Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud nemůžeš brát HA ze zdravotních důvodů, tak nemůžeš ani piluli, podle mě, je to šílená darda hormonů.
Jmenuje se to Postinor, je to pouze na lékařský předpis. Pokud se to schumelí, když k lékaři nemůžeš, můžeš si pro předpis dojít na pohotovost. Myslím, že když je to gynekologická pohotovost, tak zaplatíš jen skutečnou cenu pilule, to bylo tuším nějakých 250,–? Ale na normální pohotovosti to vyjde snad nějak dráž.
Měla jsem ji jednou, šla jsem nejdřív na klasika pohotovost, tam mi řekli, že ušetřím dost peněz, když dojdu na gynekologickou, tam jsem čekala, byla sprdnutá, že oni tam zachraňují životy (v tu chvíli už jsem litovala, že jsem chtěla ušetřit
), prohlédnul mě dr, vyptal se na rodinnou anamnézu, jestli mám nějaké zdravotní problémy. Kdybych mu řekla nějaký zdravotní problém, tak by mi to nedal. a měl by pravdu…
Takže můžeš zajet na pohotovost, zeptat se, jestli ji můžeš a pokud ano, tak si nechat recept. Pilulka se může podat až do 72h, ale po prvních 24h se snižuje její účinnost.
Ještě bych zvážila , v jaké fázy cyklu jsi. Pokud máš míň jak 11dnů do očekávané ms, vybodla bych se na ni, ovulace už by zřejmě byla proběhlá a akorát si tím budeš huntovat tělo.
Děkuji za odpověď.
Já jsem nebrala HA kvůli depresím. Po každé HA jsem měla šílené deprese. Tak jsem vysadila a s lékařem se dohodla, že vymyslíme nějakou jinou, spolehlivou antikoncepci…
Tělísko nechci, nějak se toho bojím…
Fáze cyklu: v tomhle se moc nevyznám, ani nevím jak se to počítá, atp…
Ale MS mi skončila tento měsíc 10. Takže asi mám spíše očekávat těhotenství?! ![]()
Anonymní a jak máš dlouhý cyklus - jaké je rozmezí mezi MS a jak dlouho míváš MS?
Pokud ideal 28dní a 7dní MS tak jsi z obliga a moc bych se nebála
Ale je to strašně individuální ![]()
No záleží na délce cyklu. Ovulace většinou je před prvním dnem ms cca 11-16dnů. Pokud ti ms skončila 10., tak předpokládám, že začala někdy 5.-6., tudíž jsi 17-18DC. Pokud máš cyklus 28dnů, tak už by mělo být po ovu, pokud ho máš delší, mohla by u tebe právě ovulace probíhat ![]()
jinak pokud to byly „jen“ deprese, tak by to neměl být problém, měla jsem na mysli spíš trombózy, nebo jiné onemocnění ohrožující život.
Každopádně je víkend, cesta k piluli vede pouze přes pohotovost a asi nějakou nemocniční lékárnu, kde by ti postinor vydali. Nevím, zda to mají přímo na pohotovosti, ale asi ne, musí se pak s receptem klasicky do lékárny.
no co na to napsat, pravdepodobne s tim pocitej si tim totalne rozhodis cyklus musi se vzit do 72 hodin.A stoji to? to nevim kolem 500kc a je to pouze na lekarsky predpis. Asi bych zavolala na kliniku gynekologie v nemocnici, spis nez chodit na pohotovost a vysvetlila jim ze mam male dite … atp.
btw. pokud nechce brat kondom, tak zkuste treba pharmatex globule nebo krem je to taky alternativa
Holky, já jsem v září prodělala potrat.
V tu dobu jsme miminko chtěli, ale bohužel. Tak jsme se upnuli pouze na to již narozené dítě a řekli si, že je možná dobře, že to tak dopadlo (i kvůi stavbě domu) a že TEĎ už dítě nechceme… Že opravdu bude lepší počkat…
Takže jsem v MS měla naposledy v červenci a až teď v říjnu… Jinak většinou mívám po 28dnech (+- den)
no zavolala bych klido ted na gynekologickou kliniku v miste bydliste a pak bych tam zitra zajela. Btw. to je celkem brzo po potratu:( tam ma byt odstup nejmene 6 nedel.
Ahopjk,tak nám to taky ujelo,tak sem se strašně bále.K malé ještě další dítě,to bych zatím nechtěla.Manžel mi řekl,že když budu těhu,tak to nevadí,ale on není celý den doma a tak nevidí, co mám starostí.A tak sem druhý den šla do lékárny,zda-li neporadí.Lékárnice mi řekla,že to je na recept a ať si to někde seženu a když sem se zetptala kam mám jít,tak mi řekla,že neví a ať si dojdu třeba na pohotovost.Byla fakt nepříjemná,div mě neseřvala,když sem jí řekla,co mám za problém a ještě novorozence v kočárku.Nakonec sem zaklepala na ambulanci a zeptala se sestřičky,kam se chodí a ta mi mile poradila a poslala mě na odd.gynekologie.Doktorrka nepříjemná,sestra milá,seřvala mě,že sem 6.týdnů od porodu,atd…-očistky sem měla týden a i po šití mi bylo fajn.Nakonec mi napsala recept-150kč za vypsání a pak v lékárně za 1 prášek 650Kč.A ten se bere do 48 hod.po sexu
Jmenuje se to Postinor a bere se 72 hodin po. Mne to tenkrat taky ujelo a kdyz jsem prisla na gyndu, tak doktor vytahl platicko klasicke HA a dal mi 4 najednou a 4 po 12hodinach…ze to tak rozhazi tam dole, ze se vajicko neuhnizdi. A bylo to v pohode. No a kdyz se nam to stalo ted v zime, tak jsem to automaticky udelala zrovna tak a za tyden mam termin porodu ![]()
Pilulka funguje tuším do 72 hodin. Ale jestli ji dostaneš, když nemůžeš antiko, to je otázka ![]()
Holt na tu pohotovost budeš muset, jinak máš druhé mrně ![]()
ja myslim ze postinor je mensi zlo nez vyvolanej potrat, asi bych to co nejdriv resila, to ze mas maly ditko to chapem, byl by to zahul… ale zas ja kdyz potratila spotalne tak nez se nam to povedlo to trvalo tri roky ale zas je pravda ze sest nedel je fakt rizikovych
a byla by to zbytecna dalsi komplikace
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, včera když jsem byla u přítele, tak do mne 3× zasunul, mohla bych být těhotná? Děkuji
Dobryden´chci se zeptat moje pritelkyne mela vcera dostat menstruaci a jeste ji nedostala a boli ji hodne bricho scim to muze bit dekuju pls kdyztak odepiste rychle
bolí ji břicho, protože čeká menzes, nebo má slepák, větry, mimoděložní těhotenství..
nebouchla se do břicha? Chápej, nejsme věštky
Zřejmě chceš vědět, zda není těhotná, ale k tomu by se hodily informace, zda se chráníte a pod ![]()
Krásný podvečer
Nevěděla jsem jak diskuzi nazvat a kam ji zařadit. Tak se omlouvám, zda jsem to zařadila nesprávně.
Včera jsme měli s mužem večer sami pro sebe, dali si trochu víno a v noci se milovali. Nyní neberu antikoncepci kvůli zdravotním potížím. A „ujelo“ nám to.
Jenže teď dítě nechceme, máme krásné zdravé dítě, kterému se chceme věnovat maximálně a druhé si pořídit až s větším věkovým odstupem. Navíc teď stavíme baráček, takže starostí spoustu a dítě bych opravdu nezvládla…
Vím, že jsou nějaké pilulky či co, které se musí užít do 24h po pohlavím styku. Jenže bohužel dnes musel muž pryč z domu, druhé auto rozbité a já se neměla jak dostat do lékárny. Dalo by se MHD, ale dneska jsem našemu prckovi naměřila vysoké horečky a celý den tu pršelo, tak jsem neměla odvahu někam jezdit.
Takže se začínám obávat, že mi nezbyde nic jiného, než čekat, zda otěhotním…
Proto jsem se chtěla zeptat, zda exististuje ještě něco jiného, které se dá užít i po delší době, než je těch 24h???
A kolik to vlastně vůbec stojí (jen ze zvědavosti)?
Budu ráda za každou radu…
P.S.: Vím, že je tu spousta párů, které se o mimi snaží a nejde jim to. Já třeba budu mít to „štěstí“ a zadaří se nám a já tím takto „pohrdám“… Mrzí mě to, ale jak jsem psala výše, za jiných okolností/podmínek bych skákala dva metry vysoko, ale takhle to prostě nejde
Předem děkuji.