vařící chodidla i ruce obličej studenej ale za krkem i tělo teply :nevim: a teploměr mi ukáže 36.6 :nevim: 8o I rtutovej. Má jen rýmu jinak živej… poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tosidelassrandu
19.1.23 20:32

Prostě viróza. To mají teď všichni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.23 20:35

@Tosidelassrandu dobre ale rozdíl půl hodiny a o tolik stupňů? :?

• Citovat
  • Upravit
19810
19.1.23 20:37
@Anonymní píše:
Hezký večer dámy, prosím o zkušenost. Mám 21m syna. Chvíli má zvýšenou 37.3 pak kdy myslím že má snad 38 zmerim a on nemá vůbec nic. Za hodinu zas má 37.5 pal za půl hodiny nic… :nevim:
Ma vařící chodidla i ruce obličej studenej ale za krkem i tělo teply :nevim: a teploměr mi ukáže 36.6 :nevim: 8o I rtutovej. Má jen rýmu jinak živej… poradíte?

Radil bych to konzultovat s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42854
19.1.23 20:40
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu dobre ale rozdíl půl hodiny a o tolik stupňů? :?

Vždyť to nebyl ani 1 stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
19.1.23 20:44
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu dobre ale rozdíl půl hodiny a o tolik stupňů? :?

Jak “o tolik stupňů”? Má prostě zvýšenou teplotu, tělo s tim bojuje. Zase z toho nedělej kovbojky.

• Citovat
  • Upravit
78489
19.1.23 20:45
@Anonymní píše:

proč měříš teplotu každou půl hodinu? tvůj syn má pouze zvýšenou teplotu, která je účelná pro boj s nemocí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
20.1.23 06:57

Já bych ty odchylky přisoudila spíš chybě měření, tak malé dítě Ti rtuťák udrží velmi pochybně a ostatní teploměry jsou tak plus minus půl stupně, což odpovídá ;) Tipla bych na virozu, taky máme. Pokud je jedinou znepokojující věcí mírné kolísání doma naměřené teploty, byla bych v klidu. Já raději dceři sáhnu na čelo a ruce pro orientační údaj, a měřím méně často, vyjde to podobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24858
20.1.23 07:17

Já vám poradím - přestaňte ho pořád měřit. Stejně většina těch domácích teploměrů měří nespolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 07:27

Prosím vas často měřím kvůli tomu že nechápu jak to může skákat. Když mu naměřili 37,5 tak za 2 holky jsem ho změrila protože mi přišel vařící a on měl 36.8 8o.. tak to za půl hodiny zkusím a ma 37 a když jsem byla úplně v šoku jak má vařící nový a ruce a vidím bez teploty :think: tak mi zo přijde prostě divný… :roll: nic víc nic min..

• Citovat
  • Upravit
76341
20.1.23 07:36
@Anonymní píše:
Prosím vas často měřím kvůli tomu že nechápu jak to může skákat. Když mu naměřili 37,5 tak za 2 holky jsem ho změrila protože mi přišel vařící a on měl 36.8 8o.. tak to za půl hodiny zkusím a ma 37 a když jsem byla úplně v šoku jak má vařící nový a ruce a vidím bez teploty :think: tak mi zo přijde prostě divný… :roll: nic víc nic min..

Prosím Tě, mezi 37,5 a 36,8 je rozdíl 0,7°C.
V klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.23 08:49

@sirikit to chápu ale pokud mám mít teplotu tak během půl hodiny nezmizí.. jen tak

• Citovat
  • Upravit
Eustress
20.1.23 08:52

Co je zvláštní? Že něco nechápeš?

• Citovat
  • Upravit
76341
20.1.23 09:18
@Anonymní píše:
@sirikit to chápu ale pokud mám mít teplotu tak během půl hodiny nezmizí.. jen tak
Úplně klidně ano, proč by ne?
Ty maxima, co jsi naměřila, ani není horečka, že by hrozily febrilní křeče - je to prostě jenom zvýšená teplota, kterou tělo bojuje s nemocí.
Jakoby chtělo bacily „uvařit“, si představ.
A nějaký půlstupeň vůbec nic neznamená - kdyby sis měřila teplotu v plném zdraví, taky Ti bude kolísat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
20.1.23 09:20
@Anonymní píše:
@sirikit to chápu ale pokud mám mít teplotu tak během půl hodiny nezmizí.. jen tak

pravděpodobně chyba měření

čím ho měříte? a jak ho měříte? vždy na stejném místě? stejně dlouho??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí