Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, naše 16m dcera má odjakživa problémy s pročůráváním, aniž by nějak enormně pila. Doposud se pročůrávala hlavně v noci, přes den občas. Teď ale dostala infekci a poslali nás na ultrazvuk, kde byla zjištěná širší pánev - možný důvod častého močení. Ještě nás čeká vyšetření u odborníka, ale chci se zeptat na zkušensti maminek, které mají holčičky se stejnýmy problémy. Jak se pak postupuje, nebo jak se to řeší?
Děkuji ![]()
Chudak dcera tedy když musela dostat v 16 měsicich injekci protože se pocurava vždy ji nejsou ani dva roky
mám dceru 14mesicni a vůbec mě nechodí na nočník furt jsme na plenkách. Asi bych ji netlacila muže se v noci počurat i do 4 let
@Vagnerkanik píše:
Chudak dcera tedy když musela dostat v 16 měsicich injekci protože se pocurava vždy ji nejsou ani dva rokymám dceru 14mesicni a vůbec mě nechodí na nočník furt jsme na plenkách. Asi bych ji netlacila muže se v noci počurat i do 4 let
ona píše, že se pRočurává, ne počurává ![]()
@Vagnerkanik píše:
Chudak dcera tedy když musela dostat v 16 měsicich injekci protože se pocurava vždy ji nejsou ani dva rokymám dceru 14mesicni a vůbec mě nechodí na nočník furt jsme na plenkách. Asi bych ji netlacila muže se v noci počurat i do 4 let
Infekci …
@ivašot.
nepisu nic o infekci ani o injekci
.. dcera sla na nocnik parkrat omylem, jinak je take uplne na plenkach. Az bude chtit na nocnik, tak na nej pujde ![]()
@KonecneMama píše:
@ivašot.nepisu nic o infekci ani o injekci
.. dcera sla na nocnik parkrat omylem, jinak je take uplne na plenkach. Az bude chtit na nocnik, tak na nej pujde
píšeš, že dcera dostala infekci
@stinga píše:
píšeš, že dcera dostala infekci
Tedy opacne, uz mi z toho jde hlava kolem ![]()
Já bych jen tak laicky tipla, že když má širší pánev, tak jí plínky střihově nesedí a proto se pročůrává. Já u jednoho syna pořád hledala kvůli pročůrávání nové a nové značky. Stačilo, aby při nemoci trochu zhubnul a hned mu plínka neseděla.
@pipa.k dr říkala, že když je širší pánev, tak právě měchýř neudrži tolik moči, kolik by měl, protože kolem sebe nemá oporu, a proto se tak pročůrává
Nebo tak nějak… S plenkama problém nemáme, ikdyž jsme taky vyzkoušely X značek.. jaké používáte? My přes den Albert a na noc DM ![]()
@pipa.k píše:
Já bych jen tak laicky tipla, že když má širší pánev, tak jí plínky střihově nesedí a proto se pročůrává. Já u jednoho syna pořád hledala kvůli pročůrávání nové a nové značky. Stačilo, aby při nemoci trochu zhubnul a hned mu plínka neseděla.
Ahaaa, tak to bude i nas pripad, jen me nenapadlo, ze to procuravani muze byt kvuli vetsimu pupiku.
@KonecneMama všechny děti už mám odrostlé, plínky už dlouhou nekupuji, takže se značkou neporadím. Ale myslím si, že v tu noc nezáleží na počtu močení, ale spíš na celkovém objemu tekutiny a kvalitě pleny, kolik toho pojme.