Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@KonecneMama píše:
@pipa.k dr říkala, že když je širší pánev, tak právě měchýř neudrži tolik moči, kolik by měl, protože kolem sebe nemá oporu, a proto se tak pročůráváNebo tak nějak… S plenkama problém nemáme, ikdyž jsme taky vyzkoušely X značek.. jaké používáte? My přes den Albert a na noc DM
já nechápu, proč pročurávání řešíš u doktorky a nehledáš jinou značku plen? ![]()
@KonecneMama píše:
@pipa.k dr říkala, že když je širší pánev, tak právě měchýř neudrži tolik moči, kolik by měl, protože kolem sebe nemá oporu, a proto se tak pročůráváNebo tak nějak… S plenkama problém nemáme, ikdyž jsme taky vyzkoušely X značek.. jaké používáte? My přes den Albert a na noc DM
Ale tak celkové množství moči je pořád stejné, jen častěji čůrá, ne? Pak prostě hledej pleny, které jí budou sedět ![]()
@stinga píše:
já nechápu, proč pročurávání řešíš u doktorky a nehledáš jinou značku plen?
Přečetla sis moji otázku? Ptám se, jestli má někdo také u dítěte problém se širší pánví, a jak se to v konečném důsledku řeší
. To co řeším a neřeším u doktorky je snad vedlejší ![]()
@ivašot. Dost často se pročůrá na záda i bříško už po 2h, což mi nepřijde uplně normální
. Plenka sedí hezky k pupiku i přes kyčle ![]()
@KonecneMama píše:
@ivašot. Dost často se pročůrá na záda i bříško už po 2h, což mi nepřijde uplně normální. Plenka sedí hezky k pupiku i přes kyčle
tak ji častěji přebaluj, problém není v žádné širší pánvi, to je docela blbost,
problém je v nevyhovujících plenách, zkus jiné značky
To s tou pánví ti fakt řekla MUDr? Pěkná blbost. Podívej, kde močák leží.
Dej jí lepší pleny, který sedí, dobře sajou a uvidíš. Pokud močí hodně, odsledovat event. denní příjem a výdej tekutin, v rámci možností. Jinak močový měchýř, jeho svěrač a nervová tkáň atd samozřejmě postupně vyzrávají, proto se děti počůrávají. Nebo na sonu viděla širší ledvinou pánvičku? To by mohlo znamenat, že má třeba močový reflux, a to zasluhuje patřičné vyšetření.
@maja45 ahoj, laicky mi to vysvětlovala mudra na základě ultrazvuku, o refluxu mluvila, takže to bude to o čem mluvíš ty.. ale bylo to tolik informací najednou, že to prostě můj mozek najednou vše nepobral
proto mě právě zajímá, jak se to dál řeší
větší pleny odstávají
jde mi z toho hlava kolem ![]()