Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Hezký večer dámy, prosím o zkušenost. Mám 21m syna. Chvíli má zvýšenou 37.3 pak kdy myslím že má snad 38 zmerim a on nemá vůbec nic. Za hodinu zas má 37.5 pal za půl hodiny nic…
Ma vařící chodidla i ruce obličej studenej ale za krkem i tělo teplya teploměr mi ukáže 36.6
![]()
I rtutovej. Má jen rýmu jinak živej… poradíte?
Radil bych to konzultovat s lékařem.
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu dobre ale rozdíl půl hodiny a o tolik stupňů?
Vždyť to nebyl ani 1 stupeň.
@Anonymní píše:
@Tosidelassrandu dobre ale rozdíl půl hodiny a o tolik stupňů?
Jak “o tolik stupňů”? Má prostě zvýšenou teplotu, tělo s tim bojuje. Zase z toho nedělej kovbojky.
@Anonymní píše:
Hezký večer dámy, prosím o zkušenost. Mám 21m syna. Chvíli má zvýšenou 37.3 pak kdy myslím že má snad 38 zmerim a on nemá vůbec nic. Za hodinu zas má 37.5 pal za půl hodiny nic…
Ma vařící chodidla i ruce obličej studenej ale za krkem i tělo teplya teploměr mi ukáže 36.6
![]()
proč měříš teplotu každou půl hodinu? tvůj syn má pouze zvýšenou teplotu, která je účelná pro boj s nemocí
Já bych ty odchylky přisoudila spíš chybě měření, tak malé dítě Ti rtuťák udrží velmi pochybně a ostatní teploměry jsou tak plus minus půl stupně, což odpovídá
Tipla bych na virozu, taky máme. Pokud je jedinou znepokojující věcí mírné kolísání doma naměřené teploty, byla bych v klidu. Já raději dceři sáhnu na čelo a ruce pro orientační údaj, a měřím méně často, vyjde to podobně ![]()
Já vám poradím - přestaňte ho pořád měřit. Stejně většina těch domácích teploměrů měří nespolehlivě.
Prosím vas často měřím kvůli tomu že nechápu jak to může skákat. Když mu naměřili 37,5 tak za 2 holky jsem ho změrila protože mi přišel vařící a on měl 36.8
.. tak to za půl hodiny zkusím a ma 37 a když jsem byla úplně v šoku jak má vařící nový a ruce a vidím bez teploty
tak mi zo přijde prostě divný…
nic víc nic min..
@Anonymní píše:
Prosím vas často měřím kvůli tomu že nechápu jak to může skákat. Když mu naměřili 37,5 tak za 2 holky jsem ho změrila protože mi přišel vařící a on měl 36.8.. tak to za půl hodiny zkusím a ma 37 a když jsem byla úplně v šoku jak má vařící nový a ruce a vidím bez teploty
tak mi zo přijde prostě divný…
nic víc nic min..
Prosím Tě, mezi 37,5 a 36,8 je rozdíl 0,7°C.
V klidu.
@sirikit to chápu ale pokud mám mít teplotu tak během půl hodiny nezmizí.. jen tak
@Anonymní píše:Úplně klidně ano, proč by ne?
@sirikit to chápu ale pokud mám mít teplotu tak během půl hodiny nezmizí.. jen tak
@Anonymní píše:
pravděpodobně chyba měření
čím ho měříte? a jak ho měříte? vždy na stejném místě? stejně dlouho??
a teploměr mi ukáže 36.6
Ma vařící chodidla i ruce obličej studenej ale za krkem i tělo teply