14ti denní miminko - kojení a hltání

18.1.23 15:39

14ti denni miminko - kojení-hltani

Zdravím.. Mám takový dotaz… Mám. Doma 14ti denního chlapečka..
Plně kojím.. A malej strašně hlta ( kojim pravidelně 3 hodiny) a při kojení se mu velice často stane, že přestane dýchat - zakucka se.. Zvednu ho, vykucka se a popadne dech… Diky tomu, že opravdu jí, jak splasenej jsem toto přisuzovala k tomu… Ale dnes se mu to také stalo a to zas tak rychle nejedl…

Myslíte si, že by mohlo být zdravotně něco špatně? Nebo se prostě ještě nenaučil správně sat a proto se mu to stává…

A máte typy jak k tomu předejít… Není to nic hezkého, když se mi začne kuckat a čekám až se nadechne… :(
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36402
18.1.23 15:43

Když začne kašlat tak ho klidně jemně pobouchej po zádech.
Můžeš zkusit před kojením odsát aby mu to neteklo tak rychle. Časem se to upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.23 16:05

Musí se to pořádně naučit. Každopádně návštěvou laktační poradkyně nic nezkazis :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.1.23 16:42

Nekoj po 3 hodinach, ale na pozadani, klidne casteji. Mozna ma uz velky hlad a proto hlta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
18.1.23 17:20

Memu pulrocnimu se to stava porad. Proste se zamysli a zapomene polykat nebo neco. A to se koji po dvou hodinach a rozhodne mu to tak rychle uz netece. Aspon vis, ze ma dobre reflexy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
18.1.23 17:48

Jsem právě chtěla poznamenat, jestli to není tím, že to samo stříká a on se jen snaží to všechno popít. Mně se nejvíc osvědčila poloha vleže na boku. Třeba když sedím a mimi mi leží na klíně, zakuckava se pořád, jak je pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.23 17:58

@karkuš To se mu stalo právě dneska… Jedl v klidu pomalu… Koukal někam mimo… A najednou přestal dýchat.. Tak jsem ho zvedla a začal se kuckat 🤦‍♀️a pak až se nadechl…

Já ho právě takto - jak chtěl on, kojila jeden den a říkala jsem si, že mám asi málo mléka, že pořád chce jist.. A doktorka mi následně řekla, že je to pěkný zrout, že se přežira… 🙈 🙈Podle váhy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.23 17:59

@Sedmnactnulajedna
Dobrý nápad, zkusím polohu. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.23 17:59
@Andrejjkaaa píše:
@Sedmnactnulajedna
Dobrý nápad, zkusím změnit polohu. Díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.1.23 18:12
@Andrejjkaaa píše:
@karkuš To se mu stalo právě dneska… Jedl v klidu pomalu… Koukal někam mimo… A najednou přestal dýchat.. Tak jsem ho zvedla a začal se kuckat 🤦‍♀️a pak až se nadechl…Já ho právě takto - jak chtěl on, kojila jeden den a říkala jsem si, že mám asi málo mléka, že pořád chce jist.. A doktorka mi následně řekla, že je to pěkný zrout, že se přežira… 🙈 🙈Podle váhy..

Je mu teprv 14 dni!! Koj jak potrebuje. Kojenim po 3 hodinach tak akorat narusis laktaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.1.23 19:45

Po třech hodinách je celkem dlouhý interval,. třeba je hodně vyhladovělý. Klidně koj častěji na požádání. Mojí starší se to také stávalo. Můj postup byl pak takovýto - přiložila jsem, počkala jsem, až se spustí mléko, pak jsem dceru odpojila, počkala, až mléko dostříká do připravené pleny, a když už nestříkalo, jen zvolna teklo, připojila jsem dceru zpátky. Pak už nekuckala :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure