Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyz uz, tak by se psala pred spojkou a. V tomto pripade se tam ale nepise.
Myslím si že ne, ale věta je divně uspořádána. Prohodila bych dvě slova: tam budou nocovat.
@Anonymní píše:
Má tam být čarka( před budou ) nebo ne? Děti postavily bunkr a prý, budou tam nocovat.
Ne nepíše. Když bys tam neměla to a pak by se psala čárka místo a.
Souhlasím s holkama, že ta slova ve větě jsou divně uspořádaná. Napsala bych ji takto: Děti postavily bunkr a prý tam budou nocovat.
Souhlasím s holkama (divný slovosled) a považuji svůj příspěvek za stejně citlivý a důvěrný jako zakladatelka svůj dotaz ![]()
A já ještě dodám, že mezi posledním písmenem posledního slova a otazníkem se nepíše mezera. A také toto sdělení považuji za vrcholně důvěrné, takže anonym je jistě pochopitelný.
Já bych tam čárku dala, podle mě je to nepřímá řeč a výpustka. Ale pokud to přeformulujete, tak máte úplně jiné větné vazby.
Taky anonym.
Já souhlasim, samozřejmě také anonymně, protože je to nanejvýš choulostivé téma ![]()
Jako takhle, jestli to děláte do domácího úkolu, tak vás stejně rozmetou za ten slovosled, to radši tu větu napište úplně jinak ne? Taková v zadání teda určitě nebyla.
Anonym, chodí tu známá
Má tam být čarka( před budou ) nebo ne? Děti postavily bunkr a prý, budou tam nocovat.