Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím.. Mám takový dotaz… Mám. Doma 14ti denního chlapečka..
Plně kojím.. A malej strašně hlta ( kojim pravidelně 3 hodiny) a při kojení se mu velice často stane, že přestane dýchat - zakucka se.. Zvednu ho, vykucka se a popadne dech… Diky tomu, že opravdu jí, jak splasenej jsem toto přisuzovala k tomu… Ale dnes se mu to také stalo a to zas tak rychle nejedl…
Myslíte si, že by mohlo být zdravotně něco špatně? Nebo se prostě ještě nenaučil správně sat a proto se mu to stává…
A máte typy jak k tomu předejít… Není to nic hezkého, když se mi začne kuckat a čekám až se nadechne… ![]()
Díky
Když začne kašlat tak ho klidně jemně pobouchej po zádech.
Můžeš zkusit před kojením odsát aby mu to neteklo tak rychle. Časem se to upraví.
Musí se to pořádně naučit. Každopádně návštěvou laktační poradkyně nic nezkazis ![]()
Nekoj po 3 hodinach, ale na pozadani, klidne casteji. Mozna ma uz velky hlad a proto hlta.
Memu pulrocnimu se to stava porad. Proste se zamysli a zapomene polykat nebo neco. A to se koji po dvou hodinach a rozhodne mu to tak rychle uz netece. Aspon vis, ze ma dobre reflexy ![]()
Jsem právě chtěla poznamenat, jestli to není tím, že to samo stříká a on se jen snaží to všechno popít. Mně se nejvíc osvědčila poloha vleže na boku. Třeba když sedím a mimi mi leží na klíně, zakuckava se pořád, jak je pod.
@karkuš To se mu stalo právě dneska… Jedl v klidu pomalu… Koukal někam mimo… A najednou přestal dýchat.. Tak jsem ho zvedla a začal se kuckat 🤦♀️a pak až se nadechl…
Já ho právě takto - jak chtěl on, kojila jeden den a říkala jsem si, že mám asi málo mléka, že pořád chce jist.. A doktorka mi následně řekla, že je to pěkný zrout, že se přežira… 🙈 🙈Podle váhy..
@Andrejjkaaa píše:
@Sedmnactnulajedna
Dobrý nápad, zkusím změnit polohu. Díky
@Andrejjkaaa píše:
@karkuš To se mu stalo právě dneska… Jedl v klidu pomalu… Koukal někam mimo… A najednou přestal dýchat.. Tak jsem ho zvedla a začal se kuckat 🤦♀️a pak až se nadechl…Já ho právě takto - jak chtěl on, kojila jeden den a říkala jsem si, že mám asi málo mléka, že pořád chce jist.. A doktorka mi následně řekla, že je to pěkný zrout, že se přežira… 🙈 🙈Podle váhy..
Je mu teprv 14 dni!! Koj jak potrebuje. Kojenim po 3 hodinach tak akorat narusis laktaci.
Po třech hodinách je celkem dlouhý interval,. třeba je hodně vyhladovělý. Klidně koj častěji na požádání. Mojí starší se to také stávalo. Můj postup byl pak takovýto - přiložila jsem, počkala jsem, až se spustí mléko, pak jsem dceru odpojila, počkala, až mléko dostříká do připravené pleny, a když už nestříkalo, jen zvolna teklo, připojila jsem dceru zpátky. Pak už nekuckala
.