Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer. Mám doma 2 měsíčního chlapečka s kterým teď řeším ABKM a silný atopický ekzém, který se objevil asi díky té alergii. Vyměnili jsme pod dohledem pediatra dost UM a skončili jsme na Neocate Syneo- před tímto mléčkem měl Nutrilon Alergy Digestive care a od toho to mléka nám začal průjem, který trvá do dnešního dne ( což je 22 dní ) na Neocate je dnes 10 den. Pediatr nám řekl, že pokud průjem nepřejde do víkendu, tak v pondělí budeme muset nastoupit do nemocnice. Tak všechny moc prosím, která má tady s tímto nějaké zkušenosti..
Jak to probíhá? Co od toho mám očekávat? Čím si bude muset ještě malý projít? Můžu tam s ním byt na pokoji? Jak dlouho tam kdo zhruba byl? Omlouvám se, jestli jsou to blbé dotazy, ale nemám nikoho ve svém okolí kdo by si něčím takovým prošel, tak proto se opět obracím sem. Děkuji za odpovědi a rady. ![]()
Jak jako jestli s nim muzes byt na pokoji. Ty bys ho tam snad nechala samotneho?
Já to asi špatně napsala.
Myslela jsem to tak, jako s ním, když ho budou vyšetřovat, brát někam, tak jestli můžu být stále u toho?
@Michaela121122 píše:
Já to asi špatně napsala.Myslela jsem to tak, jako s ním, když ho budou vyšetřovat, brát někam, tak jestli můžu být stále u toho?
Co můžeš, musíš! Kdyby si snad nekdo myslel, že ne, tvářila bych se velice nechápavě a říkala bych „Aha. Ale já s ním tady budu.“
@Michaela121122 píše:
Já to asi špatně napsala.Myslela jsem to tak, jako s ním, když ho budou vyšetřovat, brát někam, tak jestli můžu být stále u toho?
Jistě, oni ho nikam brat nebudou, jen ti řeknou a ty ho tam privezes, a pak si ho zase odvezes. Sami by si pridelavali zbytečnou práci, kdyby si ty děti chtěli vozit sami například, ber to tak. Tebe hospitalizuji s nim jako doprovod, takže tma budeš na pokoji i spát a jist a všechno.
Syn byl ve 2 měsících na operaci tříselné kýly. Byla jsem s ním normálně po celou dobu hospitalizace na pokoji. Nutili mě vážit a zapisovat, kolik vypil, to bylo docela otravné, ale jinak se to dalo zvládnout. Byli jsme tam asi týden.
Byla sem s 3m kvuli neprospivani. Byli jsme normalne na detskym, na pokoji ken postylka a velka postel. Byli jsme neustale spolu. I pri testech. Vzdy se zeptali jestli jchci jit taky, tak jsem sla. Delal se test na dehydrataci, pak kapacka. Opruz byl, ze mimco bylo neustale pripojene dratem na mereni kysliku. Na ruce dlaha kvůli kanyle. Muselo se vazit, po kazdem krmeni, zapisovat curani apod. Jinak neocate priserne pachnul, muzete zkusit jeste alfamino. Ten nesmrdi vubec. Moc jsem nepochopila, proc by vas hospitalizovali, jestli riziko dehydratace, nebo nejake stery..
Moc děkuji za odpovědi
@AH Už ten průjem trvá dlouho, váha se mu zastavila a právě kvůli riziku dehydrataci a dalším testům, protože odběr krve, stolice a ani výtěr z konečníku nic neukázal a i přesto stále průjem-občas i s hleny a problém stále přetrvává
Nepomáhá nám ani rýžový odvar..
Byla jsem s 5mesicni a byla jsem s ni celou dobu krome operacniho salu
Mas pravo s nim byt nepretrzite. Nenech se vyhodit, kdyz se o to nekdo nahodou bude snazit.
Byla jsem s dvouměsíčním synem v nemocnici před 14 dny kvůli RS viroze. U všech vyšetření jsem byla přítomná a i v noci, když mu sestra přišla dát léky nebo ho doktorka přišla poslechnout, tak mi vysvětlili, co s ním dělají. Na cokoliv jsem se mohla zeptat. ![]()
Byla jsem s 8 měsíční s horečkami a vysokým CRP, 3 dny. Naštěstí byl volný nadstandardní pokoj, kde jsme byly samy. Na ORL jsme šly samy, byla jsem u vyšetření. Všichni milý a super.
Vyloženě spolu na pokoj tě dát nemusí, třeba kdyby měli plno, můžou tě dát kamkoliv jinam a syna na dětské. Ale máš právo a ním být nepřetržitě, takže minimálně na židli od lůžka tě vyhodit nesmí. Na každé vyšetření máš právo být přítomna. Já tak byla se synem. Když měl cca půl roku a byl na JIP s akutním zánětem ledvin. Byla jsem hned na pokoji za ním, takže jsem kdykoliv mohla dojít. Pres den jsem u něj byla nonstop a po uspani, jsem si si šla lehnout na pokoj. Pokud nebyl problém. Sestra v noci dali mléko a já se mohla konečně vyspat:D
Jeste doplnim, ze vlastne ke vsem ukonum davas informovany souhlas. Takze pokud necemu nerozumis nebo nevis, proc a co se dela, tak se na to vzdy zeptej a nech si to vysvetlit.
Pokud by ti cokoliv vadilo, tak s ukonem muzes nesouhlasit a proste se neudela.