Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Může to být oboji, tim.jak teď došlo k té změně těžko rict…je to cerstve…mmch já jsem měla první dítko taky na um a taky měla období (asi to byl ten spurt) kdy vypila max 30ml a hlásila se každou hodinu..i dříve..no hlady sem ji nenechala…jediná úleva vždy přišla když semmjela s kočárkem..to většinou pak spala tak 3-4h a pak se teda i řádně nadlabla…naštěstí v noci spala a naštěstí tohle brzy přešlo…
Jinak jestli kaká, prdí, zkus vydržet no..po změně mléka prý muze trvat až 14dni než se to případně upraví…
A zkoušelas ji po tech 20 min znovu uspat?? Nektery deti maji spatny přechody ve spacím cyklu. Moje první se takhle budila co 30 min jak hodinky než jsem přišla na to, že ona proste bez pomoci neusne. Takže cca 25 min po usnutí jsem začala houpat, ona se sice vzbudila, ale uhoupala jsem ji k další půlhodině. A nakonec se z nespavého mimina vyloupnul prvotřídní milovník spánku. Druhorozený je to samý. A neteř byla z dvojčat,35 tt a ta měla problém s laktózou.
Ahoj holky, jdu si pro radu. Mám měsíční holčičku. Už druhý den je hrozně neklidná. Jsme na UM. Měli jsme BEBU, ale hrozně ji bolelo bříško, tak jsem včera dala Kendamil, jsou na něj skvělé recenze. Malá je nedonošená, momentálně 3kg. Vypije mi na jedno krmení 60-90ml, ale teď vypije 30-40, usne, za 20 minut brečí, vypije 20 zase usne, a zase.. Je to hrozný kolotoč, nechci ji mléko dávat tak často, vím že se to nemá aby ji nebolelo bříško, ale už si nevím rady, brečí mi hlady.. Myslíte že je to změnou mléka, nebo růstový spurt? Jak mám postupovat dál? Víc jak 30ml do ní teď prostě nedostanu.. Moc děkuji za rady.